Photo heaven


Införskaffat en ny kamera idag!! Waaah helt i extas, den är så fin och bilderna blir magiska. Mina fingrar kliar! Jag är i photo heaven. Den absoluta vardags och resekameran. Bara det lilla jag testat den och utifrån funktionerna så är den toppen. Canon G7x!

En vinst

hälsovästen-02
 
JAG HAR VUNNIT! 
 
Haha nästan lite "nu igen" känsla. Men är man inte med och tävlar i saker kan man inte säga att man aldrig vinner! Denna gång så var jag med och tävla om en Hälsoväst hos Plaza Kvinna. En som ska göra så man får bättre hållning. Kostar 445 kr, vilket jag aldrig hade köpt något sånt för. Får se när jag får hem den om det är något bra och hjälper! Spännande!

Tillbaka till skolan

Sitter i skolan nu :) har inte varit här nere på nästan 2 veckor men igår så körde vi igång med terminens sista kurs. Efter denna kurs är det 1 år kvar och sen är jag lärare, sjukt och läskigt!! Matematik är vår kurs... Inte min starka sida men får se hur det går. Jag unna mig i alla fall att läsa en skönlitterär bok på tåget idag för att kursen har inte kommit igång riktigt så har inget att läsa i kurslitteraturen än. Men det var så himla skönt. Tyst kupé och en bra bok, tummen upp. Kör samma på vägen hem!


Mölle, Kullaberg & Nimis

 
I söndags var frågan vad vi skulle hitta på och mitt hjärta sa att vi kör till Mölle och tar en promenad och lite så. Jag har aldrig varit där så självklart att vi skulle göra det. Blev även ett stopp på Nimis när vi ändå var i närheten. Sjukt roligt, det var jättefint på kullahalvön och ute på spetsen där och hur häftigt var inte Nimis? Hur kan han ha byggt något sånt? Vägen att gå dit var sjuk, det var liksom ingen fixad väg, det finns ingen väg dit egentligen. Gången försvinner tillslut och man får ta sig ner för branten över alla stenar och rötter. Tog ett tag och sen börja det regna så lite halt var det men vi klara det och titta lite runder och gick tillbaka sen ganska snabbt för det börja regna mer och mer. Mysig utflykt! ♥

Påskafton

 
I lördags var det så fint väder! Som ni ser på bilderna. Så jag och Hampus slängde av oss tröjorna (och jag satte på mig en bikinitopp) och satte oss i vars en stol i hörnan på altanen där det var helt lä och solade i ja i alla fall en och en halv timme, om inte mer? Sen köpt vi pizza till lunch och satt ute och åt för första gången iår. Det var så himla härligt! Sen när solen försvann lite så gick vi in och tog en powernap och börja sen göra vid oss för att åka på påskmiddag hos Hampus mamma :)   

Långfredagen

 
Var på middag hos mamma och pappa i fredags och det var dessa bilder såg jag nu som kom med därifrån haha. Fick även en klocka av pappa i påskpresent som jag har fotat men jag väljer att inte lägga ut bilder på den man jag tackar pappa så mycket!! Jättefin, ska bara korta länken lite sen kan den användas! 
 
Vi börja med lite champagne och tilltugg som mamma gjort och sen blev det en svamprisotto till förrätt som ni ser på bilden och sen var det lammstek med potatisgratäng och en hallon och äppelpaj till efterrätt med vaniljglass. Matkoma. 

Ny vecka

Ehm.. Hej på er! Det har ju varit påsk och ledighet så får skylla på det. Men jag har haft med mig kameran lite här och var under helgen så det kommer lite roliga inlägg med lite bilder också. Tycker det är så mycket roligare med bilder i ett inlägg och jag har blivit lite med flitig på att ha med min kamera nu och tycker det är roligare nu när det börjar bli ljust och är fint väder ute och man hittar på lite mer saker :) Hoppas ni uppskattar det också! Roligt att fler kikar in här och läser :) Fortsätt så! ♥
 
 

❤️️ ☀️ ⭐️ 😊 😃 💕 🖐 🏻🌷

Vin


Vi har varit på middag hos min mamma och pappa. Det kommer bilder därifrån! På vägen hem har vi stannat på stinsen för att ta några glas vin. Mysig fredag! 

Cocopanda

Denna är dock från IKEA som jag verkligen behövde, 39 kr för en spegel på fot. 
 
