hör av mig då och då

Det var ju ett tag sedan... :D
 
Vaknade upp hos pojken min idag och åt en supergod frukost som bestod av bananpannkakor med bär och kesella och ostbullar, skulle dra mig ner till körskolan och påbörja ett prov men i det där vädret och med tanke på vad klockan var så strunta jag i det, lite smått ångest nu men de löser sig :) Satt länge och åt och sen vid halv 2 tiden drog vi oss bort mot olympiahallen och spelade badminton i en timme, sjukt roligt! Mysigt att göra något annat med tillsammans, och det är nog något som kommer göras om, bra träning! :) 
 
Åkte hem vid 5 tiden och ätit en god middag och öppnat två föresenade julklappar som var 3 fat, som jag redan hade 3 av så har 6 stycken nu, superfina & har muggar till dem med :) Fick även 2 små värmeljusstakar från George Jensen, stilrena och supersnygga så de står på rummet nu och lyser så fint. 
 
Klockan står på 5:30 och efter morgondagens skoldag så är det nästan helg, bara en fredag med jobb 10-18 men det ska bli roligt i vår nya lokal på Drottninggatan 15, kom in till oss på Juvel & Design :D Godnatt!
Äntligen kommit igång lite med träningen, tog mig ett pass igår med på friskis :)

för att jag kan

Namn: Oliwia

Ålder: 19 år & (snart) 3 månader

Vart bor du: Skåne

Bor tillsammans med: Min mamma och pappa

Husdjur: En hund

Färg på ditt hus: Vitt och grått

När är du född: 6 november

Klass: Termin 2 på högskolan

Vilket år tar du studenten: Tog studenten 2013

Något jobb: Juvel & Design, smyckesbutik i Helsnigborg

När gick du upp i morse: 05:50

När ska du sova: Vet inte, 12 tiden kanske. 

Duschat idag: Nej, ska snart

Kramat någon idag: Nej

Pussat någon idag: Nej

Vad har du ätit idag: Frukost: Fil med banan Middag: Pannbiff med lök och potatis

Dagens klädsel: Svarta jeans och grå stickad tröja 

Dagens smink: BB cream, mascara, kajal, ögonskugga. 

Har du många vänner: Inte för många 

Hur många har du kysst: Några 

Vem kramade du senast: Mormor

Vem saknar du: Pojkvännen just nu

Har många varit otrogna mot dig: Ingen vad jag vet och verkligen hoppas!

Har du pojk-/flickvän: Ja

Vem pratade du med i telefon senast: Mamma

Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det: Hampus - Åh! Jag älskar dig så! 

Film: Twilight

Låt: How long will I love you - Ellie Goulding

Mat: Husmanskost, grillat, tacos bland annat. 

Dryck: Vatten 

Färg: Rosa

Tv-serie: Orange is the new black

Land: Sverige, Spanien, Thailand, England

Ämne i skolan: Svenska

Tv program: Top Model, Mästerkocken

Gör dig glad: Vänner, familj, pojkvän, hunden bland annat.

Gör dig ledsen: Spindlar, oärliga människor, älskade skadar sig, sjukdommar. 

Vill du helst göra nu: Träffa Hampus!

Önskar du att du slapp göra: Alla tentor i skolan :D

Önskar du dig i julklapp: Inte börjar fundera över, kanske lite hemgrejer till flytten nästa år :D

Längtar du till: Imorgon, till jag får körkortet, alla hjärtans dag, sommaren.

Tycker du om dina betyg: Ja, är nöjd och stolt

Ångrar du i ditt liv: Som Hampus sa precis, man ska inte ångra något.

Är det bästa som hänt dig: Hampus älskade ♥


tidig morgon

06:40 - ätit upp min spännande frukost! Om en kvart drar jag mig till tåget, usch vad tidigt detta är! Kan trösta mig lite med att efter idag så är det helg och det är en ny kurs som än så länge är ganska rolig och intressant :)

matteplugg

Lite nytt är alltid lite intressant i början, undrar hur denna mattekurs ska sluta ;)

nya kläder fynd

Var på väla med Hampus igår, bara för vi hade en bil och jag ville titta på Zara annars går man ju helst inte på väla! Men fyndade, så det var inte ett värdelöst besök där, förutom att jag skulle köpa smink på Make Up Store och de bara tog kontanter när jag ville betala med mitt presentkort så har lagt undan grejerna men vet inte om jag kommer ut där denna veckan.. men fyndade på Zara, en kavaj och ett linne för 428 kr och ordinare pris för båda då var 1300 kr. Nöjd kund var jag! Även ett stop på frozenyoghurt stället, vilket var jättegott men lite godare i spanien måste jag ju säga! Hampus fick med sig lite nödvändiga saker hem till bland annat lägenheten, bara jag som hitta kläder ;) Visar bilder på kavajen en annan dag, eller blir det till våren/sommaren när den blir perfekt till användning med alla färger och blommor! 
Oh yeah!!!

