Handsprit

 
I förrgår tror jag det var, så beställde jag hem två små söta handspriter från JFR.se. Endast 23 kr styck kosta några dofter nu och fri frakt var det med. Har en lite större handsprit från the body shop som luktar så fräscht och sen fick jag två liknande dessa på bilden, men finare märke, av Hampus i julklapp som som luktar citrus och en hallon eller jordgubb. Älskar dem och har de i alla väskor så två till fick flytta hem hos mig, de är inte så stora och tar säkert slut ganska snabbt så bra att ha ett par. Dessa är så små att de går lätt ner i en jackficka med så det är bra. Handsprit på vintern och i skolan etc. är ju ganska bra. Har man inte tillgång till tvål och vatten så 5 av 5 till handsprit :D roligare när de finns i olika goda dofter! 

27 januari



Idag var det en riktigt bra föreläsning i skolan mellan 9-12, handlade om genus och normer i skolan. Intressant till tusen och så mycket man måste tänka på och så mycket man inte tänker på! När vi sluta var det 45 min till mitt tåg gick hem och Lisa skulle jobba så skulle ta samma tåg, så vi gick bort till centralen för lite lunch. Jag var inte så hungrig och skulle ändå hem direkt så det blev en smoothie med apelsinjuice, banan, mango och ananas till mig och Lisa tog en sallad :) Smoothien var jättegod! Tog tåget hem sen och nu har jag tagit mig till Hampus. Han är hemma om 20 min och då ska han få pyssla om mig, kan nämligen knappt gå på högerfoten och antar att det är från den där milen i söndags som vi gick. Aj! Pulserar i hela hälen bara den är still och rör man sig och sen är still blir det ännu värre. När jag bytte byxor innan var det ett projekt, nästan så de kom en tår i ögat, då jag nu med får ont i ryggen för jag lägger all vikt på andra sidan. Tuft haha, jobbigt att ha ont. Hoppas det går över snabbt! 

9,8 km







Var hos Hampus vid 1 tiden och inte långt efter bestämde vi oss för att dra ut på vår pw som vi planerade inatt. Med stor ångest över gårkvällens middag så var vi tvungna att röra på oss på något vis så det slutade med 9,8 km powerwalk, igenom fina Helsingborg. Gick i skog, ute vid åkrar, havet, hamnen och staden. Vilket underbart väder, helt vindstilla och 4+ grader. 1 timme och 30 min tog det på minuten, inte dumt. Gud så skönt det var efter! Sen var vi så sjukt hungriga, lagade 1,5 kg köttfärssås mums! Nu är där många matlådor! 

Tjejkväll


Precis kommit hem från Lisa. Haft en jättemysig kväll hemma hos Lisa med Johanna och Josefine också. Blev bjudna på god middag och en kladdkaka till efterrätt, gott vin och mycket snack och roligt spel. Väldigt bra kväll, mer av sånt. Fina tjejer! På bilden ser ni kvällens facelook och kommer nog någon annan bild i veckan då ni ser mina coola örhängen som jag gillar så ;) reafynd!! Nu ska sminket väck och kläderna av och sängen ropar efter mig. 

Face

 
Dagens look, locka håret lite lätt och snabbt med plattången är kanon, blir så snyggt! 
 

Ica-appen

 

Denna app är riktigt bra! Använder den för det mesta till att leta nya recept. Finns en massa och man kan kategorisera så bra så det kommer på exakt det men letar efter. Man kan även bara skaka telefonen och det kommer upp ett slumpat recept, roligt! Ibland blir det riktigt bra! Tittar ibland på erbjudaden också, man kan välja butiken man handlar mest i och lägga till som favorit och få upp alla erbjudanden där. Kan också söka på olika butiker om man handlar på olika ställen :) Det finns också en inköpslista funktion så man vet vad man behöver till middagen. Tips till er, ladda ner den. Har hittat massa roliga recept där! Tänk bara på att recepten är snåla med kryddor så man får alltid smaksätta mer och jag/vi brukar byta ut grädden mot Milda mat extra, bara 4 % fett. 