Jättefint läppstift, dock inte så bra koll på hållbarheten än men ja billigt var det så får väl räkna med att det kanske inte håller så bra. Fin färg! Lite svårt att applicera kanske eller liksom blev lite tort, men med lite läppglans på det så blir det bra :) Contour paletten vet jag inte riktigt än hur jag ska ta mig till med haha, mest köpt för att testa lite och ha roligt. Kosta inte många kronor. Tycker starkt om att det är fri frakt på Cocopanda! Tips! 

Våffeldagen

 
Idag är det VÅFFELDAGEN och långfredagen! Vi införskaffa oss ett järn igår ju och idag blev det våfflor till lunch. Åt kanske fyra var innan det börja växa i munnen, så nu har man ätit tillräckligt med våfflor på ett år. 

Så många år

Idag så firar min blogg och jag sju år tillsammans! Herregud så lång tid, har inte varit fullt aktiv under hela tiden men där är mycket att se tillbaka på, så himla roligt. Mycket som man ångrar man skrev klart haha och som man skrattar åt idag och skäms lite för men ja, man var inte så gammal för sju år sedan. Happy Birthday bloggen!

Skärtorsdagen

 
Vid ca 10:30 skickade jag in mitt arbete och sen hoppade jag in i duschen och gjorde vid mig för att möta Hampus på Big Buddha för en god lunch. Man kan ju aldrig äta lagom på en buffé så ikväll blir det någon slice pizza som var över från igår och skumpa till det haha och sen lite godis och en bra film. Kan inte bli en bättre skärtorsdag :) 
 
Efter vi hade ätit var jag och hämta ett paket!!! Ni får se sen vad det var där, och fick även mina saker från cocopanda idag så det kan jag visa sen med. Sen tog vi bilen och åkte till väla för att handla lite som inte finns här i stan, bland annat hårvax. Skulle köpt nya strumpbyxor när vi var förbi h&m i stan men jag glömde så fick handla det på väla. Var också på elgiganten och skulle köpa ett våffeljärn men det hade tagit slut, ett som var jättebilligt, men sen gick vi in på Coop och hitta ett för bara 50 kr mer så slog till på det. Imorgon är det ju våffeldagen! 
 
Nu ska vi värma ugnen, starta upp filmen, preppa drickan och duka vid soffbordet! ♥

Glad påsk

 
Glad påsk på er! Äntligen så blir det lite ledighet både för mig och Hampus. Halvdag idag och jag känner att mitt arbete börjar likna något som går att skicka in. Jag är inte så nöjd, eller om jag hade vetat att det var såhär man verkligen ska skriva och göra hade jag kanske varit nöjd med instruktionerna är så dåliga och lite så det kommer säkert skrivas olika på många håll. Jag håller humöret uppe med att det är bara göra om och göra rätt om det blir fel, man får fler chanser :) När jag har skickat in mitt arbete är jag ledig till onsdag, då börjar minn nya kurs i matematik, och Hampus är ledig till tisdag :D Så himla skönt! Idag ska vi äta lunch i stan tillsammans och ikväll ska vi mysa och dricka champagne!
 
Why?
1. Det är helg och ledigt.
2. Det är påsk.
3. Vi firar 2 år och 5 månader idag ♥

Mys

 
Goding till vovve! Har precis varit ute på en promenad med henne i vårsolen, eller nu är där ingen sol men för 20 minuter sedan var det. Ja... detta konstiga och extremt tråkiga väder... vill bara åka härifrån och vill bara att det ska bli imorgon kl 12 och jag är påväg ner i stan och har skrivit ett jättebra arbete och är nöjd och har skickat in det, phu. Fortsätta att kämpa. 

Godmorgon

 
Godmorgon på er! Är uppe med tuppen (typ), Hampus cykla precis till jobb och då drog jag mig upp ur sängen. Jag ska om typ 45 minuter köra ut till mamma och pappa och vara där hela dagen och passa Cloé. Mamma och pappa ska köra till Göteborg och mamma ska på sjukhuset där och göra ett "ingrepp" typ i sin fot som hon har problem med. Hon har fått en skada i foten som typ elitidrottare får haha så ironiskt med tanke på att det enda hon tränar är liksom långa promenader med hunden och hon har inte tränat något i sin ungdom heller. Hur hände det där liksom? Men nu hoppas vi i alla fall att det ska bli bättre :) De kommer hem redan ikväll igen så då äter vi nog middag tillsammans och sen åker jag hem till mig igen. Ska fortsätta kämpa med mitt plugg idag så får se till att inte glömma några viktiga böcker hemma nu! Vi hörs!

Parneviks

 
Asså ni tittar väl på Parneviks? Det är det absolut bästa programmet på tv just nu och som har gjorts på länge. Roligt och härlig familj, avslappnat, roliga känsidar som är med och bara sånt mysprogram! Eller hur?