20 januari 2014

Kan ju inte klaga på att jag fick 3525 kr idag i studiebidrag bara för de är efter jul etc. (Tror jag, kan jag tänka mig etc) haha & snart är det lön så denna månadsinkomst är underbart skön! Spara en del till sommaren och resor! Underbart! 
 
Hemkommen från dagens färd ner till Malmö för att påbörja en ny kurs, som består av Matte. Hur ska detta gå? Jag som är så dålig på matte, och våra grunskunskaper från högstadiematten måste upp och arbeta så in på www.webbmatte.se och arbeta satan i det! Haha, usch så dålig man känner sig! Det sköna och positiva redan med denna kurs är att under hela våren kommer jag gå näst intill varenda vecka max 2 dagar i veckan. 4 veckors praktik och det var bara 5 böcker till denna kursen och jag har 4 stycken redan :D Vilket flyt jag har!! Har även nu under våren fått mer jobb så jag kommer leva loppan hela våren och sen under den underbara sommaren :D MAGISKT!
 
Nu ska jag göra vid mig lite och sticka snart till biblioteket och hämta böckerna och sen ska jag in till stan och ha mörkerköning 18.00-20.00. Absolut ingen aning hur det kommer vara eftersom jag inte hört från någon alls som pratat om mörkerkörningen. Kan inte direkt förlita mig på pojkvännens erfarenheter då det var 7-8 år sedan han tog körkort, tror en del förändringar har skett haha, men roligt och lärorikt blir det säkert! 
Min nya dator = kan bara bjuda på Berlinbilder!

utredande text 6hp

Sovit 11 timmar inatt för att klara av hela dagen med plugg :D Så skönt! 21:15 - 08:15, hade körlektion mellan 10-11 och det gick sådär, men hyfsat okej. Var hemma vid kvart i 12, fikade lite och nu har jag kommit igång med mitt plugg som ska in imorgon 16:00 senast. Sen är denna svenska kurs avslutad, hoppas det blir bra :) Ganska svårt men nu när ja kommit igång är det riktigt roligt! Kämpa på bara! 
True |🎀|
Sådär känndes det ju nästan från högstadiet till studenten haha 

Halkkörning!

Idag drog jag mig upp vid 7 tiden för att åka in till körskolan och sen dra oss ut mot knutstorp på halkkörningen, oj vad roligt och lärorikt det var :D Fick en jädra sladd på shalkan i svängen så körde nästan in vallen och krocka medan jag nästan stod upp i sätet och bromsa hårdaste som gick stannade på centimetern, sjukt vilken kick och vilka krafter som finns! Att sitta upp och ner i bilen var givande och lite roligt nästa, men usch att sitta så en längre tid.
 
Det var jag och 3 killar och Thord om lärare, allt flöt på och funka hur bra som helst, äntligen så är det gjort och ännu närmre mitt körkort! Imorgon förhoppningsvis så kan uppkörning och teoriprovet bokas in :D & imorgon blir det en körlektion och på måndag mörkerkörning, snart så har jag det i min hand och är mer fri och kan ta mig (för och främst till min pojkvän när jag vill, och träffa han mer!) vart jag vill! Längtar så!
Du & Jag ♥

Berlin lördag 11 jan

Lördag morgon vakna vi och åt frukost vid 10 tiden, lite precis på gränsen vid stängning av frukosten halv 11 så bestämde att gå tidigare morgonen efter. Riktigt fin frukost med allt möjligt, omelett, flingor, yoghurt, mackor, bakelser, bacon, äggrör, korvar, köttbullar, svamp, såser, våfflor och massa fin frukt! 
 
