Hela mitt liv

 
Idag var det 4 år sedan jag stötte på den här fina killen för allra första gången! Mitt liv var riktigt nere i botten men så fanns du där, närmre än vad jag kunde tro. Mitt liv gick bara till det bättre efter jag träffa dig och nu (alla år med dig!) är jag lyckligare än vad jag någonsin kunnat ana att man någonsin kan vara! Du förgyller mitt liv ♥

Jag är en lärare

 
Detta kunde varit jag igår, men satt inte i Spanien i en klänning på en restaurang. Men Hampus öppnade en flaska cava när jag kom hem från jobb (!!) för att fira min första arbetsadag! En lång dag med kurs i Göteborg och mycket tid på tåget med några av alla härliga kollegor. En väldigt bra start på veckan. Men idag så börjar jobbet för allihopa så mycket planering och fotografering bland annat står på schemat idag. Är jag redo? Jag är redo. 

Köpenhamn

 
Hade en supermegamysig dag i Köpenhamn igår med H och päronen! Ett bra avlut på ett långt sommarlov. Vi hade tur med vädret och åt fantastiskt god mat, mös på ströget och i Nyhavn och drack bubbel och vin på tåget dit och hem. Shoppade på Ilum ett par skor och ett mobilskal från Malene Birger och även en blus på COS. Trots att danskakronan är dyrt så kan man ju gå och titta i affärer som inte finns hemma här där jag bor och med lite rea så kan de vara värt det :) Vi åt lunch på restaurang Sorgenfri och det var de godaste smörrebröden jag någonsin ätit. Jag tog fläskestek och frikadeller, heaven! 
 
Nu ska jag krypa ner i sängen och ställa klockan på 05.00. Första jobbdagen drar igång imorgon på nya jobbet och det börjar med att ta tåget upp till Göteborg med några andra kollegor för att gå på en introduktionsutbildning. Så roligt! 

En återblick - 3 år

 
Jag hemma hos Hampus mamma, på hennes födelsedag, med Hampus systerdotter Molly. För idag exakt 3 år sedan. Jag längta efter barn då och längtan kvarstår! Drömde inatt att jag var gravid och det var så verkligt, så när jag vakna (eller var nog inte helt vaken) låg jag och smekte mig på magen och tryckte för att känna något. Förvirring när man ser att magen var platt (nåja så platt den kan va efter sommarens gottigheter) när man vakna helt. Bilden är 3 år bak i tiden men kanske finns en liknande bild sen... 3 år fram i tiden ♥
 
Ikväll ska vi hem till H's mamma och gratulera henne och äta (som alltid) en god middag!  

Mormor och morfar

En ung (yngre) mormor och en liten Oliwia
 
I tisdags åkte jag och mamma hem till mormor och morfar. Längesen jag var där, blir oftast att de kommer till oss :) Så himla mysigt att gå runt och titta på alla gamla foton och prylar. Vi hade jättefint väder också så vi grillade korv och satt ute och åt och satt i solen sen och fikade. Texten (till vänster) på sista bilden gäller inte mormor haha utan... morfar! Hur många känner igen sig tro? ♥ 

Frulle + promenix

 
Har precis kommit hem från en mysig promenad med Ellinor och innan dess klämde vi i oss en megafrulle också, massa bananpannkakor med hallon, kvarg och kanel + melon och parmaskinka. Det är en frukost i min smak, men vem orkar stå och laga det varje dag?
 
Ska snart hoppa in i duschen och sen köra och köpa jordgubbar och sen vet jag inte vad dagen har att erbjuda...

Minigolf

 
Igår börja dagen med fint väder, ovanligt fint. Men självklart mulna det på och började ösregna. Men som den svenska sommaren är - oförutsägbar och har beslutsångest så sprack det upp och blev fint igen fram mot eftermiddagen. Vi tog oss ner till gröningen efter middagen och spelade minigolf. Jättemysigt. Hampus vann med 9 poäng men den får han gärna, det var så mysigt att gå runt där och jag slog inte allt för jävligt någon gång så ganska nöjd. Väldigt mysig kväll. Den obligatoriska glassen åt vi också sen på vägen hem ♥

Det är nu det händer

 Relaterad bild
 
Månaden som man har sett fram emot men som man trots allt tyckt varit skönt att det är lååångt fram, länge tills dess, inte förrän då osv. Om 1 vecka är min "semester" om man kan kalla det så, ofrivillig lite faktiskt då jag vill jobba med det jag är utbildad till och inte så lätt när det är sommarlov. Så jag började mitt nyexaminerade jag med ett långt sommarlov som nu snart är över och den 7 augusti så är det dags att köra igång. Det som jag kämpat i skolan för i 4 års tid. Kan man säga som prinsen sa när de fick barn "känslorna är all over the place" - beskriver ganska väl hur jag känner. Spannet går från total glädje till skräckblandad förtjusning. Ska bli så roligt men hur nervös och spänd är man inte för att börja på ett nytt jobb och detta är DET jobbet, ens drömjobb! 
 
Pepp till mig själv
  • Det var jag som fick jobbet, inte någon av de andra som var på intervju också. De valde mig.
  • Underbara kollegor, jag kommer få all den hjälp jag behöver på många håll.
  • Jag har pluggat i 4 år för detta, jag är ganska väl förberedd.
  • Bara jag tror att jag ska klara det - så kommer jag att klara det.
  • Hur roligt har jag inte tyckt det varit ute på praktiken? BÄST! Hur bästx1000 kommer det inte då bli att ha sin egen klass?
& en påminnelse 
  • Det är dags att börja lära sig några namn (32 st) - bara för att underlätta starten lite!

RSS 2.0