Gårdagens pass



Detta blev gårdagens träningspass. Väldigt nöjd :) riktigt skönt, förrutom att jag fick väldigt ont i höger smalben när jag sprang så blev inte så fasligt högt tempo där och inte så länge så körde extra på crosstrainern. Nog min favorit. Eller blandningen av allt är det bästa. Om några veckor får jag börja med lite annan träning med men det är inte lika roligt.. Huvudsaken att det blir någon form av träning :) 

Fredagsmys

 
I fredags var jag och Hampus hemma hos mig och passade vovven när mamma och pappa var ute och åt middag. Trerätters blev det och åt verkligen det vi ville ha till middag. Carpaccio till förrät, en ryggbiff med hemmagjord bearneise, stekt potatis och grönsakertill huvudrätt (hade rödkålscoleslaw också men glömde få med det på bild) och sen blev det lite glass till efterrätt. Inget planerat innan egentligen men det hade vi hemma och så blev det :) riktigt mysigt! Drack ett fantastiskt rödvin till middagen som var från 2001, pappa hittat ur sina gömmor och det var väldigt gott! 
 
Roligt att laga god mat tillsammans. Matlagning som man måste göra varje dag blir roligare om det görs till en gemensam grej. Vi båda älskar att laga mat och testar nytt och hjälps åt mycket. Det blir och kommer inte bli en börda :) längtar till vi har vårt tillsammans och jag kan laga middag till honom och han till mig och tillsammans i ett större kök. 

Bamsegympa

 
Förra veckan starta bamsegympan igen men kunde inte vara med då och var inte meningen att jag skulle vara med över huvud taget denna termin men nu blir det varannan vecka. Idag var det bara fyra barn, lite tråkigt. Men de fyra barnen var med förra terminen också så de känner mig och jag dem. Hoppas på fler barn framöver. Förra veckan var där åtta stycken så de kommer väl variera. Blev det vanliga med uppvärmning och hinderbanan och sen lite lekar och avsluta med avslapning :) Det är roligt när man väl är där men det tar mycket av ens tid och man får inte bra betalt så det är mycket för barnens skull och sen att ha detta på mitt cv för ett års barngympa är aldrig fel. Om någon som läser detta känner mig och vet någon eller själva vill va ledare kan ni höra av er :)  pluss i kanten till att man får röra på sig lite i alla fall! 

Biomys



Klockan sex ska jag och Hampus gå på bio. Idag så blir det Micke & Veronica, svensk feelgood film kan jag tänka mig. En rolig och mysig men inte världens bästa kanske, men David helenius är ju klockren så den är säkert bra :) ska bli mysigt i alla fall. Blivit mycket bio denna vinter, och det är ju nästan bara på höst/vintern man är på bio för det är riktigt bioväder och de flesta bra filmerna kommer nu :) 

Taken 3 som vi såg förra veckan, var riktigt bra!! Den rekommenderar jag. Se den, bättre än tvåan tycker jag, men ettan är fortfarande den bästa :)

Podd och träning


Igår blev det ett träningspass! Lite över klockan 10 var jag på gymmet och hade slurpat i mig en celsius innan så man var lite närmre människa. Detta är nog en av mina favoriter, tycker inte om dem med kolsyra, slutar med en och en annan rap på gymmet då haha inte så roligt. Blev 60 min träning i form av 35 min crosstrainer  och 25 min löpband - 600 kcal. Min kondition är ju inte på topp efter kanske 1 år utan träning men det kommer, att gå dit utan att vara bäst är en bit på vägen i alla fall! 

Har börjat lyssna på systrarnaknaves podd också och det är perfekt när man tränar. Har lyssnat på musik innan men har inte fixat en speciell lista för träning så har den jag brukar lyssna på men där är för blandat. Har gärna lite mer tempolåtar och tränar till och när de kommer en balad eller liknande så ska man tänka på att byta och sånt, jobbigt. Det stör koncentrationen lite så en podd funkar utmärkt! Ligger lite back också så den tar nog inte slut så jag måste söka upp en ny bra podd. Lyssnar bara när jag tränar :) 


Växter



Hampus andra hyacint från julens pyntning har nu dött och idag drog jag mig till plantagen på väg in till stan och köpte en lite grön växt. Har använd ett gammalt Ikealjus som kruka och de funkar perfekt i Hampus lilla lägenhet, till de lilla matbordet eller soffbordet. Roligt med växter om man lyckas hålla dem vid liv. Han har 3 orkidéer i fönstret och dem har växt och vissnat lite vart annat om varandra. Så köpte ingen orkide som ni ser på bilden men ljuset blev så himla fint och vackert med massa blommor i grupp sådär så det fick bli en liten bild :)

