Tillbakablick

Bildresultat för oliwia eriksson
 
En liten jag i Frankrike Paris, för snart exakt 10 år sedan. Herregud vad tiden går. Jag minns detta att vi var där och firade mammas födelsedag med många vänner och vi åt middag uppe i eiffeltornet som var så himla häftigt. Gjorde en hel scrapbooking-bok som mamma fick med alla bilder jag tog på semestern som hon verkligen uppskattade. Jag och Hampus planerade att åka till frankrike i januari i år men avbokade pga. oroligheter men någon gång i framtiden vill vi verkligen åka dit :) 

Vecka 44 är här

Ska alldeles strax gå och borsta mina tänder och sen krypa ner i sängen med min fina. Imorgon inleds veckan som man har längtat efter väldigt väldigt länge. V.44. Höstlov. Jag jobbar måndag och tisdag och dessa två dagar består mycket av planering för kommande period och analys av det som har varit. Ska bli skönt att börja med lite nya projekt och uppgifter samt att vi har ändrat lite i vår svenskundervisning så ska bli roligt att se hur det kommer att gå :) Efter dessa två dagar så kan jag äntligen ta lov och vara ledig och njuta fullt ut onsdag till söndag! 
 

Onsdag

Idag har det varit en lång dag på jobb! 7:40 - 17:30. Vi har haft en loppis under eftermiddagen med saker som vi har tillverkat och återbrukat för att sedan skänka pengarna till flickor i Indien så dom kan gå i skolan. Vi fick in så oväntat mycket pengar. Det känns så bra att visa för barnen vad man kan göra för andra och visa på hur bra vi faktiskt har det här i Sverige. Barnen var så engagerade och tyckte det var roligt, så lyckat :) Tog på krafterna med hålligång med barnen hela dagen men för något väldigt bra! 
 
Har varit bänkad i soffan hela kvällen och nu tittar vi på halv åtta hos mig och samtidigt står Hampus och stryker våra nya fina lakan som vi köpte häromdagen på campadre från Kosta Linnewäfveri. Ett riktigt fynd och har lakan från samma märke sedan innan som vi älskar :) 
 
 
Bildresultat för kosta linnewäfveri påslakan campadre

4 år tillsammans!

 
Idag firar jag och min fina 4 år tillsammans! Så sjukt vad tiden går. Det har varit de bästa åren i mitt liv och kan verkligen konstatera att jag har hittat min andra halva som kompletterar mig som ingen annan gör. Vi avslutar varandras meningar och har valt att dela resten av våra liv tillsammans ♥ Jag älskar dig så otroligt mycket, glöm aldrig det ♥

Sudda bläck

 
Dessa pennor från personligalmanacka.se är livets liv! Att kunna skriva med en bläckpenna som inte kladdar och sen kunna sudda den med är 10 av 10 på en skala av tillfredsställdhet (?). Jag har lila, röd, grön, rosa och blå, älskar dom! Kostar 40 kr och värd varje krona, finns många andra bläckpennor som också går att sudda men just dessa är de bästa som jag har testat :) 

Höst

Har precis varit ute på en mysig promenad. Inte så varmt idag men det blåser inget vilket gör så stor skillnad! Gick längs med vattnet och tog ett annat håll tillbaka. Nu står kalopsen och puttrar och ska gör en stund till innan köttet är perfekt, riktig söndagsmat i höstvädret. Så gott. Tråkig tid nu dock när det blir så mörkt tidigt och det är bara en vecka innan vi ställer om klockan... tur att det snart är höstlov iallafall så man kan längta efter något trots mörkret :) Jag ska ha ett toppenlov! Vad ska ni hitta på under höstlovet? Ni som har ledigt vill säga då, eller man kanske hittar på något extra ändå?
 
 En fin höstdag när man var rastvakt

Måndag

 
Hej på er och hej måndag och ny vecka! 
 
I lördags blev det en bowlingkväll med Hampus bror och tjej. Väldigt trevligt! Efter bowlingen köpte vi med oss thaimat hem och satt sen bokstavligt talat HELA natten och bara snackade, drack gott och hade trevligt. 06.00 la vi huvudet på kudden och sov till halv 12 tiden och var så sega resten av dagen, inte så konstigt dock. Det var längesen man var uppe så länge haha, usch. Har ju så trevligt i studen men man ångrar det lite sen, så idag har det varit en ganska tung måndag så målet är verkligen att försöka lägga sig vid 9-halv 10 tiden och komma ikapp med sömn för att orka veckan. Men först ska jag jobba lite (yes, räcker ju inte med 10h på jobb finns alltid något att göra hemma också) och sen se ett avsnitt familjen annorlunda. 

