Tisdag



Igår var det ingen skola, så på schemat stod det träning och sen lunch med Fay :) lugn och skön tisdag. Precis vad jag behövde! 

Fredags


I fredags var jag och Elin ute och åt och firade lite att vi klarat vårt arbete som vi kämpat med i 10 veckor! Vi gick till Paolos och åt supergott. Delade på en tallrik med massa småplock till förrätt, ost, skinka, korv, oliver m.m sen blev det vars en pizza. Den högra tog jag med parmaskinka, parmesan, mosarella, tomat och rucola. Elin åt en med korv, tryffel, svamp och rucola. Och till efterrätt blev vi bara lite tvugna att ta en nutellapizza, vi åt inte upp den så oroa er inte för det! Men gott var det!

Jättegod mat har de där, tyvärr lite synd att man får gå fram själv till kassan och beställa mat och dricka och betala direkt där. De ända är att de kommer ut med maten. Men det är vad man betalar för, priserna är rimliga. Finns inte så många ställen i stan man kan gå till med okej priser och mysig miljö inte för hetsigt och stort, där man kan sitta och prata lite lugnare liksom. Finns många fina restauranger runt i stan men går upp i pris mycket då. Som student måste man tänka lite ibland haha 

Lördag och jobb






Idag är det lördag och jag jobbar! Goa grejer! Inte så mycket folk tyvärr.. Fattig månad märker man. Har gått ganska fort ändå, stänger 14:00 och sen ska jag köra och hämta Hampus vid tåget och sen hem till mamma och pappa och äta middag där ikväll. Mys. Ha en fin lördag! 

heeeej

1. Hur gammal är du om fem år? 26 år och 2 månader 
2. Vem var den sista du träffade? Mamma
3. Hur lång är du? 173
4. Vilken var den senaste film du sett? 12 Years a Slave 
5. Vem ringde du senast? Hampus
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Grattis på födelsedagen!!" Till min faster 
7. Vad är dagens planer? Är hemma hos mamma och pappa nu, ska snart bada vovven och sen åka hem och ikväll blir det ett step pass på friskis.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms tror jag nog, förutom med de närmsta.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? 10 minuter sedan
 

11. Vilken ögonfärg har du? Grön/Blå
12. När vaknade du idag? 06:50 när Hampus klocka ringde men somna om till 7:40, då han skulle åka. 
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja
14. Vilken är din favoritplats? I famnen på den jag älskar!
15. Vilken plats föredrar du minst? Hos tandläkaren
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jobbar på, är gift, har barn, rest/reser och sett/ser mycket, kanske planerar på en flytt utomlands.
17. Vad skrämde dig som barn? Tandläkaren har varit en ständig skräck hos mig som barn. 
18. Vem fick dig att skratta senast? Hampus
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja, jag vet vad det är och mormor och morfar har hemma hos sig, men inget jag har köpt så länge jag levt. 
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? I trosor, inget jag gjorde förr (2,5 år sedan) men nu kan jag knappt sova med något på mig utan att det är obekvämt. 
22. Hur många kuddar har du i sängen? Jag och Hampus har 3, ska ha 4 men ska åka och köpa en snart.
23. Hur många landskap har du bott i? 1, Skåne
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Allihopa, beror på vilket väder det är. Men att gå barfota på sommaren/sol semestern är ju underbart!
26. Är du social? Det tycker jag att jag är!
27. Vilken är din favoritglass? Mjukglass är så gott!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Spara till att köpa en bostad och resa.
29. Tycker du om kinamat? Ja
30. Tycker du om kaffe? Nej
31. Vad dricker du till frukost? Äter knappt frukost, men när det väl blir så dricker jag juice eller mjölk om vi har det hemma. 
 
