bamse och zumba

Nu drar jag mot Bamsegympan & zumbapasset!

26 september

Bilder från fredagen i Stockholm



Sturehof - här blev det ostron för första gången för Hampus! Har själv aldrig smakat det ;) Vars ett glas vin också och jag och mamma dela på en rätt med anka, jättegott! 

Riche - Max och pappa år lite mer ostron. Synd att vi inte såg Anders Timell där, han som är krögare där. 
Bebismys innan vi skulle äta middag på kvällen


Godaste pastan jag någonsin ätit!! På Döden i grytan, jag överdriver inte! Jättegod tallrik med småplock till förrätt också, väldigt bra restaurang! 

hej bloggen

Nu har det varit tyst för länge. Ska försöka med ett inlägg om dagen minst. Statistiken har dalat en massa men ni brukar komma tillbaka när det skrivs lite här inne :D 

I helgen var vi uppe i Stockholm och hälsade på min brorsa och den lilla bebisen såklart! Gud så fin han är, såklart kom tårarna när vi stod och titta på honom för första gången! Lilla Mattis, faster älskar dig så!

runt 10 cm

Jag har klippt mig! Roligt med lite förändring!



11 månader


Mös till det igår och överraskade min älskling med detta. Annanas, kiwi och 3 sorters cashewnötter som jag vet han gillar då mycket! 11 månader hade vi igår och lite mys får man ha då tyckte vi. Lite cava till det med, toppen på allt! & en massa tända ljus! 

blackcurrant


Har inte druckit te på länge, dricker det oftast när jag tycker det är lite kyligt eller blir sugen på det som oftast då är på höst/vintern. Plocka upp min fina kopp jag fått i födelsedagspresent och mitt favoritte för tillfället, mums! Imorse satt detta fint till frukosten. 

jogging

Var ute på en joggingtur med Hampus igår, var så sugen på att röra på mig. Trots vädret var ganska kasst så kom vi ut och lyckades hålla oss borta från regnet. 


5,26 km blev det!

tv-kväll

Kvällens tv-tablå har varit ganska full. Halv 8 hos mig, kockarnas kamp, Timells skärgårdskök (sista avsnittet som de nog missde i våras) och nu är det paradise hotel. Vilket drama haha ställer fortfarande frågan till mig själv varför jag tittar på detta! Tänt en massa ljus också för det har ju blivit så jäkla kallt. Hösten slog till direkt. Imorgon börjar jag inte förrän 13 så skönt att man kan ta det lite lugnt ikväll och se på allt utan att stressa att man måste få tillräckligt med sömn för att va relativt pigg imorgon :)

english



Idag så började vi med engelska som vi ska läsa parallellt med naturvetenskapen :) vet inte alls vad jag har för förväntningar. Ska väl bli okej med de muntliga/gruppuppgifterna men det stora arbetet som ska in i januari som är på 10 hp är lite skrämmande. Får ta det som de kommer, text och grammatik är ju inte det som är det stora i undervisningen i en årskurs 2 eller 3 så hoppas inte de vägs som mest. Får se hur detta går :)

vår dejt

Idag är det ett år sedan jag och Hampus var på vår första dejt! Vi var på bio och satte oss sen på hampan och det var en riktigt bra kväll! ♥ Så efter matchen ska vi se samma film som vi såg på bio, We're the Millers. & var ett glas bubbel blir det! 
Jag älskar dig så mycket! Tänk att jag har turen att få vara din och ha dig som min idag! ♥

lördagen




Igår kom Hanna & Tindra över till oss. Med pappa med tjej också. Åt lunch och hade trevligt, inte träffats sen Spanien i somras fast vi bor ganska nära men pratar ibland klart :) härliga tjejer! Så stora det har blivit! Gick sen över till Anna som fyllde 20 igår, grattis igen! Åt smörgåstårta och goda tårtor! Jättretrevligt! :) tyckte de hade slagit in presenten jag gav till henne så himla fint!  

