B i l d b o m b

 
Krakow 27 - 29 maj 2016 

Krakow



Nu är vi hemma från Krakow. Kom innanför dörren vid halv 1 inatt. Vilken mysig helg vi haft! En jättefin stad med mycket bevarat, inte som i Warszawa där mycket är uppbyggt igen efter andra världskriget. Torget mitt i staden är enormt och där är så många restauranger/fik/barer kring hela. Billigt är det där med och jättegod mat, sånt tycker man om på semestern! Trams att åka till Stockholm tex på en weekend när det tar ungefär lika lång tid att flyga till Krakow (1h10min ca) eller till Berlin, Warszawa, Amsterdam mfl. Och det är så mycket billigare med allting och så mycket roligare att komma bort från Sverige! :) Krakow och Polen i sig har blivit ett populärt resmål, och jag kan förstå varför. Tycker om det jättemycket! 

Ska ladda över alla bilder snart så kommer lite fotobomber senare!

Res hit



Vi har det hur bra som helst här i Krakow! Mysigt, fint väder, trevligt sällskap, god mat, billigt, fin stad osv osv!! 😃 åk hit!

28 maj



GRATTIS MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN! ❤️️

Torsdag

Snart kommer Hampus hem från jobb och om 1,5 timme ca ska vi bege oss bort till Oskar och Isabelle för en god och trevlig middag! Så skönt att inte behöva laga någon middag idag hehe och det ska även bli skönt med en lite promenad i det fina vädret. Tar ca 20 minuter att traska bort till dem :) Ha en fin eftermiddag/kväll! 
 
Detta var efterrrätten jag och Hampus bjöd på när de var hos oss förra gången. Zabaglione med glass och bär, så JäVlA gott haha och det tyckte vi alla (vad jag förtod det som haha). 

Vi åker till Polen

 
Har nog inte sagt att imorgon så åker vi till Polen, Krakow! Vi åker för att mamma fyller år på lördag och på söndag är det även mors dag. Egentligen var detta en överraskning till mamma och hon skulle inte få veta vart hon skulle åka och bara få reda på att vi skulle åka bort, någon dag innan. Men eftersom mormor inte mår så bra och ligger på sjukhus och väntar på operation så fick vi berätta för att hon skulle kunna ta ett beslut om hon vill åka eller inte. Men det ser ganska bra ut och mormor ska inte opereras än så vi alla 4 kan åka, bara över helgen :)
 
Jag var i Krakow för 6 år sedan (exakt) med skolan på klassresa. Tyckte det var jättefint där och har sedan dess velat åka dit och ta med mamma och pappa. Hur ofta är det liksom jag åkt till städer som de (som varit överallt) inte har varit på? Så vill så gärna visa dem hur fint där är och det har ju på senaste blivit en jättepopulär stad att åka till och sas har precis öppnat en linje från köpenhamn till dit som vi nappa på direkt och hitta billiga flygbiljetter med :) Ska bli så mysigt, planet går kl 12 imorgon så behöver inte gå upp mitt i natten denna gången. 

Inget badväder



Igår blev vi klara med vårt grupparbete och nu ska jag bara till skolan 1 gång till för redovisning och det är nästa fredag så efter det är det lov. Efter skolan åkte jag hem till mamma och pappa. Åt lite lunch där och satt ute i det fina vädret och läste lite. Åkte sen för att jobba 3 timmar och sen kom Hampus och hämta mig så åkte vi tillbaka till mamma och pappa igen. Satt ute och åt middag men vädret var inte alls så bra som innan, mulet och börja blåsa lite. Vi som hade tagit med badkläder så vi kunde ta ett dopp i poolen... Blev inget med det! Idag är det inte heller något roligt väder. Men jag ska ändå ta mig ut på stan för att hämta en bok jag har beställt och kika på lite annat och sen köra och lämna lite lunch till mina finis på jobb! :)

Åh vad nöjd jag blev




Blev så himla nöjd med mitt hår. Ljust ljust ljust och ljust. Utväxten borta, topparna klippta och sommaren är välkommen på riktigt. 

