Fredag och bortbjuden

Gårdagens facelook 

Igår var jag och Hampus hembjudna på middag till hans mamma. Var där 18:30 och blev bjudna på jättegod mat rakt igenom! 

Förätt: Hemmagjord skagenröra på stekt bröd.
Huvudrätt: Fläskfilé med pom duschess, rödvinssås och morötter och sparris.
Efterrätt: Hemmagjord vaniljglass med varma bär.

Sen titta vi på lets dance med lite snacks (godis & chips) och vin. Flytta ut till uterummet sen och spela spel och satt där till lite över 12 innan vi tog bussen hem tjugo i ett :) jättetrevlig kväll var det. Skön att bli bortbjuden och inte behöva tänka på vad man ska äta ibland. Speciellt om det är så gott också! 

Ny header

 
 
Som ni ser har jag ändrat lite i headern på bloggen. Ville ha med en bild från början, men när jag testade mig fram och tillbaka var det faktiskt snyggast utan bild. Tycker jättemycket om den här stilen, typ college stil, på typsnittet. Struntade i den puttinuttiga skrivstilen för ett tag :) fast det är vackert de med. Vad tycker ni?

Me and only me

 
Sänghäng här för mig och lurarna är i öronen för att jag pratar med mitt hjärta i telefon. Andra kvällen denna vecka jag är utan honom. Men pappa är inte hemma och mamma vill inte vara själv i huset och så ja, ikväll blev det bara jag och mamma hemma :) Har ätit lättlagad middag = stekt korv och köttbullar från Per i Viken och kokte fusillipasta till det. Mumma! Inte roligt att laga fin och rolig mat när pappa inte är hemma för det hade ju han velat äta liksom. Men imorgon kommer han förhoppningsvis hem ♥ 
 
Nu ska jag kila in i sängen till mamma och titta på Familjen Annorlunda tillsammans med henne! Kram

Lite stressigt i skolan

 
Sitter just nu i den här byggnaden a.k.a min skola. Var här halv 10 idag och hade handledning om vårt arbete om genus. Instruktionerna är inte så klara och lärarens svar på våra frågor är så difusa så vi har inga riktiga riktlinjer att gå efter. Allt är så flummigt, hon spottar ur sig en massa bra idéer, för hon är ju mer insatt i ämnet, och säger sen att "men dessa idéer ska ni inte använda er av" "kom på något annat nu". Men nu kom ju du på massa bra idéer liksom, vi vill använda dem. MEN vi kommer väl lösa det, vi måste helt enkelt. Redovisningen är på fredag nästa vecka och innan det ska vi ses tisdag, onsdag och torsdag och ha grupparbete. Det är bara att kämpa på då :) Har en till redovining sen om två veckor efter denna redovisning och hinner faktiskt inte börja med den innan vi är klara med denna, så det får bli lite stressigt där sen med. Ibland är inte allt så himla lätt, trots att det är ett grupparbete.

Reselistan

1. Bästa resan? - Gud så svårt! Vet ju absolut att mitt favoritland är Thailand så bästa resan borde ha varit dit. Men finns så många andra minnesvärda och fantastiska resor. London, Berlin, Kina, Spanien med tjejkompisar, Paris på mammas födelsedag bla. Kan inte välja, alla resor har varit bäst ♥

 

2. Sämsta resan? - Ingen resa har varit dålig.. men klart ställen som varit mindre bra eller inte levt upp till mina förväntningar, som tex. New York. Vet att vi var där helt fel årstid, cool stad typ så men inget jag vill åka till igen på kanske 10-20 år. Finns massa annat roligt som lockar! 

 

3. Dyraste resan? – När vi åkt till London så blir det en del shopping. Spenderat nog mest pengar där eller i för sig kanske i Kina, jag tror nog Kinaresan slår London, klart i pris på flyg etc eftersom det är långt bort men shoppingen där var inte nådig :D 

 

4. Billigaste resan? – Resan till Berlin förra året lyckades vi få riktigt billigt faktiskt, 2200 kr per person med flyg och hotell två nätter. Så det kanske kan va en av de billigaste resorna :) 

  

5. Roligaste resan? – Alla resor har ju varit roliga! Men när vi var i Polen med skolan hade vi riktigt roligt och när tjejerna var nere i Spanien var också riktigt roligt. Thailandsresorna med kusiner har varit roliga, asså nej, självklart har ingen resa inte varit rolig! 

