Stranden hela dagen

Idag gick vi upp tidigt för att åka till La Marina som ligger 25 minuter härifrån. Jag, Hampus, Alain och Amanda. Klockan 10 var vi där och det har blåst som in i!! Helt sjukt och vågor var det och röd flagg också. Men vi badade i alla fall, riktigt roligt. Fin strand och vattnet va fint, inga stenar och inget skit :)


Hola

 
 
Vi har det bra! Uppdateringen blir inte lika bra här nere men det är med förståelse, hoppas jag! Vi njuter av semestern. Har firat en helt underbar midsommar, jag lägger upp lite bilder från det när jag lyckats föra över bilderna från kamera, det går inte så snabbt alla gånger :) Hoppas ni alla hade en mysig midsommar! 

Torrevieja




Sitter här på balkongen. 29 grader i skuggan. Klarblå himmel. En liten bris. Väskan är uppackad. Cavan ligger på kylning. Semestern kan börja! 

Att packa

 
Det är kaos här hemma! Kläder och väskor överallt. Har packat alla kläder men har mycket mer som ska ner så kanske inte kan ha så mycket kläder med... men allt är ju fint och vill ha allt med haha! Skor, bikini, smink, en eller två väskor och underkläder har jag kvar att få ner. Får kolla över det sen, blir alltid så när man börjar packa så får man se sen om det är för mycket :) Ska ni ut och resa något i sommar? Vart? :) 

Grattis Mormor!

 
 
 
 
 
 
 
 
Igår var det kalas för mormor, som fyller år idag. Grattis till världens bästa mormor! Roligt att se att hon var så pigg och glad igår. Hon fick en massa fina kläder som satt perfekt och ett solglasögonfodral jag köpte i London :) Mysigt, att vara med familjen är underbart! ♥

Matkoma






Har varit hos Hampus syster på middag. Nu är det ryggläge och matkoma. Gud så gott och mycket mat, som om vi behövde allt det där haha! Tapas, kycklinggratäng och citronfromage :)

Så roligt









Så roligt det är att bowla, var typ 3 år sen sist jag gjorde det! 

Bowling



Vilken härlig kväll på bowlinghallen! Vann en tävling förra månaden med jobb och valde att gå och bowla för vinsten! Jag Hampus & Isabelle var och bowla, jag ledde ända fram till näst sista slaget och Hampus gick om mig med några ynka poäng.............  Jag gjorde nog flest strike iaf! Sen gick vi till Marconi och åt middag. Mysig kväll! Kommer fler bilder imorgon! :) 

Att köpa bikini

 
Jag letar efter en ny snygg bikini som inte har några axelband. Har två stycken men den ena som är blå och vit randig är inte så snygg i det vita längre. Blir så när man badar i pool och solar mycket. De håller ju oftast inte längre än 2 sommar/badsäsonger. Jag hitta en bikinibh igår på rean på H&M men ingen trosa till men jag ska vänta till jag kommer till spanien för att hitta ett fint sett. Roligt och titta där i de butikerna istället för H&M som alla har. Denna ovan här är från Pull and Bear som jag blev sugen på, riktigt fin :)

Ögonbryn och fransar

 
 
Igår var jag och mamma och fixade våra ögonbryn och jag färgade även mina fransar. Blev ganska mörka men jag gillar det. Med så ljust hår och markerade ögonbryn så blev det riktigt snyggt, jag är nöjd! Skönt nu när vi ska till Spanien och man inte sminkar sig på dagarna. Så ser man lite fixad och piggare ut :) 

Spain spain spain

 
 
 
Bara 6 dagar kvar tills vi är nere i paradiset igen! Äntligen! Har inte varit där sedan förra sommaren och innan jag börja andra året på utbildningen har det inte funnits utrymme till att åka ner dit på hösten eller påsken som jag och mina föräldrar annars alltid gör varje år. Tänk när man själv åker ner där på alla lov med sin egna lilla familj, de ska också få det som sitt andra hem som jag har. Hur lyckligt lottad är man inte ♥

O.H



När vi var i Stockholm var jag inne i Edblads butik. Fick syn på sånna brickor med bokstäver på som jag inte har sett innan att de har. Älskar de och det blev en bokstav för mig och en för mitt hjärta! Tips på present, fanns även i roséfärg och tror i guldfärg också, är inte säker :) 

Om det inte står för Oliwia & Hampus så står det i alla fall för mitt framtida namn/efternamn, Oliwia Hedin haha! ☺️

Lite mer från London

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Andra kvällen var vi och åt på Gordon Ramsay´s restaurang. Häftigt, men blev inte så imponerad som jag hoppats på. Det var väldigt dyrt men allt var gott, dock så fick jag skicka tillbaka min köttbit. Jag beställde medium men den var för genomstekt. Synd när det blir så för då får man inte äta tillsammans, även om Hampus åt väldigt långsamt för att jag skulle hinna få min mat. De bjöd i alla fall på efterrätten och halva priset på köttet för att det blev fel. Vi hade en mysig helg i London och avslutade resan på Heathrow med en helt underbar lounge! 