Sitter just nu på tåget och är på väg hem från skolan. Har suttit mellan kl 9-12 och haft grupparbete. Effektivt arbete och vi blev nästan helt klara :) Vi ska ses imorgon med och spika allt och sen så är vi lediga till fredag nästa vecka. Då ska vi ner till skolan och redovisa bara och sen är det sommarlov! Så snabbt tiden går, en vecka kvar på mitt tredje år. 1 år kvar och sen har jag studerat i 4 år och är lärare! 

Till frisören

 
Efter tentan idag ska jag i alla fall göra något mycket roligare. Jag ska till frisören och klippa topparna och slinga håret (äntligen). Sommarljus och fräsch --> här kommer jag! 

Tenta imorgon...

Vad hade jag gjort utan denna fina människa? 
 
Nu ska jag snart krypa till sängs. Min ångest är total och lite nervös är jag också så får se om jag kommer kunna somna. Tenta imorgon mellan 09:00 - 14:00. I matte som är verkligen mitt sämsta ämne. Har jag tur så blir det mer didaktik än att räkna och man kan klara sig på poängen där. Men annars så har jag chans den 20 juni en gång till och jag ska satsa allt tills dess. Så efter tentan är det inte slutpluggat. Vi har ett grupparbete med redovisning kvar den 3 juni och sen ska jag fortsätta plugga till omtentatillfället för att kunna vara redo då ifall jag får besked att jag inte klarar det imorgon :) Låter som en sund inställning trots allt. 
 
Känns som jag redan tagit lov och huvudet har slutat att fungera. Varför lägga in en mattekurs i slutet av terminen, precis innan sommaren? Vi som läser matte tillsammans nu är de som inte valt matte som sitt fördjupningsämne. Då kunde man kanske varit lite smart att lägga in det efter sommaren när man kommer tillbaka med nya friska tag! Lätt att vara efterklok...

Vovve





Åh min fina lilla tjej! Lurvig som tusan nu, men snart ska hon till frisören. Så sjukt underbart att mysa med henne, som terapi. Man kan inget annat än att vara glad då! 

Fredagens middag





Igår bjöd vi Oskar & Isabelle på middag. Trevligt som vanligt, mycket dricka och mycket mat! Toppen! Tapas till förrät och sen ryggbiff med klyftpotatis och efterrätten kommer i ett annat inlägg :)

Flower




Fina blommor som jag fick av mamma häromdagen! Dock höll de inte så länge, måste varit gamla när hon köpte dem. Sjukt dåligt av butiken att sälja de eller i alla fall inte säga eller sänka priset i så fall. Men de var fina så länge de vara. Nu har jag och Hampus precis tittat klart på HIF och nu ska han hjälpa mig lite med matten och sen ropar sängen! 

Du är världens bästa



Planerna blev ändrade. Är på väg hem från Hässleholm. Har varit och hälsat på älskade mormor på sjukhuset. Hon har varit där nu en vecka ungefär och imorgon får vi besked på när hennes hjärtoperation blir av ❤️️ Det gör så ont i en när dom man älskar inte mår bra. 

Lite mer Stockholm 7 maj

 
Kärlek, en megagod lunch i Vasaparken, ännu mer bebisgos, kvällens middag på rolfskök och allt gott där till. Foodporn, foodheaven, matkoma, käftsmällsgott osv osv! 

Plugg på dagens schema



Herregud vilket tråkigt väder. Det var fint i en vecka ungefär och nu är det kallt och grått igen. Ganska skönt dock när jag behöver sitta och plugga så mycket, för om det är fint väder vill man bara göra massa annat! Det vill jag i för sig ändå men det känns inte lika illa att sitta inne en hel dag :)

Stockholm 6 maj

 
Lite bilder från vår helg i Stockholm förrförra helgen :) Fint hotellrum, bebisgos, lite vin och god mat! 

Vinst!


Haha asså senaste tiden har jag vunnit så många saker och tro mig jag är med i många olika tävlingar. Idag vann jag detta så fina smyckesset från Edblad!! 😃 värt 549 kr, ska köpa örhängena också så då har jag alla delar med ring, armband & halsband! 

Matte



Sitter i skolan just nu. Kombinatorik står på schemat. På måndag nästa vecka är det tenta och ångesten är stor!!