6. Mest spontana resa? - Det måste nog vara Berlin, det bokade vi lillejulafton bara sådär och åkte sen i januari. Spontant blir oftast så himla bra! :)

7. Den resan där jag shoppade mest? - Måste vara Kina, vi hade 7 väskor med oss hem :D 

 

8. Första resan som du kommer ihåg? - Var på min första resa när jag var 9 månader, till lägenheten i Spanien. Kommer ju inte ihåg den men måste varit en spanienresa som jag minns från när jag var riktigt liten :) eller första gången till Thailand när jag var 6 år :) 

 

9. Senaste resan? - I september var vi i Stockholm :) 

 

10. Drömresemål? - Maldiverna hade varit häftigt! :)

11. Plats du kan tänka dig att åka tillbaka till? - Thailand alla gånger! 

 

12. Bästa hotellet du har bott på? - Katathani i Thailand är nog det bästa. Varit där 4 eller 5 gånger, ligger precis vid vattnet, har massa fina restauranger, privat strand, fina pooler, massage i trädgården och så trevliga människor! 

 

13. Sämsta hotellet? - När vi var iväg på studentresa i Turkiet var det kanske inte det finaste hotellet men ändå absolut inget fel för en sån resa. När vi var i Polen med skolan bodde vi i för sig på ett hostel så det var inget hotell. Men när vi var i Thailand en gång åkte vi till ett helt nybyggt hotell som faktiskt inte alls var bra, hade utsikt över ett plåttak, poolen pajja och var full med bakterier, maten sisådär och inte mycket på hotellet, det var synd. Men har nog aldrig varit så brun innan, vi låg på stranden varje dag :) 

14. Det första du packar när du ska resa? (förutom passet) - Kläderna 

 

15. Har du någon gång glömt passet? - Nej! 

 


Tisdag

Kolla vilken sötnos! Skeptisk liten skrutt!
 
Har idag hunnit med en sväng in på biblioteket i Helsingborg. Tanken var att ha grupparbete och hade tänkt mig att vi skulle vara där några timmar men blev bara 2. Snopet nog men ibland blir det som det blir. Har handledning imorgon om arbetet så hoppas vi är på rätt spår. Kom i alla fall hem tidigt och nu är jag och mamma på väg till Lund till pappa. Blir nog inte så långvarigt där, får se vad han orkar. Sen drar vi oss hem och inväntar Hampus som ska köpa med thaimat hem. Ingen större lust att laga mat idag :) 

Fem saker som..

Fem saker som gör mig glad:

 

Att umgås med människor jag tycker om.

Att planera resor.

Min lilla vovve.

När jag får bra betyg på saker jag kämpat mycket med. 

Träning med resultat.

 

 

Fem saker som jag tycker mindre om: 

 

När något man sett fram emot blir inställt.

Sjukdomar.

Människor som sviker och inte bryr sig.

Att stressa.

Att inte ha saker som är ganska viktiga planerat och strukturerat. 

 

 

Fem saker jag vill göra innan jag dör:

 

Åka till Maldiverna.

Besökt Oceanien, Afrika & Sydamerika.

Flytta till ett hus.

Få barn.

Åka rollerblades. 

 

Fem saker jag ska göra i helgen:

 

Gå en sväng på stan.

Umgås med min pojkvän.

Äta middag hos Hampus mamma.

Pyssla om/hälsa på pappa.

Laga mat.

 


Bra start på ny vecka




Åkte till skolan och var där 10-14 sen direkt till fina staden Helsingborg, en snabb sväng in på biblioteket och sen till gymmet. Riktigt skönt, lite mer än en timmes kondition och avslutade med ca halvtimmen på bandet och 4,5 km, ganska nöjd! (Som ni ser på bilden) Jag har inte så jäkla bra kondition så att springa snabbt och länge är inte min bästa grej men idag gick det ganska bra :) det blir bättre och bättre helt enkelt. Efter passet var jag så fruktansvärt trött.. Hade två tunga väskor med så det tog sin tid att ta sig hem, upp för hallbergstrappor är inte roligt med så tunga väskor och redan trött i benen. Kom hem och svinhungrig, trött som in i och svettig så det stod härliga till. Tur att Hampus kom hem och överraska med god middag - Sprödbakt torskfilé med potatis, ärtor, remoulade och citron. Det var så himla gott! Så gott så det blev en matlåda med det imorgon till lunch också :D nu ropar sängen. Godnatt! 