 
32. Sover du på någon särskild sida? Nej
33. Kan du spela poker? Nej
34. Tycker du om att mysa? Ja
35. Är du en beroendemänniska? Konstig fråga men det finns saker som jag är beroende av, som trygghet, inte vara ensam, min telefon kan jag nog säga också, 
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Vet någon som man gick i skolan med när man var liten men ingen så nära annars. 
37. Vill du ha barn? Ja!
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och lite spanska och danska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, när jag bröt benet som liten. 
40. Föredrar du havet eller en pool? Båda
41. Vad spenderar du helst pengar på? Resor
 

42. Äger du dyra smycken? Ja
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Lunchen, kycklingköttbullar.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Mitt hjärta! Får mig alltid att skratta
46. Välj ett ärr på din kropp? Har inte så mycker ärr, ett lite jack i pannan från när jag var liten, man ser det om man rynkar pannan. 
47. Vad har du för ringsignal? Iphones standardsignal.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja
49. Vart togs din profilbild för din facebook? På hotellet i Polen, Warszawa. 
 

50. Kan du byta olja på bilen? Nej
51. Har du fått fortkörningsböter? Nej
52. Vilken var den senaste bok du läste? Nordkorea: Nio år på flykt från helvetet
53. Läser du dagstidningen? Aftonbladet och HD på nätet ibland
54. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
55. Dansar du i bilen? Nej
56. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix Fm
57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Att jag ska vara på jobb halv 10 istället för 20 i. 
58. När var du i kyrkan senast? Det var nog i kyrkan i Polen. Stanna förbi en jättefin kyrka och tände ett ljus.

Längtar till sommaren

 
 
Detta är verkligen två favoriter från sommaren 2013. Brun, ganska smal, nya coola shorts, det var sommar, solblekt hår, snyggt linne (som nu är trasigt) & skulle åka till stranden. Detta var även dagen innan jag träffade Hampus för första gången! Jag längtar så till sommaren! ♥

Kräker av mig lite på skolan (matte)

 
Detta är vad våren kommer att bjuda på i skolväg! Vi börjar med SO som ska bli roligt, ser fram emot det. Mattekursen ser jag dock inte alls fram emot. Tycket matte verkligen är så tråkigt och svårt.. även om jag ska undervisa detta till små barn så är nivån alldeles för hög på högskolan, vilket jag tycker är onödigt så hela kursen kollapsar för mig ändå. Rimligt? Nej! Förra gången vi hade matte klarade jag självklart inte tentan på första försöket och statistiken på att inte klara den var över 50%. Rimligt? Nej! Andra gången gick det som tur!
 
Denna gången ska jag i alla fall ta mycket hjälpa av Hampus, mitt mattesnille som orkar med mig när jag blir frustrerad över min tröghet i matte... Någon som känner igen sig? När jag gick i åk 1-4 tyckte jag matte var roligt men sen började det gå utför. Högstadiet blev kaos och gymnasiet var skit. Det beror inte bara på mig utan att jag tycker lärarna har varit dåliga också, ingen som uppmuntrar en till att tycka om matte, det ska bara finnas där liksom. När det blir svårt säger de bara att det måste göras och lektionerna och upplägget på en mattelektion är så otroligt tråkiga. Sitta i sin bok och rita dessa jävla linjer, det var nästan viktigare än hela uppgiften i vilken spalt man skulle dra linjen och vilken ruta man skulle börja skriva första siffran i. Fokus på vad liksom? Något jag blivit duktig på i alla fall att dra snygga linjer...... Blir så trött ibland! Nej men nya tag nu och matten lägger vi åt sidan och fokuserar på SO.

Håret

 
Igår var jag hos frisören och slinga håret. Äntligen säger jag bara, håret var så mörkt, tråkigt och min egna färg går för mycket i guldiga toner så var inte alls bra. Nu är jag hur nöjd som helst! Skönt, detta ljusa är verkligen min färg. När jag var liten var håret nästan vitt och nu är min naturliga färg mörkblond...

Vi blev godkända!!!