Yves Rocher

 
Jag har lite ångest över att jag måste plugga som bara den, men jag var tvungen att gå till biblioteket och hämta några böcker för att ha lite mer kurslitteratur till arbetet så jag tog en promenad dit och på vägen hem gick jag in om stan på Yves Rocher. Kunde inte motstå det när jag fick hem ett blad där de gav mig 30 % på två produkter och om jag handla över 179 kr fick jag en gåva. Jag är alldeles för svag för den typen av reklam och jag tycker om Yves Rochers produkter, hag i för sig aldrig testat deras smink men nuså gav jag mig på det :) 
 
Det jag först och främst var ute efter var ett baslack. För någon vecka en köpte jag deras topplack och shit så bra det är, negallacket håller så länge! Så tänkte att ett baslack kan ju inte göra att de blir sämre liksom, så ett sådant blev det för 41 kr (59 kr ordinarie pris). Sen blev det en jättefin ögonskuggspalette! Jag har bara beiga/bruna toner i en jättefin palette från H&M så jag var sugen på något rosa för att göra lite ljusare och skuggade sminkningar. Fyra jättefina färger verkligen! 111 kr kosta den (159 kr ordinarie pris). 
 
Sen bara för att komma över 179 kr så blev det en shower gel som jag använt innan och doftar så gott av Carambole/Stjärnfrukt. 35 kr kostar den bara! Gillar deras duschtvål jättemycket, har en i duschen nu och två andra på lager med andra dofter. Så eftersom jag kom över 179 kr så fick jag med en nattkräm för lite torr hy, jag är inte så torr direkt men runt näsan och på hakan kan de bli torrt ibland och det skadar väl inte med mycket fukt och lite fetare kräm under natten :) Den kostar annars 129 kr, kan skriva om den sen vad jag tycker. Fick även med som en lite extra grej en test på ett serum som man ska ha under sin dag och nattkräm. Toppen! Jag älskar att testa sånnahär produkter och känns som man fick det gratis haha fast jag handla liksom. Gud vilket långt inlägg, men puss på er som läst hit! Ha en bra dag!

Tisdag

 
Oj lite motljus i bilden men jaja, här sitter jag nu och pluggar i alla fall. På torsdag kl 12:00 har jag ett arbete som ska lämnas in. Det är en pedagogisk planering på två sidor och en reflekterande text på den pedagogiska planeringen på tre sidor. Jag har ju varit sjuk och haft annat skolarbete samtidigt också så jag börja inte med uppgiften förrän igår. Herregud men ja, har tid dessa dagar så bara att köra på. Igår skrev jag klart den pedagogiska planeringen, det blev två och en halv sida men... sjukt svårt att få med allt på bara två sidor ju! Nu ska jag börja på reflektionsdelen, wish me luck! 

Lunchen

 
Detta åt jag till lunch idag. Ville egentligen ha deras vanliga tomatsoppa som jag tycker är jättegod men den fanns inte så jag testa denna. Det var inget fel på den, åt dock tacos igår så var lite samma smaker men den var god, absolut något jag kan köpa igen och äta igen (imorgon, andra halvan). Nu ska jag smått påbörja middagen som blir kycklingköttbullar (egengjorda!!) potatis, brunsås och lingon. Hajpåer!

Fint på balkongen

 
Igår var jag lite rastlös och ville hitta på något (fast jag egentligen hade behövt plugga) så Hampus kom på idén att vi skulle åka till Bauhaus och Hornbach för att titta på krukor och blommor till balkongen och det gjorde vi!
 
Åkte först till Hornbach och kolla läget, hitta mycket fint, sen körde vi till Bauhaus och hitta mer fint där och jag tyckte de hade finare saker där så vi handla för över 700 kr men sen på vägen hem gick vi in på Hornbach igen för att köpa fästen, och där ser jag att blommkrukrännorna (?!) kostar 20 kr!!! och de vi hade köpt på Bauhaus kosta 129 kr, asså herregud vilken ångest jag fick och liksom så mycket finare var de inte på Bauhaus att vi skulle betala över 400 kr mer... Så det blev en tur tillbaka till Buhaus för att lämna tillbaka dem och köpa de billiga istället. Bra beslut! Så för ca 600 kr fick vi 4 långa rännor till blommor, 8 fästen, 4 kryddor, 6 små jordgubbsplantor, 6 små penséer, två säckar mer jord, 6 solcellslampor och en spade. Mycket nöjda, det blev jättefint! 