Bingolottokväll

 
Nu är det dags för bingo! :D mamma och pappa fråga mig och Hampus om vi ville spela och vi har inte mycket annat för oss denna söndag så varför inte. Vi har alla vars en lott, så hoppas på storvinst! Vinner vi en stor summa pengar så drar vi till Thailand i höst/vinter! :D hoppas ni också har en trevlig söndagkväll
 

Sallad med köttbit

 
Detta fin fina kött och en härlig sallad ska jag och Hampus äta till middag ikväll. Han är hemma om en stund och har handlat räkor så det ska vi börja att frossa i och sen göra vid köttet på ett grilljärn. Äter ju hellre mycket kött än potatis och onödigt och en god sallad till det är perfekt. Sallad, paprika, gurka, majs och tomat. Ikväll är det vi hemma hos mig så sen sätter vi oss där uppe vid den stora tvn och tittar på något bra och myser under filten, brukar vara ganska kallt där uppe men är man två så löser det sig :) Någon som har tips på en bra film kanske?

En ändrad livsstil

 
Har inte sovit så bra inatt. Varmt, sovit på "fel" sida av sängen inatt och det sluta med att Hampus tryckte ut mig lite hehe, rumpan utanför sängen en hel del. Bara för jag var så varm kunde jag inte heller krypa närmre och hålla om honom, ville bara få lite lite mer space, men lyckades somna om sen! När jag vaknar har jag självklart huvudvärk också.. jippie! Hampus åkte till jobb och jag sov vidare till kvart i 9 och fick i mig lite frukost innan jag gick till gymmet halv 10. Hade inte mycket energi idag så det blev 10 minuter på cykel och 10 minuter crosstrainer innan jag satte mig på maskinerna och kämpade med lite benövningar. Kör inte så mycket styrka så är inte mästare på det eller har mycket muskler över huvud taget men sånt får man också göra. 
 
De har köpt och satt upp ett cirkelgym som såg ganska roligt ut så det var ett måste att testa idag, som ni ser på bilden under här så såg det nästan ut sådär. Det var nog 3 maskiner färre. Men en lampa lyser i mitten och när det är grönt så kör man på en maskin och när det lyser rött ska man byta maskin och sen lyser det grönt igen, smart grej! Olika maskiner till olika delar av kroppen så man tränar lite av allt. Körde två varv, det var lagom och då hade jag varit på gymmet en timme och var så trött (är jag fortfarande) så jag körde hem. Jag som tycker konditionsträning känns bättre och känner mig "duktigare" då, men detta är också träning och detta var fjärde passet denna vecka så jag känner faktiskt för att ge mig själv en klapp på axeln.
 
 
 
Är mycket gladare och piggare av träning och jag har gått ner 3 kg på 6 veckor - vilket jag är stolt över! Bestämmer man sig bara och ger sig fan på att man ska lyckas så går det, ta det i din egen tid men gör något åt det. Jag tycker inte att jag har ändrat på allt för mycket. Tränar minst 2 gånger i veckan, dricker mindre alkohol, nästintill inget godis/chips etc. äter det om jag är sugen och det är inte så ofta. Håller man upp med sötsaker någon vecka så är man inte så sugen längre. Tänker på att inte använda grädde i maten (använder milda mat extra 4%) och äta mindre portioner. Jag kan fortfarande äta det mesta man vill och allt är gott. Äter inget som inte är gott bara för att gå ner i vikt eller ändra kroppen. Roligt ni som läst ända hit, var skönt att skriva av sig lite och tyckte bilden ovan sa mycket om det jag gjort nu. Mår bara bättre och bättre :) kram på er! 

In my makeup bag

 
Detta är det mesta som finns med i min sminkväska. Min favorit är helt klart real techniques rouge borste, fantastiskt bra. Använder den till mitt solpuder på bild ett, som jag köpt i Spanien, billigt och hur bra som helst! Mina ögonskuggor har också blivit en favorit, nästan alltid innan använt mig av naturligare färger som grå, beige, brun, svart och så men nu hitta ja en fin liten pallett med några färger som jag bara använt sedan dess :) köpt på secrets.se. Mascara är ett måste och har två nu för att jag verkligen ville testa den gula som jag fick i julklapp, och den är jättebra. Använder den om de är något lite mer speciellt kanske för att den ger en sån jäkla volym och lite mer mascara på fransarna och den andra är perfekt till vardags. Sen är det lite smått och gott som foundation, eyeliner, concealer, ögonbrynspenna och borstar. 