Igår blev jag och Elin godkända på vårt arbete som vi nu jobbat med i 10 veckor! Lättnaden alltså, blev tusen kilo lättare minuten efter han sa att allt var grönt och det är ett godkänt arbete! Opponeringen gick hur bra som helst och vi gick därifrån med så stora leenden på läpparna haha shit! 15 högskolepoäng, en halv termins arbete, en spärrkurs för att gå vidare till sista terminen, en kunskapsöversikt på 22 sidor. Nu laddar vi om med ledighet till på måndag, sen startar SO-kursen, vilket ska bli roligt :)

Kuddproblem


Två nya soffkuddar från Hemtex! Har inte köpt några kuddar till soffan förrän nu och vi har ändå bott här nu i snart 6 månader, i början kände vi inte behovet av kuddar men på senaste har vi. Vi har en grön kudde i vår fåtölj så fortsatte med den färgen till vår typ bruna soffa. Passa jättebra, vill dock komplettera med två mörkgröna till så det blir mycket kuddar och lite inrett liksom, snygga till det lite. Svårt att välja kuddar dock, svårt att se bara så i butiken om det kommer passa när man inte har färgen på soffan precis bredvid. 

Plugg och träning

 

Dagen har bestått av plugg och träning. Imorgon är det det slutgiltiga avgörande för denna kurs ungefär. Vi ska såga och sågas. Ajaj så jäkla nervös! När jag och Elin pluggat klart körde jag hem och gick och träna, riktigt skönt. 1 timme kondition och sen hem för att äta en god middag, som jag inte ens orka äta upp, och nu ska vi titta på en film. Trevlig kväll på er!

Lite av helgen



Igår åt jag och Hampus detta till middag! *gubbe med hjärtögon* Hade färska räkor på M.A.T för 99 kr/kg och de såg så goda ut så vi var tvugna.... Sjukt goda var de också! Sen bestämde vi för att lyxa till det lite fullt ut så det blev vars en köttbit också med goda tillbehör :) Tittade sen på lite tv och det blev bland annat Victorias Secret Fashion Show. Mumma! Nästa gång (till sommaren) när jag besöker en stor Victoria secret butik ska jag nog köpa mig en till fin bh därifrån :) dyra men åh så fina! 
 
Idag söndag började med en lugn förmiddag, sen drog vi oss ner en sväng på stan i jakt efter en lampskärm men blev ingen. Sen blev det en spontan tura på båtarna med Hampus pappa och vi åt middag tillsammans. Varit hemma sedan lite över nio och ska gå och lägga oss nu, Hampus sover redan i soffan så ska försöka få in han här i sängen nu. Godnatt på er! 

Kom lite snö


Vakna och såg att vi har i alla fall fått lite snö här. Fast det ska bli plusgrader imorgon eller på söndag så det lär ju inte ligga kvar. Men fint så länge det varar. Om 45 minuter kommer Elin hit och vi är inne på sluttampen på arbetet. Igår skicka vi in det och på måndag är det slutseminarium och idag ska vi opponera på ett annat arbete och förbereda vår redovisning. Nästa söndag så är det förhoppningsvis över! Äntligen! Då börjar en ny kurs och vanliga skoldagar är igång med föreläsningar och nytt ämne. 

Snart slutar jag






Stänger om 5 minuter, jag är så kissig och kan inte gå förrän vi stänger haha dagens i-landsproblem! Inte mycket kunder idag.... Tar något varv runt i butiken så man får lite motion haha! Bra att man står upp i några timmar i sträck iaf och pengar får man också, winwin!

Målarbok


Jag fick i julklapp pennor och världens finaste "vuxen" - målarbok. Tycker det är så rogivande och sitta och måla och planera färgskalor och vilka som matchar hit och dit. När hela bilden är klar blir det så fint! Det tar ju ett antal timmar att göra en bild men det gör inget :) tålamod heter det. Ska lägga upp bilder på de som jag gjort klart :) En tropisk värld heter den boken jag har av Millie Marotta.

Till huvudstaden



I mars så åker jag Hampus och mamma & pappa till Stockholm till min bror och hälsar på! Hälsar på denna sötnosen på bilden och även en ny liten bebis som har kommit då! Kärlek! Har inte träffat Mattis sen augusti, hann inte ens se när han började gå själv, så mycket som händer bara från 1 år till 1,5! Stor kille! 