fredags

Hej på er! Ett tag sen.. Inte haft samma sug på att skriva längre så ni får stå ut med lite blandad uppdatering. I fredags var jag i skolan 9-11 bara, slutade tidigare. Skönt att ta helg tidigt. På kvällen gick jag över till Rebecca och jag hon och Sarah fixade en god ostbricka lite vin och satt där några timmar och snacka och hade trevligt! Jag drog sen vidare ner om Hampus och sen med han och Henke till stan. Bishop först och sen utposten och ett stop på Petters innan vi drog hem vid lite över 2 tiden. Lyckad kväll! Och mådde som man förtjäna dagen efter! 

loka

Ny smak för mig, jättegod! Testa!

myspys

Det blev en fika med mitt hjärta
 på Waynes när jag kom till stan :D

på tåget

Det blev en promenad, en låg sådan haha, gick lite konstigt och gick en bra bit runt hela området bakom skolan. Men när de va så varmt så var de bara skönt. Hade ett 45 minutersföredrag om fördjupningsvalet som vi har till våren men som ska ansökas till nu om en månad. Svenska har alltid varit min tanke men eftersom vi inte får extra poäng i det så (förstår inte riktigt själv) lutar det kanske mot SO. Men får spåna lite mer på det! Något av dem blir det i alla fall :) Slutade kl 14 och sitter nu på tåget mot fina staden. 

fint väder i Malmö


Sitter utanför skolan med denna utsikt och den skinande solen på min rygg. Vilket väder! Har precis ätit lite och sitter här med Malin och har inte föreläsning förrän 13:15. Kanske får tiden att gå här i solen om man lyckas sitta bekvämare annars löser vi väl det med något annat. En promenad på stan i hbg sen hade jag gärna tackat jag till om det är lika fint väder där, synd att sitta inne ju!

godnatt på er


Nu har jag bänkat mig i sängen ordentligt. Satt på idol från tidigare ikväll som jag missat, ska lyssna snabbt på alla och se vem som går vidare och sen ska jag ringa H och sen sova. Klockan ringer vid 8 tiden imorgon = så skönt! Tar inte tåget till skolan förrän halv 10 och sen direkt till den fina staden Hb efter. Mellan 7-8 timmars sömn när det är skoldagar/vardag är helt okej! Slutar runt 14 imorgon så ska nog klara mig igenom dagen helt okej med den sömnen :) 

Tyckte ni rätt tjejer gick vidare igår i idol? Det tyckte jag! 

tisdag


Åt lunch på tegel idag och sen har ja fixat en del med skolpapper och Hampus och jag har tittat lite på tv och tagit det lugnt bara. En vända till biblioteket för att lämna och låna böcker och snart ska han köra hem. Om en timme ska jag åka till Bamsegympan och efter det blir det ett zumbapass. Ska bli skönt att få in rutiner att röra på sig regelbundet varje tisdag. Det är alltid en början :) det är så fint väder nu med så promenader ska det också bli! 

bebis

Detta är söthet på hög nivå! Min fina brorson! Om mindre än 2 veckor är vi uppe i storstaden och myser med godingen!

leopard


Precis satt mig på tåget på väg hem igen. Skola idag 13-16, föredrar förmiddagar verkligen. Man är så mycket piggare, kanske inte när man går upp och åker iväg men när man väl är på plats. Nu är man hungrig och trött för man redan har gjort saker under dagen och ja. Nej.. Fast jag är en kvällsmänniska så kan morgonen va bra men inte börja tidigare än 9! Vakna hos Hampus idag och vi åt en god frukost tillsammans och titta lite på tv och lata oss till halv 12 innan vi gick till knutan. 

triss


Kände att det var en bra dag idag och för en halvtimmes tid ca var vi potentiellt  miljonärer men tyvärr blev det ingen vinst ;) vilken tur att jag har sån tur i kärlek och fått min fina kille, mitt allt, min framtid! 