En torsdags after work




Jag och Hampus bestämde oss för en after work idag och det började på Lagmarks. Hampus pappa kom dit också så det blev inte bara ett glas vin där. Mummsade lite också på pommes med aioli, utmärkt! Efter två glas gick vi vidare till Edelweiss och där åt jag och Hampus middag, det blev vars en schnitzel som var sjukt god! :D sen gick vi till ett nyöppnat ställe i stan som heter Skip, helt okej men inget wow tycker jag. Är man vem som helst som kommer dit är det nog inte så kul som om man känner lite folk och så. Miljön var i för sig rolig :) sen var tanken att gå hem men blev ett stopp på big buddha också haha, dock bara en Loka för min del, annars hade jag somnat på vägen upp hem. Är sååå jäkla trött nu så efter detta ska jag slänga huvudet på kudden och sova och träning väntar imorgon förmiddag! Godnatt!

Vett och etikett på gymmet

                             
 
En sak jag har tänkt på! Hur svårt kan det vara att torka av maskinerna efter att man har använt dem!? Söker man på vett och etikett på gymmet på google är detta en av de första sidorna som kommer upp. Första punkten är att man ska rengöra sina maskiner efter man använt dem. Vilket för mig är en absolut självklar grej men för många andra inte alls och hur äckligt är inte det? Från och med nu ska jag nog torka av maskinen innan jag använder den så att jag är säker på att den är någerlunda ren. Det är alldeles för många som bara går ifrån. Det tar liksom 20 sekunder längre och alla blir glada. För om man står på någon maskin mer än 10 min som de flesta gör, och håller i handdtag och sånt, så blir man svettig om man ska träna så det ger något i alla fall. Var så nära på att säga till en tjej en gång men feg som man är gjorde jag inte det. Hoppas någon annan gör det. Hon stod ändå 50 min på crossen och är genomsvettig och går bara ifrån. Pappret och spraymedlet finns där liksom av en anledning!! Snälla folket skärp till er! 

Nyduschad

 
Det blev 1 timme på gymmet, 20 min crosstrainer, 20 min löpband och 20 min cykel :) som jag trodde så var det inte så farligt med folk vilket är så mycket skönare. Är hemma nu och sitter nyduschad i sängen och fixar lite med bilder, tittar på tv och dricker min shake. Dock nog inget jag kommer köpa igen, tycker bars är godare/mer mättande. Men det är nog inget fel mellanmål. Det står att om man dricker 5 om dagen får man i sig dagsbehovet av all näring, vitaminer, protein etc. och endast 750 kcal. Hade dock inte klarat det, så extremt behöver det inte bli :) Dyra är dem också! Så detta var bra för att testa, köpte bara en. Om två timmar kommer mormor och morfar så ska vila lite nu, var uppe kvart över 8 imorse när Hampus ringde och sa att någon skulle komma och titta på spisen om 5 min, snacka om att flyga upp ur sängen och vakna upp!

Ett bra pass på friskis


Igår var det skola mellan 8-11 och var sen hemma halv 1. Gjorde vid mig och körde sen och handla lite mat och sen vidare till biblioteket och avslutade sen med nästan två timmar på gymmet. Ett riktgt bra konditionspass :) Lyssnade på veckans podd av systrarna knave som jag nu kommit ikapp med så har bara ett avsnitt i veckan :( perfekt och lyssna på det på gymmet. Har ingen ny musik och har inte skaffat en bra lista så är inte jättepepp på min musik men det är fortfarande skönare än att vara utan lurarna på. Denna vecka har alla skolor lov också så det är en hel del yngre på gymmet som ska testa och fnissa om allt, lite störigt. Men ska dra mig till gymmet igen snart när jag bytt om och borstat tänderna. Antar att det inte är så mycket folk där vid 10 tiden. Hoppas ni får en bra fettisdag! 

Röda rosor

 
Otroligt vackra rosor jag fick av älskling i lördags! ♥ 9 stycken fick jag som betyder i blomsterspråk, jag vill vara ensam med dig, enligt skrock och tro ska man inte heller ge jämnt antal, förutom att 10 betyder "vill du gifta dig med mig" det är lite olika hur man tolkar blomspråket. Många har inte en mening alls bara att man tycker de är vackra :) Röda rosor betyder Jag älskar dig! 