Fika en onsdag

 
Att hitta på något annat mitt i veckan betyder så mycket. Det borde man göra oftare! Idag blev det en fika med Elin efter jobb, vi gick till Koppi och hade det mysigt. Prata mycket om våra nya jobb, resor och annat skoj som händer i livet. Avslutade med att gå en sväng på stan och titta i lite butiker. En väldigt bra onsdag! Bra dag på jobb + fika med fin vän + middag och kväll med min fästman ♥

Kvällsjobb

Det är standard att sitta och jobba strax innan man går och lägger sig för att strukturera upp dagen och bocka av så man har klart för sig vad som gäller på lektionerna till morgondagen. Ibland går det snabbt, ibland segar man och ibland som idag har jag idétorka till morgondagens pyssel på eftermiddagen. Insåg lite för sent att vi kommer bli klara snabbare med det vi ska göra klart imorgon från förra veckan så en liten mandala-döskalle-mask kommer det att bli, lite kul nu inför halloween snart också. Så kreativ var jag på kvällskvisten haha (efter mycket googling) Sov gott! 
 
Dios De Los Muertos Cutout! cdn2.bigcommerce.com n-zfvgw8 0mm7mv5 product_images uploaded_images skull-coloring-page.jpeg?t=1476997242
 
Men det är även detta som jag älskar med mitt jobb. Allt från pyssel till att göra bedömningar, forma bokstäver till att skapa slutna kretslopp, leka lekar till att plantera växter, lära sig klockan till att ha lässtund, planera arbetsområden till att rätta matteböcker och allt där mellan. En dag är inte den andra lik! 

Surströmming

 
I söndags åkte hela familjen till mormor för middag tillsammans och minnas lite att det var 1 år sedan mormor opererade sitt hjärta och vilken skillnad det har blivit och är så tacksam över så många fler år vi får med vår fina mormor nu efter operationen ♥ 
 
Mormor och morfar hade såklart en knasig idé att vi skulle äta surströmming... som tur var där annan mat också. Aldrig ätit surströmming (åt inte nu heller) men roligt att få känna lukten av det, om det är så illa som man hört, och det är det verkligen. Usch va hemskt! Jag åt inte ens men lukten satt sig i munnen så tur vi åt den "vanliga" maten först för allt lukta och smaka surt sen. Ingen mer än morfar som tyckte det var helt okej haha usch. Inget jag kan rekommendera men rolig upplevelse! 

Räkor

 

 

Äntligen fredag! Är just nu hemma hos mamma och pappa och äter middag. Har precis klämt i oss massa räkor, god ost och bröd till förrätt. Att slippa laga middag själv en fredag gör sån skillnad, så himla skönt. Hoppas ni får en trevlig helg! 


Sov gott

 
Fundersamma blev vi och det var nog meningen... Nu är detta en lapp som vi minns
och skrattar åt, din roliga humor fanns alltid där och vi alla kommer att sakna den! 
Tack för alla skratt och varma kramar, vi ses igen någon gång på en annan plats ♥

Bröllopsresa

 
Vet ni vad? Jag och Hampus har bokat vårt flyg till vår bröllopsresa nästa sommar. Nu är det verkligen på riktigt. Vi ska åka på en helt fantastisk resa. Vi har velat fram och tillbaka mycket om vart och hur vi ska göra men tillslut så blev det 3 veckor i Asien. Mer detaljer än så får ni inte. Vi har genom att bara allt vi handlar i vanliga fall tillsammans samlat poäng nu i snart 2 års tid och har lyckats samla så mycket poäng för att kunna boka flygresan med dessa poäng och bara betala skatter och andra avgifter. Så vi satt och räkna lite på det häromdagen och finns inte en chans att vi någonsin hade haft råd med flygresan annars, utan poängen. Vi har valt att maximera allt så samanlagt är det 10 olika rutter/flygturer vi åker hehe, resan/flygplanstiden är en del av upplevelsen också ju. Kanske första och sista gången vi får uppleva att åka firstclass? Varför ska det inte vara på ens bröllopsresa då? ♥

Höst

Relaterad bild
 
Det är redan oktober... herregud. Augusti gick förbi med att börja jobba och ha massor att göra. Det var ganska fint väder då såklart när man börjat jobba men skönt också då man kunde vara ute mycket med barnen. Sen kom september och hann typ bara blinka innan det gått ännu en månad. Helt sjukt. Men nu börjar hösten att komma, löven byter färg, lite kallare och höstlovet börjar att närma sig, som jag längtar haha! 

RSS 2.0