Val i Sverige

Glöm inte att rösta idag! Allas röster är viktiga! 




mysig kväll

Igårkväll så var jag en sväng över hos Fay. Vi lagade middag & gjorde fruktsallad och drack te och titta på The other woman, vi stängde av dock innan den var slut för vi var så trötta. Så recension på den kommer senare när jag sett klart sista 25 minuterna! Mysig kväll i vanlig ordning med härlig vän!




promenix






Var tvungen att ta oss utanför lägenheten idag, så vi promenerade till stan och tog en sväng där. Sen åt vi en snabblunch och gick vidare mot hamnen. Där hamna vi (haha) på en båt som hade öppet så man kunde gå på och kolla lite, så där gick ja på med en tveksam Hampus efter mig. Men ja det var väl trevligt, det bästa var väl en fin utsikt annars inte något speciellt :) gick vidare till gröningen sen där målet av Helsingborg Marathon var, roligt att se de som kämpade sig i mål och så mycket folk där var. Roligt när det händer saker i stan och idrott är ju en riktigt folksamlingagrej! Promenerade hem sen och satte oss på en bänk på vägen och titta på den fina staden framför oss, och anade ett oväder/regn som var på väg. Hann hem innan det börja iaf :) Det har varit varmt idag men mulet! 

frukosten

Köpte vitlökssalami igår som vi aldrig hade smakat innan som de hade i ostbutiken. Åt vi till frukost imorse med bullar som Hampus var och handla redan vid lite innan 8, mysig han är som orkar gå upp för att handla de så tidigt! Vi mös vidare 2 timmar till innan vi gick upp och gjorde frukost.

läkerol


Var vi sugna på läkerol idag? ;) original hade vi i för sig sedan förra veckan (läs jag hade). 10 kr för 2 st på TGR, tycker läkerol dämpar sockersug hur mycket som helst!

min mästerkock

Vi har precis njutit av en mycket god carbonara som Hampus gjort! Jag bidrog nog bara med att röra om i grytorna lite. Är så litet kök så det är svårt att vara två och göra saker samtidigt. Tur att han tycker om att laga mat och är jätteduktig! Till förrätt blev det en toast med getost och lite senare ska vi äta lite brieost. Lyxade till det lite idag! 

firar lite

Har suttit på Lagmarks och tagit vars ett glas rött och en liten tapas. Hur mysigt som helst! Att sitta ute i linne 12 september i strålande sol, det klagar vi inte över! 

mattetentan done

Men gud vilken lättnad!! 

Skrylle


Ännu en bild från vår exkursion igår. Väldigt intressant haha, tur man klarar av att se krypen där instängda i alla fall men när någon större spindel dök upp under dagen var det inte så lika roligt längre! 

Skånetrafiken

Fastnade i Lund imorse, signalfel så inget ovanligt! Lyckades springa över till spåret bredvid och komma på ett Öresundståg dock var det också sent 10 min något men det rullade tillslut så lyckades ta mig till Malmö. Nästan för en minut man önskade att man inte kunde ta sig till skolan och behöva åka hem igen ;)

Skrylle exkursion

Varit en fullspäckad dag! Gick upp 06:15 och var i Landskrona 07:40 för att åka med en full bil med 5 tjejer till Skrylle på exkursion med klassen. Från 09:00-17:00 tillbringa vi tiden i skogen och gjorde allt möjligt. Som tur hade vi vädret på vår sida och det kom en skur när vi var inne i skogen så blev inte så blöta. Nu är jag riktigt riktigt trött så ska slå en pling till Hampus och sen sova och imorgon är det skola 10:00-17:00, snällt med en sovmorgon i alla fall!