Döda poeters sällskap

 
Denna filmen har jag och Hampus tittat på ikväll. Han hade sett den innan men det var/är tydligen lite "en klassiker man bör se", en verkligen "film de flesta säkert sett i skolan" eller i alla fall en bra film till att visa i skolan. Jag tyckte den var bra, annorlunda, hemsk och fin. Värd att se :) och Robin Williams är ju en bra skådespelare så det gjorde den inte sämre!

Nagellack

 
 
Lite nya färger i min samling. Det blå har ni sett innan
men tre nya har det blivit. Ett lilaglittrigt, ett oranget
och ett beige. Älskar lacken från H&M, sitter riktigt bra!

Beställt smink

 
Har aldrig handlat på Cocopanda.se innan men efter att tittat på alldeles för mycket sminkvideos på youtube så gick jag in och kika där och fann en billig contour palette för att testa och sen ett läppstift jag har hört ska vara bra, för en billig peng :) Jag handlar så sällan på nätet och tycker det är svårt att handla kläder så blir mest smink och hudvårdprodukter om jag bestället på nätet. Lite roligt, nu när vi just nu bara sitter hemma och jag hade velat gå ner på stan men allt har stängt och jag åker inte till Väla, så då får de bli lite nätshopping, synd bara att man inte får det i handen direkt! 

Prövotiden över



Idag har jag haft mitt körkort i 2 år och därför är min prövotid över! Woho! Inte för att jag ska köra som en galning nu men känns ändå lite skönt att om det skulle hända något mindre så behöver jag inte ta om körkort osv. Ja det är ändå värt att uppmärksamma litegrann faktiskt! :) 

Blev inget Stockholm



Idag skulle jag, Hampus, mamma och pappa åkt till Stockholm men det blev inte så... Jag var ju sjuk förra veckan och Hampus har varit dålig i veckan och sitter lite kvar och mamma är också dålig... Åh.. Så ja vi fick boka av allt för att jag smittat dem... Och att riskera att smitta bebisen i Stockholm med något är ju big no no! Får bok om resan till någon gång i maj istället.

Thailand 2015


Monday morning

Nu är det tillbaka till verkligheten. Mår fortfarande inte bra. I lördags så vände det en del men sen igår var det värre och nu mår inte heller Hampus så bra. Han gick trots allt till jobb och jag ska om ca 40 minuter gå till biblioteket för grupparbete och i eftermiddag ska jag jobba. Det är någon förkylning som har slagit mig och jag har så ont i huvudet och pannan. Någon konstig hosta har jag med. Jaja, bara jag är frisk till fredag när vi ska till Stockholm och hoppas absolut att Hampus inte blir värre!! 
 

Hej



Proviva nypon
Ryggläge
Sängen 
Tv
Feber

Sjuk



Eka tomt här igår och det beror på att jag har blivit sjuk. Vakna kl 5 igår natt och svettades som bara den... Och fortsatte så hela morgonen. Tog en tablett när jag sen vakna vid 9:20 och blev lite bättre efter det så satt i soffan hela dagen och titta på tv tills Hampus kom hem. Han hade köpt en termometer, så hade väl "bara" 37,7 då eller något men sen börja jag frysa och kunde inte äta något. Vi börja se en film och jag hade tagit en tablett igen men det hjälpte inget på en hel timme och visa sig att jag hade 39,8 i feber sen på kvällen.... Usch, natten har varit okej i alla fall, sovit ungefär 10 timmar och sitter i sängen nu och tittar på tv och tagit en tablett. Åh ja kan inte ens minnas sista gången jag var sjuk, vad är det här?! 

Whey....


Tycker inte om att ha mens. Vem gör det? Men lite glad blir man ju ändå att man inte är gravid nu när man inte ska va det, trots att man längtar så!! :D Idag är magen en ballong och jag har så ont som jag aldrig någonsin haft och det har inte ens börjat på riktigt riktigt *förtvivlademoji*............. 

En tillbakablick

Vad gjorde jag 9 mars för 1 år sedan 
 
 
Det var fint väder, jag var på väg hem från tåget, hade varit i skolan.
Det var faktiskt så fint väder imorse här också men nu är det bara grått.. 
 
Vad gjorde jag 9 mars för 2 år sedan 


 
 
Åt en god frukost hemma hos Hampus, sen körde vi hem till mig och begavs
oss ut på en cykeltur i det fina vädret. Varför har inte våren synts till änn detta året?!?
 
Vad gjorde jag 9 mars för 3 år sedan 


Jag vet inte vad jag gjorde den dagen men denna bilden tog jag då.
Minns det... redan 3 år sedan?