Råsaftcentrifug


Sugen på att köpa en råsaftcentrifug! Jag är inte så jätteförtjust i smoothies har jag kommit på, blir alltid något fel i smaken om man försöker göra den lite nyttig och inte ha i så mycket yoghurt och sånt. Köpte en juice häromdagen på Joe and the juice för första gången och det var jättegott, juice är det man ska göra ju! Den jag och Hampus dela på var gjord på äpple, ingefära och passionsfrukt. Sex me up hette den, riktigt god!

Flightradar


Jag som älskar att drömma mig bort till olika resmål och destinationer älskar denna appen. Så fort jag ser ett plan ber jag Hampus kolla upp det som haft denna app länge men nu har jag själv också köpt den för 40 kr för att se vart alla plan är på väg och vilka som kommer komma förbi oss snart. Ibland blundar vi och klicka någonstans på skärmen och drömmer om att just dit blir ett framtida resmål! 😃 

4,13 km

 
Gårdagens löprunda för mig och Hampus. Körde samma runda i måndags också, vi mjukstartar lite och ska se till att komma ut ett par gånger i veckan nu när det är så fint väder. I eftermiddag/kväll ska jag jobba så idag blir det lite paus och vila :) 

Kändisar

 
När vi var i Stockholm såg vi självklart ett par kändisar ;) Vi var och åt på Johan Jureskogs restaurang Rolfs Kök och det var något av det godaste jag har ätit i hela mitt liv. så gå dit om ni har möjlighet! Vi alla 5 tog olika rätter och allt var så extremt gott! men där trampade Johan Jureskog själv i hög person in. Riktigt roligt! 
 
Sen var vi och åt på Griffins Steakhouse kvällen innan och vem var inte där om inte ägaren själv Christian Hellberg. Han satt i baren med en donna och åt lite middag. Haha roligt att båda var på sina restauranger när vi var där :) 
 
När vi var på Rich kom Lena Endre, hon som är med i Wallander t.ex. och när vi åt lunch i Vasaparken så gick Henrik Schyffert förbi oss. Det var alles! Ändå lite roligt. 

Sol, skola, träning, grilla



Så härligt väder det är. Jag var i skolan mellan 9-12 och kom hem vid 1, åt lunch och sen har jag legat en timme ute i solen och lyssnat på Alex och Sigges podcast. Fått riktiga bikinilinjen nu! 😃 nu ska jag sätta mig och plugga en snabbis och sen ut och sola lite igen. Klockan 5 kommer Hampus hem och då ska vi ut och springa, som vi gjorde igår med, och sen när vi kommer hem igen ska vi grilla! 😃

Bebismys




Lilla Mimmi, snart 3 månader. Nyaste tillskottet till familjen Eriksson. Första gången vi träffa henne idag. Hon är underbartsöt och under mössan gömmer sig en mörk kalufs! 

Sommaren här?



Intagit solstolarna från halv 11 tiden och nu är Hampus och köper lite lunch till oss och den ska självklart avnjutas på balkongen. Vädret idag är underbart! Får hoppas det är lika fint i Stockholm :)

Eftermiddagen bjuder nog på en sväng på båtarna och sen packa väskorna!!  

Amsterdam #2


Långhelg




Imorgon är det röd dag och det innebar att jag och Hampus lyxa till det lite idag med gott grillat kött och en flaska rött. Det var så sjukt gott och nu sitter vi framför tvn och myser! Älskar när mitt hjärta är ledig och man kan va uppe sent mitt i veckan och sen ha sovmorgon! Långhelgen är välkommen och planerna för helgen är STOCKHOLM!

Sol



Vi har köpt en solsäng till balkongen!! Herregud så skönt och vädret idag är underbart så jag inviger den just nu och solar med världens bästa utsikt. Var precis inne på toa och såg att jag nästan bränt mig så smörjde in mig med solkräm, hur mycket sommarfeeling är inte det liksom? Jag plugga klart snabbt så nu kan jag ligga här i alla fall 1 timme till innan jag ska göra vid mig för att sen åka och jobba :) 

Majmajmånad


RSS 2.0