Lugn söndag med nagelfix


Igår var det en riktigt lugn dag. Sov länge och vaknade upp med utsikt över havet. Satt sen under dagen och leta lite resor och åt god middag och pyssla med mina naglar. Blev riktigt bra trots allt. Sabbade en nagel men löste det med ett till klistermärke och de ville inte riktigt sitta fast men efter många lager överlack så verkar de sitta på plats nu :) Använder essies baslack, färgen kommer från Isadora och sen överlack från opi. Bra produkter alla tre! 

Alla hjärtans dag

 
En bildbomb från gårdagens mys på alla hjärtans dag! ♥ Fick ett jättefint halsband från Edblad och 1 timmes PT på gymmet som ska lägga upp ett träningsschema till mig, så rolig present! Tack min älskling! Jag gav Hampus en Lacoste parfym och två trisslotter, hoppas han blev lika glad som jag blev. Dock tyvärr ingen vinst på lotterna :( Drack skumpa och åt jordgubbar och sen förrätt som var 3 snittar från Lagmarks och sen till middag blev det BERGTUNGA som är så jädrans gott! Och sen en liten hallonmousse till efterrätt :) Mös framför tvn en stund och sen blev det ett bad i badkaret innan vi kröp ner i sängen. Magiskt dag! Älskar dig mitt hjärta! ♥

Valentines day


Är lite sent ute då igår var det fullt upp och jag tänkte inte alls på bloggen! Men hoppas att ni hade en mysig alla hjärtans dag, oavsett om ni firar den eller inte :) vi lyxa till det med fin middag och lite presenter och avsluta kvällen med ett bad i badkaret. Underbar kväll! Det kommer bilder senare från igår. Fota med min systemkamera, roligare med finare bilder än mobilens kamera! Kram

Öresundståget klimatsmart



Sitter på tåget på väg till skolan nu. Har sedan terminen börja nästan haft alla lektioner mellan 10-12 men idag börjar vi 9, ganska stor skillnad på den där timmen på morgonen. Skönt dock att det inte är så mycket folk på tåget, trodde det skulle vara knökat men det är mest folk på 7 avgången och 9 avgången, inte 8 :) Efter skolan ska jag köpa sushi till mamma och pappa och sen åka hem och göra vid mig och ta bilen till stan och träna! Inte hunnit med träning sen i måndags men idag passa bra. Två gånger i veckan är ett lagom mål, blir de fler gör de ju ingenting :) Nästa vecka är det inte så mycket skola så kanske kan klämma in 3 gånger!

The theory of everything

 
The theory of everyhting - denna film om Stephen Hawkings liv såg jag och Hampus för någon dag sedan. Herregud så bra! Det är verkligen en film alla borde se. Jag har länge vetat vem Stephen Hawking är men aldrig intresserad mig mer i hans historia, vet bara att han är sjuk och smart. Men ser man denna film får man en helt annan bild, vilken fantastisk person och jag ger så mycket cred till hans fantastiska fru! Vilket jobb och så mycket kärlek! Han föddes med en sjukdom och när han var runt 20 fick han veta att han bara hade 2 år till att leva, men han lever ju faktiskt än idag och är runt 70 års åldern. Vilken kämpe. Titta på filmen säger jag bara, rörande och mycket att ta in!

Specialeffekter

 
 
 

Bedroominspo


Bort med lampan i taket, tycker inte alls om den ikealampan som alla har. Byt ut till vit färg på nattduksborden och kanske en beige sängggavel istället för grå, fast grå hade kanske också fungerat, och då kommer vi närmre hur jag och Hampus vill ha det i vårt sovrum. En sänggavel är verkligen ett måste, längtar så efter det och sängen ska vara 160 cm eller 180, minns inte riktigt. Att ha ett helt vitt rum och sen svarta eller mörka lampor att bryta av med på varje sida kan vara riktigt snyggt. Synd bara att på svart ser man lätt damm men de är ju bara att damma lite oftare där dådå :) Jaja, drömma kan man! Snart är vi ju där så snart får vi komma igång med planering! Allt kan ju ändras när man väl är på plats där man ska bo :)

Kvällshimmlen

Väldigt vacker himmel igår eftermiddag!
 