Tog oss sen in mot andra delen av staden och gick och titta i massa affärer i flera timmar, Hampus fyndade 2 supersnygga och coola byxor på Esprit och jag fann faktiskt ingenting på hela dagen!! Vi besökte Chekpoint Charlie och såg delen av berlinmuren som står kvar, en liten liten bit bara och tog lite bilder och kännde och klämde, lite fräckt och sorligt. Var lite dystert där. Men en upplevelse, lite sånt måste man mer göra när man är i en sån stor stad och viktig, historisk. (Säger jag som avskyr historia haha, måste nämna här då nu att jag fick Gdkänt på min historiatenta!!!) Åt lite mc donalds till lunch eftersom frukosten var så pass sent :) funka helt okej! 
 
Drog oss sen hem vid 5 tiden och gick direkt ner till poolen på hotellet och badade och basta, och där var de inte blyga ska jag säga, har aldrig sett så mycket naket, någonsin! Där hängde och slängde alla med allt, både kvinnor och män och en man som satt med särade ben rakt framför mig, ja, jag vet inte vad jag ska säga! Vill de att man ska titta eller? MYSKO var det i alla fall och varken jag eller Hampus klädde av oss, handduk runt om räckte! Men mysigt var det allt, avslappning :)
 
Gick upp och gjorde vid oss och drack lite Cava och gick sen ut och åt på en mysig restaurang som serverade äkta schnitzel, supergott och vi tog gulachsoppa till förrätt, mega god den med! Restaurang 1840 hette den och var en typisk tysk pub aktig som var en gammal perongrestaurang under tågstationen så man hörde och kännde tågen när de åkte förbi, ganska mysigt! 
 
Drog oss sen in mot stan och gick på bar och horgatan, visste vi ju inte såklart men stod 8-10 stycken på vägen med en lite magväska och stilletklackar, näststrumpor och sminkade från topp till tå, ja de syntes alltså. Sorligt! Såg till och med en bil som stanna till en tjej.... men där fanns hur många barer som helst på vägen så stanna på en och tog lite och dricka och lagom priser, supermysigt! :)

Berlin fredag 10 jan

Drog oss upp 04:30 på morgonen för att ta båten till Helsingör kl 05:30 och ta oss till Kastrup mot Berlin. Flög med Easujet och fått flygbiljetterna tur och retur för ca 950 kr per person. Hela kalaset med resa, hotell och frukost gick på 2200 kr, inte dåligt! 5 stjärnigt hotell med. 
 
Flyget till Berlin tog bara 45 minuter så hann precis dricka upp vinet och cidern vi beställde och männen framför oss som festa till det lite tog såklar öl och alla fick hälla i sig dem innan vi skulle ner för landning haha. Tog tåget från flygplatsen till centrum, 3,20 € för tåg 26 minuter, billigt! Kom mitt in till fredrischstrasse men fick gå ca 15  minuter till hotellet, inte så farligt och vi hitta ändå ganska snabbt :) Checka in direkt på hotellet, skönt att rummet redan var klart och hotellet var mega fint, Radisson Blu bodde vi på och som hade världens största cylinder akvarium i mitten i lobbyn typ, väldigt häftigt! 
 
Gick runder en massa hela dagen och i lite butiker och på Alexanderplatz, och vi åkte även upp i Television Tower på 203 meter och tog 2 drinkar där, hur fräckt som helst och mega mysigt och fin utsikt, satt säkert där i 2 timmar. Mysigt delux! 
 
Åt på kvällen sen på Block House, en kedja som serverar kött som huvudgrej, men vi blev lite besvikna tyvärr men vi gjorde de bästa av kvällen och gick in till stan sen och tog vars en drink.

f r o m Sweden t o Berlin

Lite av vår dag än så länge :D
 
 
 
Har det toppen än så länge här i Berlin! 