Böcker






♦ Barnmorskan i East End - Del 2 av Jennifer Worth
♦ Señor Peregrino av Cecilia Samartin
♦ Simma med de drunknade av Lars Mytting
♦ Tid - Livet är inte kronologiskt av Alex Schulman & Sigge Eklund
♦ Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty
♦ Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg

Falafel




Jag testade Falafel till lunch i lördags! Det var riktigt gott faktiskt, nästa gång blir det en falafel i bröd istället, lite mycket friterat med pommes också men det var bara denna gång för att se om jag tyckte om det :) Vill testa göra det själv men har dock hört att det är lite bökigt, är det väl i för sig med det mesta som ska friteras. Hampus är nog inte så sugen på att ha veggo till middag haha. Får ta det när vi köper lite skräpmat istället ;) Vad tycker ni om falafel? 

Frukost



Startade dagen idag med att äta frukost i hamnen på espresso house med Linnea! ❤️️ innan hon åker tillbaka till Göteborg igen. Blev en jättegod scones med chailatte och apelsinjuice till. Satt där i närmre 2,5 timme och hade det gott! 

Efter så gick jag till Skånetrafiken och köpte mig ett sommarkort "bara" 16 före i kön men som tur gick det fort. Sen gick jag till akademibokhandel och stod nog där i 30-40 minuter haha innan jag valt mina 4 böcker. 2 var jag säker på och visste att jag ville köpa men så var det 4 för 3 så tänkte att jag tar 2 till men var inte så lätt som jag trodde! Blev nöjd tillslut i alla fall, så nu har jag 6 böcker som jag är sugen på att läsa i sommar! Samt att jag håller på med en just nu som är jättebra! 

Student




I fredags gjorde vi vid oss lite extra och åkte till min kusins dotters student! Trevlig kväll och vädret blev ju faktiskt helt okej torts allt :) lite kallt bara. Hade på mig min fina kavaj från Malene Birger, för andra gången hehe köpte den förra sommaren. Ändring på det, den är ju så himla fin! 

WOK

 
 
Idag blev det wok, med en massa broccoli. Kokar den bredvid och lägger på den efteråt, eftersom Hampus inte vill ha den i, han tycker inte det är lika gott som jag :) Tog mycket mindre nudlar idag och mycket grönsaker blev det istället. Jättegott! Fisksås, oystersås och sweet chili har vi som sås och sen wokgrönsaker, kyckling och nudlar :) 
 

Bildbomd från London

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna dag så börja vi att promenera till St James park och vidare till Buckingham Palace. Jättefint och mycket folk :) Vi såg inte vaktavbytet men det kom en grupp med massa sånna med hattar (vakter?) och även jättefina hästar. Sen promenera vi mot Big Ben och gick även förbi Westminster Abbey, ville gå in i kyrkan men det var ju söndag och gudstjänst så hur lång kö som helst så vi skippa det. 
 
Världens finaste puss framför Big Ben fick vi på bild i alla fall! ♥

Ceasarsallad





Igår blev det en hemmagjord Ceasarsallad till middag. Ska försöka vara lite mer strikt med maten nu i 2 veckors tid (innan vi åker till spanien) och även inte dricka så mycket alkohol. Pasta, potatis och ris ska jag försöka att undvika men det är ju inte så himla lätt. Åt en tonfisksallad till middag i tisdags. I onsdags så blev det en kyckling med chili paprika som vi brukar göra, till den har vi pasta men tog mycket mindre pasta denna gång och igår blev det en ceasarsallad. Dock med mycket godsaker som parmesan och bacon men åt nog igår ca 1100 kcal och stod upp och jobba i 4 timmar och gick från och till tåget osv så igår var en bra dag ändå, forsätter man så så kanske det kan göra lite skillnad :) 
 
Salladen blev för övrigt så sjukt god! Tips är att dressa salladen innan i en skål. 1. Det blir lite dressing på alla blad liksom 2. Man tar betydligt mindre sås och behöver inte "fylla på" för att det behövs och är gott. Så vi blandar salladen (bladen alltså, inte det andra) med dressing in en skål innan vi lägger upp för att servera. 