Är hemma från skolan nu och har ätit lite lunch och påbörjat chili con carnen till middagen för mig och Hampus :) Älskar chili con carne, kan nog säga att de är en av mina favoriträtter. Svepte ner min sista del av detoxen till lunchen och vad jag kan säga än så länge om det är att. 1. Den är faktiskt god, smakar som iste. 2. Jag kissar nog dubbelt så mycket som innan, om dagen. Vilket nog är meningen. Men annars har jag inte märkt något så stort, man blir kanske piggare också :) eller har jag bara sovit lite mer. Åt inte världens bästa lunch (halv baguette med tonfiskröra o sallad) så ska ta en promenad med min vovve nu så jag känner att jag har rört mig lite idag i alla fall haha :) kram på er!

Direkt från skolan



Hej hej från skolan. Börja för snart en halvtimme sen men inte kommit ner något på pappret för lektionen är inte den bästa jag varit på om man säger så. Tyvärr! Kör på att lyssna idag! Var innan och hämtade ut mitt engelskaarbete som ni ser till vänster och det stämde som de stod på datorn att det var ett VG, fortfarande lika glad, lyckorus när jag såg kommentarerna! Stolt över mig själv och det tycker jag att man ska få vara! Ska inte läsa mer engelska så att få bra betyg i den kursen är bra. Nu ska jag återgå till lektionen! :)

Ett och ett halvt år sedan


Idag är det 1,5 år sedan på dagen sen jag såg min älskade för första gången. Sa faktiskt inte ett ord till varandra men ändå lyckades våra nummer bli utbytta med lite hjälp och lite mer än en månad senare träffades vi och det klicka direkt. I alla fall i mina ögon, han är lika fin om inte finare idag än då och jag är så himla kär. För några månader sedan trodde man att det inte kunde finnas mer kärlek men det blir bara mer och mer för varje dag som går! Puss till dig hjärtat! 

Recension: Scrub

 
Bodyscrub från Yves Rocher - Helt fantatiskt bra! Älskar doften och den har stora korn vilket är bättre än för små. Är det en scrub/peeling så ska de vara det, inte snåla med korn. Doften är aprikos och efter så doftar hela badrummet så. 69 kronor kostar den nu på hemsidan men har kostat 89 kronor, vet inte varför priset är nedsatt eller hur länge. Jag fick denna med i beställning när jag beställde min detox så se om du behöver kanske något annat eller kan välja en gratisprodukt du med. Vet inte heller varför man fick det men väldigt roligt. Älskar att testa nya saker och denna kommer jag köpa igen eller i present till någon om man ska köpa något litet om man går bort eller så. Perfekt liten gåva eller alla hjärtans dag kanske till mamma? mormor? 

Jag fick VG!!

 
VET NI VAD? Engelskaarbetet som jag satt med sista veckan och kämpade mig igenom med, vi fick tillbaka vårt resultat idag in på minasidor där resultaten för kurserna vi läser kommer in i systemet, OCH JAG FICK VG! Asså herregud i engelska, största arbetet vi gjort hitills på 10 högskolepoäng! och det är i engelska! Vilken lycka alltså, är så glad! Lättnaden över att jag klarade det, jag var nöjd med arbetet och det hade varit förargligt om jag inte blev godkänd då. Slitet löna sig och trots att jag inte börja i så god tid så klarade jag det hur bra som helst, man är inte bättre för att man börjar 5 veckor tidigare eller är så väl planerad och strukturerad med när man ska plugga så man är klar i god tid. Min kunskap finns där ändå! Glad, glad, glad. Vilken bra dag! 

Svenska

Hade ni också detta mönster på underlägg som liten?!
 

Ska dra mig mot bussen om en halvtimme och är redan klar så jag hinner blogga lite här på morgonkvisten :) klockan är dock inte så mycket, börjar inte förrän 10 men måste då ta tåget lite över 9 :) Idag börjar fjärde veckan i denna svenskakurs, av tio stycken. Än så är kursen bra, ångrar inte alls att jag valde svenska, känner riktigt att detta är så viktigt och svenskan kommer in i alla ämnen, kan man inte läsa och skriva så kommer man inte långt i so eller no. Mer undervisning i svenska behövs och bra utbildade lärare! Imorgon så ska vi också se till att komma igång med vårt grupparbete. Nu när man fått lite kött på benen så är det hög tid så man inte stressar sen. Ska ha 1 redovisning av lektionssekvenser som är språkutvecklande, göra 1 "informationsfilm" om metoder att undervisa i svenska, vi ska ha 1 salstenta där man ska rätta elevtexter och 1 individuell text som ingår med lektionssekvenserna vi gör i grupp. 3 av 4 ska redovisas/vara under sista veckan.. stressig vecka det där kommer bli! 