Här titta vi på djur vi hittat i lövhögar i lupparn och undersökte deras livscyklar och vilken tillgång till naturen dem hade bl.a. Många märkliga djur det finns!! 

ledartröjan

Våra fina tröjor som det även står ledare på där bak. Tror barnen hade känt igen oss ändå, men roligt i alla fall! Skönt att slippa fundera vad man ska ha på sig till nästa gång ;) 

den gamla gympasalen


En början på vår hinderbana med barnen vi gjorde idag! Vilket roligt pass, trots lite miss på tiden så improviserade vi ganska bra. Bara barnen får röra på sig och tycker det är roligt, det är det viktigaste! Var bara 7 stycken idag för många som anmäldes sjuka men det gick bra det med. Här inne gympa man själv som liten i den åldern 4/5 år så nostalgi på hög nivå var det! Hade nästan glömt hur man tog ner ringarna och bommen, ringrostig! Ska nog ändras efter denna termin :D nu blir det läggdags, klockan står på 06:00 och från 09:00-17:00 ska jag befinna mig i skogen med klassen i trakterna runt Dalby. Håll tummarna för bra väder! 

lupparna



Idag handla det om träd och blommor och bin. Lupparna åkte fram i vanlig ordning och vi studerade kastanjeträd och knoppar etc även fröer och nypon. Lärorika 4 timmar. Blev lite segt mot slutet, att börja 8 i Malmö ska de inte göra till en vana i alla fall. Som tur somna jag lite innan 11 så fick helt okej med sömn för att klara mig. Har precis ätit lite och snart kommer Anna så vi ska planera kvällens gympapass. 

alone time


Tanka bilen och drog oss sen mot stan och hem till Hampus. Skönt att få vara ensamma ordentligt också. Får mysa nu innan jag har 3 intensiva dagar framför mig med skola och bamsegympa :) imorgon börjar jag till och med kl 8 så får gå upp alldeles för tidigt. Men har sällskap på tåget härifrån så det är inte alls dumt, lite roligare ibland, fast det är skönt att åka själv med och bara kunna lyssna på musik tillexempel :) nu är idol igång men som får avbrytas lite senare för det är fotboll idag :)

härligt med barn

Igår var två av mina kusiner från pappas sida över med sina familjer på middag hos oss. En liten pojke på 4 månader och tre flickor på 3, 4 & 10 har dem. Jättemysigt! Härligt med lite barn och liv ;) Åt god middag, lekte med flickorna och mös med lillkillen och drack några glas vin. En bra söndag!



bamsegympa

Vet ni vad? Jag med Anna ska hålla i Bamsegympan i glumslöv denna termin! Ska bli riktigt riktigt roligt, och igår var vi på kurs på Lingvallen och vi fick en massa material. Första tillfället för mig blir på tisdag, började egentligen i tisdags men fick erbjudandet efter den dagen och självklart vill jag göra detta :) Bra merit! Vi har en grupp på ca 15 barn mellan 4-6 år. 1 timme varje tisdag. Ska bli så spännande!




middagsfix

Denna goda middag lagade jag och Hampus i fredags till mamma pappa och pappas kusin med fru. Väldigt uppskattat och roligt att laga mat! Tur Hampus är så duktig, men jag lär mig också! Bakade muffins gjorde jag i alla fall själv ;) 




vovvemys



Så mysigt det är att ha en vovve! Kan gosa med henne när jag vill, fast hon morrar lite ibland så är hon för go, skäller och är glad och leker som om hon fortfarande är valp! 

sova med dig


Håller ni inte med? Har inte sovit ensam på evigheter och denna sommaren och året har varit amazing. Att sova bredvid den man älskar och att jag fått den möjligheten så pass mycket. Det är väl glädje? Tänk när man flyttar ihop och inte behöver oroa sig och det är en självklarhet att man somnar bredvid varandra! 

min brorson


En smygtitt på min söta lilla brorson! Vilken lycka till familjen! 

torsdagsmiddag

Har tagit helg idag och sitter nu och äter en mysig middag med familjen, min älskling och mor och far då. Precis ätit lite räkor och en toast med getost. Mums! Och dricker ett gott vin till detta och om en liten stund ska vi tillaga torskryggen! 

gråsugga


Vår fina låt vi framförde av våra kuskaper om gråsuggan! 

ekologi

Längsta och sista skoldagen för denna vecka ;) Mår gott med mitt schema, dock hade det kunnat vara så mycket mer och en förkortad utbildning men vad ska jag göra åt det nu liksom? Så jag är nöjd med det vi har :) Idag blev det en lektion med mycket tittande i en lupp på bland annat jord och gråsuggor. Analysering och upptäckande och undersökningar. Sånt man kan arbeta med med barnen och eventuella frågor och hur en gråsugga kan leda till fler frågor om naturen och djurliv. 