Dagens middag




En riktigt smarrig middag idag! Helstekt fläskkotlett med potatis och morötter i ugnen, sallad och goda såser. Inte så ofta vi har detta så det var riktigt gott. Köpte sjukt billig fläskkotlett i veckan så frossa riktigt, har det till lunch imorgon med! Smidigt med créme fraiche såserna med smak, likväl som man kan ha dem i matlagningen som vi har ibland i gryter/rörer så kan man ha de så som man har en bea, och det är mycket mindre kalorier än en bea tex. Hästlängder! Kelda har en bea créme fraiche också som är riktigt god, men hitta inte den :/ bra ersättning av en vanlig bea om man ska tänka på kalorierna :) 

Ledig dag



Satte klockan på ganska ok tid idag men sen somnade vi om riktigt gott så låg kvart till halv 12. Mysigt! Åkte sen till Ikea och åt lunch och köpte hur mycket ljus som helst och dessa blommor. Julstjärnorna fick ryka samt allt julpynt är nerpackat i en låda och ska ner i förrådet. Nu fick det va nog, trött på allt med julen, nu ska man se framåt :D massa spännande i vår och sommar som väntar! 

Funderar på att se en bra film, något förslag? Så svårt att hitta något nytt som verkar bra! 

Outfit

Dagens outfit



En man som heter Ove


Nu sitter jag och Hampus på bian och ska se denna film. Röd dag imorgon så ikväll blev det lite extramys :) hört att den ska vara bra! 

Mot guldfynd


Snart ska jag bege mig ner till stan och till tåget för att åka och jobba i några timmar. Min önskan tog vid redan när jag skrev att jag önskar på mer jobb, lucky me! Älskar det, roligt, lättsamt, bästa kollegor = lättförtjänta pengar! Inte fel med extra i kassan som student. Förtstår inte hur mycket pengar det kommer kännas som man har/har sen när man jobbar heltid! Så mycket man kan göra!

Instagram


Mina 9 mest gillade bilder på instagram under 2015. Glöm inte följa mig där för ännu mer uppdatering @oliwiaeriksson

Mitt lugna nyår







Nyår var en riktigt lyckad kväll. En fancy middag med god dryck, bra utsikt & lugn tillställning stod på schemat. Vi var hemma hos oss och åt en helt perfekt middag med pilgrimsmusslor, oxfilé och glass med ananas. Världsklass! 2015 var ett underbart år och 2016 ska bli ännu bättre! God fortsättning på er allihopa! 

Mitt 2015

 
Efter vi åkte till Thailand så har bloggen stått helt still. Jag försökte skriva där nere men appen krångla och efter att jag skrivit ett långt inlägg och det sen försvann så försvann känslan med. Tror alla bloggare vet vad man pratar om när sånt händer! Det har varit ganska skönt att inte ha bloggen att tänka på hela tiden men samtidigt gillar jag bloggen också ju. Men det är ett nytt år, man har laddat upp lite nu efter semester, jul och nyår. Jag tycker om att kunna gå tillbaka i bloggen och läsa om mina år och upplevelser hur man tänkte då så nu blir det en nystart efter 1,5 månad. Massa bilder ska komma från Thailandresan och ska skriva en hel del om den, för det var grymt!! 
 
Nu kommer en årlig lista över hur mitt 2015 var ♥
 
Höll du några av dina nyårslöften? - Jag hade nog inget nyårslöfte så seriöst men vet att jag ville gå ner i vikt och träna ordentligt, så som jag vill varje år, men i våras träna jag på bra och gick ner 4,5 kg men tyvärr gått upp det igen efter jag sluta träna så mycket och tänka typ i maj/juni. Men ska ta tag i det nu igen :) 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? - Nej

Dog någon som stod dig nära? - Nej

Vilka länder besökte du? - Tyskland (Berlin), England (London), Spanien (Torrevieja), Danmark (Helsingör), Polen (Warszawa), Thailand (Huahin & Bangkok) 

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? - Hm.. Nej

Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016? - I år har det jag mest längtat efter slagit in, att flytta ihop Hampus. Vet inte riktigt vad jag kunde ändrat på iår, det har varit ett bra år. Kunde kanske önskat att jag fick lite mer jobbr under hösten. Men det hoppas jag ändras nu.
 
Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? - Många datum som jag kan tänka på och sen minns att vi gjorde något roligt på, men inget som är ett sånt minne som är ett av de bästa i livet. Gick ju inte och blev fölovad tyvärr haha. Men många fina dagar detta år ♥

Har du varit sjuk eller skadat dig? - Inget sjuk mer än förkylning (peppa peppa ta i trä), stukade min lilltå rejält för 2 månader sedan. Om det är de största bekymmret jag hade inom den kategorin var det ett ganska ok år. 
 
Bästa köpet? - Hm.. ingen materiel grej som jag kan komma på som var wow liksom men alla resor är världa alla pengar, det är alltid bra köp! 

Vad spenderade du mest pengar på? - Mat och resor

Gjorde någonting dig riktigt glad? - Att bli sambo med Hampus ♥

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2015? - Inget verkligen som klingar nu i huvudet, när jag hör dem kommer ja känna igen dom för de spelades förra sommaren men om 2-3 år kommer jag inte minnas, just det det var den låten 2015. 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? - Gladare måste jag nog säga :)

Vad önskar du att du gjort mer? - Umgåtts med vänner, tränat och rest ännu mer, kan inte få för mycket av det! Endast plånboken som sätter stopp just nu, såklart! 

Vad önskar du att du gjort mindre? - Vara så snäll mot andra som inte gynnar mig något, Ibland inser man att i många situationer är människor så egoistiska, och ibland måste jag också få vara det. 

Hur tillbringar du julen? - Det var en lång jul! den 23 firade jag och Hampus hemma med julbord och klappar, den 24 var jag hos mamma och pappa, den 25 firades det hos Hampus mamma, den 26 hos Hampus pappa och den 27 hos mamma och pappa med kusinerna också. 

Blev du kär i år? - Har varit kär hela året!

Favoritprogram på TV? - Game of thrones kikade jag och Hampus på, så himla bra! Även desperate housewives är grymt! 

Bästa boken du läste i år? - Konsten att höra hjärtslag 

Något du önskade dig och fick när du fyllde år? - Parfym typ. Inget av de andra önska jag mig, vad jag kan komma på :)

Något du önskade dig men inte fick? - Inte till födelsedagen, tror jag, men mycket i julklapp som man kom på i efterhand.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? - Skönsång av min älskling när jag vaknade, en tidig frukost innan han skulle till jobb, sen en dag hemma hos mamma och pappa och på kvällen gick vi 4 ut och åt en jättegod middag. Blev det inga kalas och det var mysigt ändå! 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? - Lite mer klirr i kassan, som man alltid önskar, men det har varit ett bra år, kan inte komma på något av större slag som skulle gjort det mycket bättre :)

Har du fått några nya vänner under 2015? - Elin i min klass och som jag skriver mitt stora arbete med nu har man kommit närmre på grund av arbetet och mycket tid tilsammans, väldigt roligt! 

Vem saknade du mest? - Jag vet inte... alla nära och kära som inte är hos oss så klart men annars har jag varit i min bubbla mycket och speciellt med att flytta hemifrån att det många gånger varit skönt att bara vara.

Har du lärt dig något nytt? - Utvecklats i skolan och i min roll som lärare efter vår praktik. Vilket lättar mitt hjärta en del. Även känner jag att på jobb så går det frammåt och man blir även säkrare där ju mer man jobbar :)

Vilka förväntningar har du på det kommande året? - Uppleva massor. Ha roligt. Va med de människor som gör mig glad. Kämpa med mål. Hej 2016!

RSS 2.0