Detox



Hämtade ut mitt paket från Yves Rocher i fredags. Jag hade beställt en detox-kur som jag hört bra om och rolig att testa. Den ska inte vara ersättande av måltid utan bara för att rensa ut lite skit ur kroppen helt enkelt :) inte dumt! 10 dagar ska man göra detta och blanda ett sånt mått med 1 liter vatten varje dag. Fick även välja en gratis produkt i beställningen och fick välja mellan 5-6 olika grejer så det fick bli en body scrub. Den luktar himmelskt - aprikos! Ska testa den ikväll. Kommer recension om några dagar när jag testat detoxen ett tag. Startar imorgon! 

Min lilla vovve

 
Nu har 95% av all snö här smält. Igår var det upp mot fem grader så det var inte så konstigt. Men i fredags så lyckades jag i alla fall klämma några bilder på min sötnos ute i snön och en och annan bild blev det på oss båda två också, det var riktigt fint ljus ute då. Tycker denna bild blev ganska fin trots att hon ser lite rädd ut nästan haha, hon kanske inte älskar att vara modell hela tiden ;)  Hon var lite hängig också och brukar busa runder i snön hur mycket som helst men inte så mycket liv då, lite sniff här och där och sen ville hon gå in. Tur att hon mår bättre nu! I onsdags fick vi åka in med henne till djursjukhuset för att röntga magen och hon ville inte äta eller dricka så hon blev inlagd över natten med dropp. Hämtade henne på eftermiddagen dagen efter och då var hon piggare! Konstigt, de hittade inget som kunde vara fel.. Nu mår hon i alla fall bra och får äta ett foder som är bra för magen :) Lilla skrutten, inte kul när man får trycka ner en flaska i munnen på henne för att hon ska dricka, och bara jag som kunde göra det. När mamma gjorde det blev de lite morr, gnäll och bitande haha. 

Håret




Klippt topparna och slingar håret idag! Så himla skönt! Var nära på att göra håret mörkt men eftersom jag vill ha det ljust till sommaren och speciellt till bröllopet jag och Hampus ska på så får det blir mörkt till sensommar/hösten istället. Ett framtida projekt helt enkelt, hade varit riktigt roligt! Men jag är så nöjd med mitt hår nu, Lisbeth vet exakt hur de ska vara och jätteduktig! Klippt och fixat håret hos henne sen jag var liten så när hon slutar jobba vet jag inte vad jag gör! Som tur många år till (hoppas jag) tills dess. Hon tyckte också att jag nog hade passat i mörkt så återkommer till henne när tiden är bra för en annan förändring :) Frizzy i Landskrona är detta, hon är fantastisk på slingor! 

Ni har också en deadline

 
Ett skolrelaterat inlägg här, därav bilden, som förövrigt är så sann! 
 
Lämnade in vårt stora engelskaarbete den 14 januari och på malmö högskola är det i alla fall så att lärarna har max 15 arbetsdagar att rätta det, 3 veckor. I onsdags var det 15 dagar på dagen, men har vi fått något resultat? Svar: Nej. Efter många mail från många elever och alla som undrar när de ska komma får vi ett mail igår om att de blivit lite sena för de haft mycket annat jobb och undervisningar etc. Så vi får svar nästa vecka. Ska jag göra så när jag börjar jobba? Säga att jag inte hinner och gör det lite senare för de dykt upp annat? Asså va? Vi får inte lämna in vårt arbete 1 minut för sent men de får utan någar problem gå över sin tid på rättningen. Det är ju också en typ av inlämning fast till oss eller de gör ju faktiskt bara sitt jobb! 3 lärare som ska rätta kanske ca 80 personers arbeten och ingen av dem är färdiga... Usch så irriterad jag blir. När vi har sånna krav och vill ha tillbaka resulatet så snabbt som möjligt men icke, vi ska bara ta att de inte gör sitt jobb i tid. Skolvärlden är inte alltid (ganska sällan) en dans på rosor. Jag ska då inte bli en sån lärare! Har inte hunnit.. ja men eller hur..

Dad's birthday



Grattis på födelsedagen pappa! Hipp hipp hurra hurra hurra! 

En bebis kommer lastad...