Så nu är vi alla experter på gråsuggor ;) visste ni att de andas med något gälliknande som sitter vid rumpan! 14 ben har dem och har inget skelett, lägg detta på minnet ;) 

Kl 12 tog vi lunch och fortsatte sen med gruppuppgifterna vi har till nästa och nästa vecka igen. Skulle se om olika greje löser sig i vatten, rita med färger på melittapåse och se om de löser sig och mäta temperatur i vatten. Och analysera lite och diskutera ;) flummigt! Även analysera ett kastanjeträd om knoppar, vikt, hur de växer etc. 


De kör stenhårt ut med naturkunskapen och redan nästa vecka ska vi ut i skogen och laga mat på stormkök. Livet som lärare and i löv it! 

motion

Vid halv 5 tiden tog jag och Hampus på oss träningskläder och satte kurs mot pålsjöskog för en powerwalk. 6 km blev det och vilket skönt väder! Underbar! Gick i linne och shorts, tog en tröja också men var tvungen att ta av den tillslut. Riktigt skönt! Och innan idag blev det en kanske 3 km promenad med Anna så får fortsätta hålla igång detta nu och röra på sig mer och snart dra sig mot gymet och fixa ett nytt kort inför hösten :) både jag och älskling har mål och vi ska klara det tillsammans och laga god och nyttig mat! Älskar att peppa tillsammans med honom, han är min klippa!! 
Mitt allt 

onsdag


Detta åt jag till lunch idag!
Mums måste jag säga! Med bara 287 kcal var detta en jättegod risotto med kyckling och fem sorters svamp. Perfekt lunch och kostar något mellan 40-50 kr tror jag mamma sa. Hade denna i frysen så tyckte mamma jag skulle testa den idag :) vaknade upp med mitt hjärta idag och sen tog han cykeln till Helsingborg och jag gjorde vid mig och träffade Anna en stund, väldigt trevligt!! Inte träffats på en evighet! Kommer så bli ändring på det nu, redan på lördag blir det en tur till Ängelholm med henne för roliga grejer, ni får höra sen om vad det handlar om! :) Mamma var snäll sen och körde mig till stan så jag sover hos Hampus idag och imorgon ska jag till skolan och sen tar jag helg!  

köttfärssås


Jag och Hampus gjorde en megagoda köttfärssås här om dagen! Gjort mycket så vi haft till lunch efter och har fryst in några lådor. Perfekt! Tips tips tips, går snabbt att värma på och kan varieras med olika sorteras pasta så det blir mer variation om man äter de dagarna efter varandra tex :) parmesanost riven uppe på är också alltid pricken över i:et, jättegott! 

tv

Ikväll var det sista avsnittet av idol med auditions. Det bästa med hela idol.. Får se nu om man fortsätter att följa det eller man missar lite här och var. Går så många blaskserier nu på tv och dum som man är tittar man typ på allt haha. Dokusåpor är inge bra, blir bara förbannad av att se alla tröga människor som sökt till dem bara för de inte kommer någon annanstans i livet, låter det som. Eller spelar många så korkade? Helt galet! 

too die for swinwear





Denna bikinin vann jag för två veckor sedan. Hann tyvärr inte få med den till Spanien MEN när jag kom hem låg den på sängen och väntade i ett fint paket! Och gud så bra den blev! :D känns att det är fin kvalité och fint material, snygg färg, dock lite mer neon än vad jag vänta mig men de gör inget! Och storleken blev bra! Jag har medium men hade nog kunnat ha S i toppen men detta funkar. Jag älskar den! #toodiefor

ny månad



RSS 2.0