Skrattar lite åt mig själv



Ligger kvar i sängen. Har fått någon konstig hosta. Har träningsvärk i hela kroppen. Okej inte magen för gjorde inga magövningar igår. Ont i huvudet får jag också av allt hostande. Jag är kissig men orkar inte gå upp. Lite hungrig men orkar inte gå upp. Min morgon! 

För att resa är ju livet

1. Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort?

Den varmaste resan har varit Thailand och kallaste måste vara skidsemestern i Sälen.

 

2.Hur länge varade din längsta resa?

När jag var liten (1-10 år ungefär) var vi ofta i Sanien 6-7 veckor varje sommar

 

 

3.Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?

ÅK HIT, du kommer älska det och vilja flytta hit. Helsingborg är Sveriges och sundets pärla. Mysig stad, måga restauranger, perfekt för romantiska promenader, ta en tura, sola på stranden, spring en sväng i skogen osv osv. Jag älskar det i alla fall! 

4.Favoritland att resa i?

Att resa runder i ett land har jag aldrig gjort mer än att stannat på två olika ställen. Men jag hade så gärna velat göra det i Thailand, har sett ett par olika ställen i Thailand men vill se mer!!

5.Vad är den turistigaste platsen du varit på?

Hm.. kanske Madame Tussauds i London, mycket folk och något man måste göra känns det som? Eller BIg Ben, där är ju så himla mycket folk alltid. Eller åkt ut på någon ö i Thailand och snorklat, där är ju alltid mycket turister på båtar som kommer och lägger till. 

 

 

6.Har du några måsten i reseväskan?

Kameran måste absolut utan tvekan följa med! Kan ibland drömma innan vi ska resa att ja glömmer kameran, tur att man ofta kan köpa en ny lite över allt var man åker, vilket får mig att bli lugn i drömmen och sen ännu mer lugn när jag vaknar och ser kameran i väskan! haha 

 

7.Dina fyra bästa resebilder.

Jag kan inte välja ut bara 4 bilder som jag tycker om från alla resor men här är 4 bilder som jag har tagit och som säger vad det är för plats och som ger mig många minnen när jag ser den. 

 

 

8.Vart skulle du vilja åka just nu?

Just exakt nu i denna minut är min spontana tanke Portugal. Varmt och nog mycket att se :) 
(Sen alla framtida plenerade resor såklart, men dit vet jag att jag ska till)

 

9.Vad är den sämsta resan du gjort?

Finns nog inga dåliga resor. Inte så roligt när vi var i Sälen dock och jag bröt mitt ben när jag åkte skidor, kunde jag varit utan. Undra hur mitt liv hade sett ut om jag fortsatte med gymnastiken bland annat som jag inte kunde efter det. Inte för att jag var duktig men jag tyckte det var SÅ roligt! 

 

10. Ett ställe du absolut inte vill åka till?
Jag har varit i New York en gång och var ganska besviken så har inte något sug alls att åka dit igen. Men någon gång i framtiden kanske det blir så ändå, hade jag blivit medbjuden på en resa dit hade jag inte sagt nej, tror jag haha, eller hade först väl försökt se om vi kunde åkt någonannanstans haha! 

Alex & Sigge



Igår var jag och Hampus på Af Borgen i Lund och titta/lyssna på Alex Schulman & Sigge Eklunds 200:e podcast! Så roligt! De är kungar! Lyssnar ni inte på deras pod är det hög tid att börja! 

Bananpannkakor


Var uppe tidigt idag för att skjutsa Hampus till jobb och på vägen hem stanna ja på Coop och köpte banan och kesella. Resultatet blev bananpannkakor. Varit sugen på det ett tag och var så hungrig så det blev en bra frukost! 2 bananer och 2 ägg, blev sjukt många, har frukost till imorgon och övermorgon också. Gott!

Hjälp, om Amsterdam

 
 
 
Om ca 1,5 månad åker jag och Hampus till Amsterdam i 3 nätter. Vi får typ 4 hela dagar för åker så tidigt och åker hem sent. Tror Amsterdam är en stad där man kan se mycket och det gör inget att ha en extra dag. Annars brukar våra weekends bli på 2 nätter. Hitta biligt flyg hit men hotellen var några dyrgripar, och snabbt blev det fullbokat också!! så tror Amsterdam är en stad där det händer saker och är mycket folk, allt från tursit till business. Ska bli roligt, har pratat om staden innan och nu är vi snart där! :D 
 
Men vi försöker hitta vad man absolut inte får missa där och lite restauranger som man kan boka till någon lunch eller kväll. Skönt att ha något förberett om det är svårt när man är på plats att hitta :) Har ni något tips? Har ni vart där? Tell me! TACK! 

Ny månad


RSS 2.0