Tåget


Sitter på tåget och njuter av den fina färden! Nej men ganska rogivande att åka tåg också, det var ju ett tag sen nu och snart kör terminen igång och vi går 3-4 dagar i veckan så det blir mycket tid på tåget :) har målat mina naglar i en ny färg från Mawalia någon grön som jag fick i en tidning. Ganska snygg nu när man ser det i dagsljus och såklart matcha jag med min gröna skjorta ;) inte alls tanke men såg de när den väl var på så behöll den på! Hoppas ni får en bra dag! 

Reflection Portfolio

 
Efter att ha kämpat med detta arbete nu i 1 vecka nästan hehe, haft typ 2 månader på mig men såklart behöver jag lite eld i baken innan jag sätter igång med något. Men idag blev jag klar och imorgon ska det lämnas in. Så åker ner med Lisa imorgonförmiddag till Malmö och hon ska va så underbart snäll och rätta lite i mitt arbete då hon är grym på engelska (släkt från england etc. know the english goood jaaoo) Engelska var inte mitt bästa ämne trots jag kämpade mig igenom både engelska a, b och c men just grammatik är inte min grej. I språk över huvud taget, klarade inte spanskan heller... så tråkigt. Men det är tillräcklig engelska för att klara mig i livet, det är det viktigaste :) Sen blir det någon dag ledigt innan skolan kör igång på måndag igen! 

Positivity

 
 
Nä negativa personer är ju inget roligt alls :) och förstår verkligen att någon som ser allt på ett negativt sätt inte alls mår bra. Jag mår inte bra av att höra det från någon då det inte ger något till någon annan. Att vara negativ och utstråla negativitet gör ingen människa glad, det går att göra något åt det. Annars får man hålla det negativa inom sig och inte låta det gå ut över någon annan som försöker hjälpa! My point of view! 

Workout

 
Är så sugen på att träna men kan inte unna mig det när jag behöver plugga. På torsdag ska jag ta mig till gymmet och köra ett långt långt pass! Lyssna på en podd och vara i min egna lilla värld. 2 gånger minst i veckan är mitt mål och tycket det låter rimligt. Blir det mer är det bara bonus och roligt! Har hittat ett par bra skor nu och fick ett nytt snyggt linne av mamma (fick träningskläder i julklapp av mamma som ja skulle köpa sen om jag hitta på rea = smartare) från nike som passa skorna. Så fint! Peppad till tusen, springtime i maj är det snack om att ha som mål med Hampus, hade varit roligt! 

Nya kurser

 
Detta är vad vårens termin har att erbjuda, och det ser ganska bra ut i mina ögon. Efter dettta engelskarbete (som jag kämpar mig igenom nu) är inlämnat på onsdag så bilr det långhelg och sen kör svenskan igång på måndag. Redo för ny kurs och termin. Hösten har varit lite seg och inte så mycket motivation då vi inte har gått så mycket i skolan och engelskkursen har bara bestått till största del av ett 10 poängs arbete. Så tråkigt. Men ska inte ljuga om att man kanske lärt sig lite nu när man sitter och skriver på arbetet. Annars var engelskan en liten besvikelse :/ Nu går vi mot ljusare tider/dagar och värmen är på väg. Fortfarande vinter ja, men det är ju vår efter detta och inte tvärt om höst til vinter. Nu regnar det för fullt här och då passar det väl bra att sitta inne och plugga! 3 sidor kvar till onsdag, fixar jag! 

@ oliwiaeriksson

 
Glöm inte att följa mig på instagram, uppdaterar en hel del där!! 
 

Bröstideal

 En väldig sevärd video, något att tänka på!

Taken 3

 
 
Ikväll ska jag och Hampus gå på bio, sååå mysigt! Det blir TAKEN 3 som hade premiär igår. Att se en uppföljare är inte alltid säkert att de är något bra och detta är den tredje filmen men tycker den ser ganska lovande ut på trailerna, men man vet ju aldrig :) Tycker de andra filmerna har varit bra. Lite överdriver och han överlever allt och alla men är man med på det så kan man sätta sig in i filmen ;) Hoppas den är bra. Riktigt busväder idag så passar perfekt att gå och mysa på biografen. Så kanske de blir att äta ute efter det, en bra fredag! 
 