snart på resande fot

Somnade på tåget hem från skolan och vaknade i Landskrona som tur att jag inte visste var jag var, lite panik, tänk så hade jag åkt förbi där jag skulle av!? Har precis stängt igen väskan och allt är färdigpackat! När jag tittar ut så har det precis slutat regna och är mega grått men hoppas att vädret är så mycket bättre i Berlin. Drar mig in mot stan om en liten stund och en mysig middag väntar och en tidig sovtid! Vi hörs ♥

live från skolan



skriver lite

Sitter på tåget på väg ner till min älskade skola i Malmö. Förutom att jag valt helt rätt utbildning så finns det ingen annanstans jag hade velat plugga på än i Malmö, Sveriges största högskola med, hur coolt är inte det? :) och jag trivs som handen i handsken! Har en aning svårt att somna på kvällarna senaste dagarna så 5,5 timme sömn inatt fick det bli, men bara 3 timmar i skolan så ska väl klara det, förhoppningvis är jag trött ikväll då jag och Hampus ska upp halv 5 för att dra oss mot Kastrup och åka båten halv 6 imorgon. Ska bli sjukt roligt att besöka en ny europastad och se hur den är, hört mycket gott i alla fall, och att jag ska dit med mitt hjärta gör det hela så mycket bättre! Vi hörs ikväll eller senare förhoppningvis! Kram



Skolan igång

Idag var det första dagen i skolan efter lovet, 8:45-14:30 ganska lång dag och hur trött i huvudet som helst efter, sjukt mycket att ta in och att tänka på! 

Lite dålig uppdatering igen men igår så hade jag fullt upp med annat, bland annat var jag och pappa och fixa min födelsedagspresent och julklapp som bestod av en ny telefon och ny dator :D helt underbart nu! Min fina Asus dator lever livet och har blivit hemmastadd, ska bara ladda ner lite grejer på den och fixa Word etc sen är den perfekt och klar för användning! Min fina iPhone5s sitter som klistrad i min hand och är verkligen den jag behövde :D Valde den i vit med guld, hur snygg som helst och ett superfint glitterskal till. Åh så glad jag är! Fin fina presenter! Love! 

Nu ska jag sova för att orka med 3 timmar i skolan imorgon. Godnatt! 

Liten rolig artikel som någon på jobb hade klippt ut haha

Berlin weekend

På fredag morgon åker jag och Hampus till Berlin över helgen! ♥
 
tre bilder från där vi ska bo, blir säkert helt perfekt! 

iphone 5s

Kan inte välja vilken färg... varken om den ska vara vit eller svart...

julafton 2013

Lite bilder från vår julafton, firades dock den 25 med allihopa detta år :) 

tillbaka här igen!

Nu har man planerat upp allt plugg och ska nog få detta överstökat denna vecka med! Drar med mig ipaden i sängen innan jag lägger mig och läser ett kapitel, om språk och barn i thailand, inte så dumt tycker jag :) Sen blir det upp tidigt imorgon och vara i stan till 10 då jag äntligen ska få min födelsedagspresent och julklapp från pappa, DATOR & MOBIL :D 
 
Saknat att blogga! Men nu under lovet vill man bara ta det lugnt och det finns inte en lugn stund, nu är det skönt att sätta sig 5-10 min och skriva av sig lite på bloggen :) 
 
Idag var det upp i ganska så god tid, vid 10 och var inne i stan kl 11 och åt frukost med Linnea, Fay & Fiona. Avskedsfrukost för nu i veckan åker alla bort, 2 av dem i 7 veckor och en i 4 månader och lilla jag stannar hemma och pluggar! Nä men jag har det inte så dumt heller, lite jobb, skola, en Berlinresa och Kinaresa planerad så, klagar inte! Kommer sakna er i alla fall! ♥
Snodd bild från linneas instagram. 

mer lista

1. Om du fick en dotter nu, vad skulle hon heta? – Alva som jag känner nu och om jag får välja. 
2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex? – Kärlek utan sex
3. Vilken var den senaste filmen du såg? – Lone Survivor
4. Har du bra självförtroende? - Inte jätte
5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? – Resa till ett varmt ställe 2-3 veckor
6. Nämn tre saker på din att-göra-lista? – Plugga, packa, sova ut. 
7. Beskriv ditt drömutseende?- Drömmer inte om något som inte går att uppfylla när det gäller utseendet,     man ser ut som man gör, men gå ner 4-5 kg och ändra figuren lite är inte omöjligt, vilket jag ska göra       nu i vår! 
8. Skriv namnet på någon du ser upp till – Max, min bror
9. Någon du har kysst – Hampus
10. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? – Absolut!
11. Den du senast sov över hos – Hampus
12. Vem skrev du senast med på Facebook? – Hampus det med tror jag.
13. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? Borde jag vara om jag har den som profilbild, så ja det är        jag väl :) 
14. Vad väljer du, godis eller chips? – Beror på situation oftast, så kan nog inte välja. 
15. Pinsammaste minnet från skoltiden? – När jag satt i rullstol för brytit mitt ben, och spoila en fråga          från en frågesport en gång och läraren rulla ut mig ut klassrummet och satte mig i korridoren,                  komiskit och pinsamt haha :) gick i 5an
16. Hur uppvaktar man dig? – Fråga min pojkvän.
17. Har du rykten efter dig?- Nej, det hoppas jag inte.
18. Din absolut sämsta egenskap? – Tror inte på mig själv och inte nöjd med min kropp
19. Din bästa egenskap? – Visar den kärlek som finns!
20. En låt du är beroende av? – How long will i love you - Ellie Goulding