Åh kolla på denna underbara lilla skrutt! Hoppas på att få träffs dem snart igen, vill ha dem nära :( tråkigt att inte få vara där mer under hans uppväxt och se när han växer. Hoppas i alla fall att han kommer ihåg mig... Längtar så efter mina egna barn. Ibland kliar det så i fingrarna men jag vill ju inte heller önska bort år av mitt liv för att det inte fungerar nu. Det är mycket som ska hända innan det i livet :) flytt, examen, resor, jobb och ett litet giftemål ;) bland annat. Med min fina fina Hampus självklart! När man inser hur bra allt är - lycka! 

Hero

 
 
Amen gud så bra! Lyssnat på den 4 gånger i rad nu, så duktiga!

Snö

 
Nu har snön kommit till Skåne också! I alla fall den delen av skåne jag bor i ;) Ganska vitt är det, måste erkänna att det är vackert men att det kommer lite för sent. I december hade varit lagom och att det var borta nu. Men februari är ju också vintern så inte konstigt det kom. Var inte lika mycket snö i Malmö men de kommer väl. Slaskigt har det också redan börjat bli tyvärr, i alla fall när man ska gå över vägar och så när det samlas drivor och smälter när alla går i det etc. MEN det blir ju så mycket ljusare med snö så lite positivt är det :) hoppas det försvinner i tid så det blir en lång och fin vår! 

Framtida klassrumsmotto



Hejja bamse

 
 
Har planerat kvällens bamsegympapass. Uppvärmning, en ny lek, musik, hinderbanan och avsutning med avslappning. Förra gången jag var med var det bara fyra barn, hoppas innerligt att det blir fler idag då det är roligare och när de bara är fyra blir de så trötta snabbt och då är 1 timme alldeles för länge. Blev inbjuden till en grupp på faceboo för någon vecka sedan där alla som är bamseledare är med och delar med sig av sina lekar, ideer och annat. Fick tips om en lek där idag som vi ska göra. Ganska bra, då jag inte kan för många lekar om man säger så haha så alla tips mottages så ungarna får rolig och varierad gympa haha ;) Efter 10+ planeringar så blir man tillslut slut på ideer! 
 

Så bra den är nu

 
Varit hemma en timme nu ungefär, varit en sväng ner i Malmö för kort lektion 10:15-12:00 tyvärr var mitt fokus på att planera dagar till grupparbeten så hängde inte med så bra som jag önska jag gjorde. Ibland blir det bara så, man kan inte ha fulltfokus alltid, vissa dagar är man i en annan värld. Första lektionen på denna termin så tar igen det med att skriva ut powerpointen :) Allt löser sig! 

Ska preppa med lite blogginlägg nu på min så gott som nya dator, Hampus blåste den och nu är den så snabb och bara det nödvändiga finns på det, perfekt! Känns som en ny start, hade massa strunt på skärmen innan och dokument hit och dit och inget organiserat system bland bilderna, ändring på det nu! Skönt! Är så glad som på bilden att min dator blivit så bra, var lite rädd innan för är nojjig med att saker ska försvinna men allt är kvar på en hårddisk. Inte så mycket mostsånd i för sig, Hampus är duktig och litar på honom med min dator i sina händer! ♥

Wienerschnitzel


Detta lagade jag och Hampus i lördags! Wienerschnitzel! Åkte runt hela stan för att köpa kalvinnanlår och hittade det på tredje stället, två stora och fina bitar exakt som vi ville ha det. Råstekt potatis, ärtor och bearneisesås till och den obligatoriska citronen. Ett gott rödvin tog vi med. Det blev riktigt riktigt bra! Över förväntan, detta kommer vi göra igen! 

Thailand

 
luxury resort in rayong thailand
 
Seafood Restaurants Rayong
 
Buffet Restaurants Rayong
 
Detta har vi i familjen suttit och sucktat efter ikväll. Får se om det blir en resa hit snart. Älskar Thailand så mycket, verkligen mitt favoritland. Kulturen, maten och naturen är topp, underbart! Hampus har aldrig varit i Asien och vilken dröm att få åka dit med honom och visa så fin världen är och detta underbara ställe som jag älskar så mycket. Snorkla med honom i de klarblåa havet, åka på utflykter, äta god mat och sola och bada i mängder. Nu kliar det i fingrarna att få åka till Thailand igen. Visst ser det fint ut? 

American Sniper

 
Denna var jag och Hampus och såg förra veckan, tror jag det var. Ville i alla fall bara berätta att den var riktigt bra! Vilken kvalitetsfilm asså, den bör ni se! Bra gjort och en intressant story baserad på verkligheten. 
 

01-02-2015



RSS 2.0