Nu ska jag återgå till plugget och försöka var så koncentrerad de går till 16:30 när Hampus kommer hem från jobb. Önska mig lycka till! 

Börjar dagen med motion


Var på gymmet klockan 10 och körde 15 min på crosstrainern, 50 min löpband och 10 min stretch. Helt slut i kroppen nu. Köpte en soppa på vägen hem men var inte god så kokade lite makaroner. Klarar mig på det till lunch! Åt en kvarg till frukost innan ja träna, hemskt att träna på tom mage. Blir yr och har ingen energi. Lyssnade på systrarna knaves podcast samtidigt så det blev 30 min pw och blandat med löpning. Skönt. Ska duscha nu och sätta mig och plugga intensivt i alla fall 2,5 timme! Usch vad jag önska att dygnet hade minst 35 timmar så ja får lite mer tid på mig!!

Keeps me motivated

 
Har varit på löplabbet och testat ut ordentligt vilket typ av steg jag har och vad för skor jag ska ha när jag springer så nu är det rätt. Hade inte alls innåtgående/innåtlutande som de sa på stadium, tur ja lämnat tillbaka de skorna nu och letar förbrilt efter ett par för neutrala fötter. Hemskt att få ont i fötterna när man springer och inte roligt att lägga så mycket pengar på skor som inte är rätt. Ska åka till några andra butiker imorgon och leta för tyckte de jag har köpt nu inte alls är snygga.. vet att de ska först och främst vara sköna men jag prioriterar snygga med faktiskt. Dessa var grå och lila/rosa. Inte alls min melodi nu när jag tittat extra på dem hemma. Ska kanske in om stadium-outlett med och se om där finns lite snygga träningskläder. Fast borde dock hitta skor först så de passar ihop ;) Är roligt att känna sig snygg i sina kläder när man går till gymmet tycker jag. Matcha med lite olika färger och gå lite bananas och mycket fint finns det ju! Förutom skor typ.. varför ska de mest funktionella och träningsspacade skorna vara så extremt fula haha, förstår inte! Speciellt löpskorna. 
 
Nästa vecka blir det något pass på gymmet mellan plugget som hänger över mig! 

Mat



Hampus står nu och rullar våra biffar. I smeten har vi rört ner 2 matskedar lätt creme fraiche med smak av franska örter och pressat i 2 vitlöksklyftor och det luktar så himelskt!! och till detta har vi råstektpotatis med vitlök i där med och stekta morötter. Även en coleslaw på rödkål och en majs o gurk-sallad. Vilken god middag! Kanske inte någon fredagslyx men var sugen på något med färs idag och testa något nytt gör jag/vi gärna! 

Nyår

Nyårsfacelook
 
Nyår är amatörernas afton och ska så resa bort nästa nyår! Har redan börjat leta resor men omöjligt för det är alldeles för tidigt med flyg. Ska försöka boka sommarresa i alla fall och får väl chansa på att man inte har jobb och så :) 2 veckor i mitt paradis. Om ca 100 dagar åker jag och H till Berlin och kan inte mer än att längta. Jag längtar till varmare och ljusare dagar, jag längtar mig bort från sverige och nya äventyr. Längtar till egen lägenhet och friare vardag. Jag gör vad jag vill och delar livet med den jag älskar mest! 2015 kommer bli ett bra år, ett nyttigt år, ett lärarorikt år och ett roligt år! 

B E C K

Är du som mig? En beckfantast? Har alltid tyckt att beckfilmerna är geniala och så otroligt bra, har nog sett alla filmer och de flesta om och om igen. Ända sen jag var liten har jag alltid tyckt dessa filmer varit spännande. Nu släpps det 8 nya Beck-filmer. Den första sänds idag på Cmore 21:00 och heter Rum 302. De kommer alltså inte på bio, ganska skönt. Så tror de fyra första filmerna kommer sändas lite sporöst någon gång under de kommande månaderna och sen nästa fyra nästa år under samma tid :) jippi! Hoppas de är bra! 

Hej nytt år och ny månad



RSS 2.0