Vartannat år

 
 
Det är 3 år sedan jag tog studenten! & idag är det dags för helsingborgarna att ta studenten för iår. Men en sak som jag ville nämna bara att hur sjukt är det inte att nu i 5-6 år så har det varit fint väder vartannat år som studenten har varit. Minns när 92:orna tog så var det jättefint, var ute hela natten och hade skoj och varmt var det. Sen året efter när 93:orna tog så åska det och regna och blåste storm som bara den!! och året efter när lilla jag tog så hade vi jättefint väder :D och förra året när min kusin tog (i ronneby) var det inte heller så fint, det regna och blåste och i hbg var det inte heller fint. Förra året när Hampus lillebror tog studenten var det jättefint, satte ute länge och det var en perfekt sommardag. & nu iår, det är ca 13 grader och just nu regnar det och är helt grått. Vad är oddsen? Hur kan det ha blivit såhär haha. Enligt prognosen ska det alltså bli fint väder nästa studentår ;) 

Sol idag igen

 
 
Har precis ätit lite lunch och om 40 min ungefär ska jag bege mig till jobb :) Har legat och solat en timme och ätit lunch ute också, i det fina vädret! Stod häromdagen att det skulle bli sämre väder i slutet på veckan men det kanske har flyttats fram. Hoppas i alla fall att det är fint till helgen när Hampus är ledig så vi kan mysa på balkongen eller åka till stranden! ♥

Londonbilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hade en jättebra helg i London! Gått, gått, gått och gått, hur mycket som helst och haft underbart väder. Detta var sjätte eller sjunde gången jag var i London men Hampus första så roligt att gå runt och titta på allt i staden med honom! Perfekt också att göra sånt när affärerna inte öppna förrän halv 12 - 12 på söndagar. Man kan ju inte bara shoppa :) ganska dyrt i London så de spanska affärerna struntade vi i för det är mycket billigare när vi åker till Spanien :) Enjoy, det kommer ännu mer bilder sen! 
 

LONDON



HELLO LONDON! 

Kom till hotellet vid lunch, begav oss sen ut för att äta något och sen gick vi runt på shoppinggatorna. Jag köpte ett par sjukt snygga och coola brallor på River Island och 7 par trosor på Victorias Secret. Tummen upp! Har gått hur mycket som helst idag och imorgon så blir det ännu mer för då ska vi bland annat på Harrods, se Buckingham palace och Big Ben! & lite shopping blir det också såklart! 😊

Sommarlov




NU HAR JAG SOMMARLOV! Jag klarade min mattetenta!!!! Och kan nu pusta ut! Klarade även redovisningen som vi hade idag så ikväll ska jag och Hampus fira med lite bubbel! Jag firade med att gå till stranden en sväng när jag kom hem från skolan. Badade, låg och läste, lyssna på podd och bara njöt av frihet och lättnad. Imorgon så bär det av till LONDON, bra start på sommarlovet! 

Mer Krakow

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Premiärdopp!






Precis varit nere vid havet och tagit premiärdoppet för i år! 18-19 grader var det kanske, vi stanna inte i allt för länge men det var friskt och skönt! Nu ska jag duscha och göra vid mig för att sen köra in till stan och äta middag på Kinarestaurang :) 

Promenad









Jag startade denna månad med en lång promenad! 5,96 km på timmen. Gick landborgspromenaden och längs med vattnet tillbaka :) så härligt. Men i efterhand skulle jag ha druckit mer innan jag gick för vid görningen var jag helt slut, hade inga pengar heller med så kunde inte köpa något att dricka. På vägen hem i de hemska trapporna vid fågelsångsgatan så fick jag sätta mig ner på stenen och svalka mig sen när jag kommit upp fick jag sätta mig på bänken. Trodde jag skulle svimma eller kräkas! Usch, det var skönt att komma hem till slut. Hade inte gått så långt i efterhand :) men bra motion idag och nu är jag på väg hem efter stängning på jobb :)

Juni månad

 
Som jag längtat. Juni för mig betyder endast fredag kvar i skolan, jobb, resor, sol och värme! Midsommar är det också och lite studentfirande och en hel del slapp blir det också, sommarlov ju! ♥

RSS 2.0