21. Vad stod det i ditt senaste sms? Mormor kommer klockan halv 4
22. Vem skulle du ta med dig till en öde ö? – Pojkvännen
23. Kan man vara vän med sitt ex? – Tydligen inte...
24. Har du kysst en kompis? – Ja
25. Hur ofta dricker du alkohol? – Måtligt, tolka de på vilket sätt som helst. 
26. Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? – Fruktansvärt, förstår inte människor som förstör sig      på de viset. 
27. Vad hatar du? – De som säger att de finns men inte visar det när de behövs.
28. Hade du kunnat ha distansförhållande? – Är man kär så går allt, men inte så roligt med distans.
29. Vad handlade din senaste dröm om? – Kan jag inte minnas
30. Vad väger du? Är du nöjd med det ?- Hade gärna gått ner 4-5 kg så inte riktigt nöjd
31. Hur lång är du? – 1,73
32. Vilken är den bästa svenska filmen? – Beck, Ondskan, Arn, Hata göteborg, Kim Novak badade aldrig      i Genesarets sjö, Tomten är far till alla barnen, bland annat. Kunde inte välja EN bara. 
33. De bästa svenska skådespelarna? – Joakim Nätterqvist, Mikael Persbrandt, Peter Haber, Dan                Ekborg. Bland annat. 
34. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? – Twilight
35. Ditt humör för tillfället? – Glad
36. En vacker person? – Hampus
37. Har du instagram? – Ja
38. Vem kramade du senast? – Hampus
39. Vem träffade du senast? – Förutom Hampus som jag är med nu så var det Linnea. 
40. När slog du dig senast ? – Ingen aning, men har ett stort blåmärke på armen. Måste slagit i ganska         hårt.
41. Någon du vill träffa? – Min bror
42. När grät du senast? Varför? – ett par dagar sedan pga frustration hemma
43. Sminkar du dig varje dag? – Nästan ja
44. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? – Min mamma tror jag
45. Är du helsvensk? – Nej
47. En artist du inte gillar? – Robin Stjernberg bland annat. finna många.
48. En artist du gillar? – Avicii
49. Vad är det bästa som hänt dig?- Min pojkvän, lyser upp mitt liv. 
50. Vad vill du bli när du blir äldre? – Lärare, drömyrket som jag utbildar mig till. 


nu är det januari

Myser hemma hos mig pojkvän - mys i detta fall är jag sitter i soffan med laptopen och han sitter och pluggar till sin tenta, klagar inte. Bara närvarandet av honom gör mig glad ♥
 
Igår blev det en sväng ut med Linnea en drink och cider och prat nu innan hon sticker iväg alldeles för länge till varmare breddgrader... Idag ska jag och Hampus hem till mig och äta middag och mormor och morfar kommer även! Söndagen kan bli ganska bra och sen måste jag verkligen ta tag i allt plugg. Skolan igång igen på onsdag och på fredag sticker jag och älskade på minisemester! och sen några "lediga" dagar innan en stor avslutande tentainlämning i svenska ska in fredagen den 17 jan. Hoppas detta går bra som det mesta andra har gjort. Mina förväntningar på denna kurs var större än jag tänkt, inte lika roligt som det borde varit.. liten besvikelse. Men allt annat i livet är så perfekt så skolan är lika bra den med, allt är så rätt! 
Eftersom jag sitter med Hamnpus dator får det bli en bild från mobilen, från julafton :)

2014

This Year Make It Great .

Gott nytt år!

Finns så mycket mer än att blogga att göra nu i livet! Men hade ett perfekt avslut på 2013 och underbar början på 2014. Detta ska bli mitt år! ♥

RSS 2.0