Vår fina helg i München

 
Dag 1
 
Hade en supermysig helg i München. Den staden tyckte jag verkligen om! Mycket fin shopping, stor innerstad, bra gångavstånd till mycket, fina byggnader och parket m.m Toppen! Detta är bilder från vår första dag. Fredagen den 24 mars. Vi gick upp såååå tidigt och tog bussen till Kastrup (vilket vi inte gör igen!!), kom in snabbt på flygplatsen och åt lite frukost i loungen innan planet gick klockan 7:15, fick dock frukost på planet med men en flaska bubbel var nog ändå det bästa, som champagnefrukost haha. Vi fick rummet direkt när vi kom dit så vi packade upp lite och begav oss direkt in till stan med tåget. Två stationer bort bodde vi (tog 3 minuter) och kosta 1,40 € så det var ändå bra läge att bo. Vi gick några gånger också och då tog det ca 15 minuter från början av centrum. 
 
Det var ganska mulet hela fredagen men inte klagar man för det när man är på semester, man har lika härligt och roligt ändå! Åt på kvällen på ett riktigt tyskt hak, Augustiner Am Dom och åt Schnitzel och jag tog en god öl, känndes som ett måste på ett sånt ställe :) Somnade väldigt väldigt gott sen efter middagen efter en sjukt lång dag. 

Resväskan

 
Väskan är nästan färdigpackad, reseoutfiten hänger på plats, handväskan förberedd och humöret på topp. Inatt ringer klockan 03:00, tidigt men vad gör det när man ska iväg på semester ♥

Linschips

 
När man går och handlar med mamma i mataffären då kan det hända att något lite extra följer med i korgen, både från min och mammas sida. Dessa chips vad med i annonsbladet och ville så gärna testa dom och de var jättegoda! Tips, kändes inte lika flottiga som många andra chips och man blev inte så konstig i munnen som man kan bli efter man ätit mycket chips. Liten och lagom påse också! Från mammas sida så slängede hon med en ELLE tidning med bröllopsinspiration till mig :D Så roligt! 

Weekend

Bildresultat för munchen
 
Vi ska åka på en weekend till Müchen som ligger lång ner i Tyskland, ganska nära Österrike :) Ska bli så mysigt och jag tror att vädret kan vara riktigt vårigt när det är så pass långt ner också. Varför vi åker dit har vi nog ingen speciell anledning för, ser ut att vara fint där och det är en stor stad i Tyskland och vi tycker väldigt mycket om Tyskland. God mat, fina städer, trevliga människor (de vi mött), bra priser m.m. Ofta billigt att åka dit, det är ofta det vi kollar på när vi ska resa, inte så specifika med vårt resmål men nu när vi försöker hitta nya destinationer så börjar priserna gå upp då vi har åkt till alla dessa städer där det ofta är bra pris på flyg och som vi haft tur att hitta biljetter till. Minst en gång i veckan sitter jag ju på resesidor speciellt sas och letar flygbiljetter, så himla roligt och om man tittar så ofta är det ju då man lyckas hitta bra priser :) Mat & resor är det vi lägger mest pengar på, stora intressen! 
 
Vi har bokat två restauranger redan till kvällarna i München, en finare köttrestaurang och en riktigt tysk rustik med schnitzel och liknande. Jag hoppas också på att där är bra shopping då jag är sugen på att köpa mig både en ny vit bh, ett par nya vita sneakers och en vit skjorta. Mycket vitt, sån feeling man får när solen och våren kommer, att ha på sig med vitt med ett par snygga blåa jeans! Jeans ska jag nog också leta efter. 
 
Någon som varit i München och har något att rekommendera? 

Myshelg i Stockholm

Förra helgen var vi uppe en tur till Stockholm och först och främst hälsade på min bror med sambo och de underbara barnen men ändå mysigt att komma iväg på en liten weekend. Trots att jag inte är stormförtjust i Stockholm så hade vi väldigt trevligt denna helgen :) Massa bebis och barngos som ni ser på bilderna och en underbart god lunch!! Från ett ställe som heter Tre små svin, ligger i Årsta och de gjorde sjukt goda smörrebröd. Vi hämtade hem mat och satt länge och frossa i massa gott. Väldigt mysigt ♥

pukka

 
OMG vad gott. Var över i Helsingör med Fay och Linnea i helgen, vi mös runder lite på stan där och shoppade. Eller jag shoppa väl inte så mycket, det jag fick med mig hem var detta te, tet, teet, te:et osv. (?) och lite godis också. Men detta te är så himla gott. Drack tre koppar igår och använde två tepåsar, smaken håller så länge och tepåsen kan vara i utan att det blir beskt. Väldigt bra tips från tjejerna! :D och just denna smaken - äpple, kanel och ingefära = som en äpplekaka! 

Chateau Foret

 
I fredags var vi ute och firade att jag fått jobb och gick till Chateau Foret här i Helsingborg. Har pratat länge om att gå dit och ångrar verkligen att vi inte har varit där tidigare, dock var detta ett perfekt tillfälle att gå dit, men med tanke på så god mat så kan jag säga att det är det bästa i stan och något av det bästa jag ätit någonsin! Jättemysigt ställe och med väldigt bra och trevlig service också. 
 
Vi började med vars ett glas champagne och delade på en charktallrik, sen tog vi båda minipilgrimsmusslor med en salladscreme, majonäs, rostad lök, inlagd och friterad pepparrot och purjolök som förrätt. Så gott! Sen till huvudrätt tog jag oxkind med permesanpotatis, friterad broccoli, broccoliskum, pumpapure och pumpakärnor - herregud vilken kombination!! Hampus tog en klassisk Moules Frites med då musslor och pommes, något jag aldrig ätit innan men fick smaka och det var också jättegott. Sen till efterrätt blev det en kaffelatte och smågodis. Mumma! Hampus tog vaniljglass och en limoncello. Vi drack ett jättegott rödvin till detta och priserna på fina viner var inte så farliga heller. 
 
Vi är så nöjda över den kvällen och kommer absolut att gå dit igen, detta ligger nu på min topp 3 av bästa restauranger jag någonsin har varit på! Tips!

Jag fick jobbet!

 
Idag för exakt en vecka sedan var jag tillbaka på en skola som jag varit på intervju tidigare hos angående jobb till hösten... och gissa vad? Jag fick jobbet! I augusti börjar jag jobb på en skola, som lärare i en etta, med gångavstånd från mig med supertrevliga människor och riktigt härliga barn! Jag är så glad, stolt och nöjd över mig själv att detta har jag lyckats med. En klapp på axeln till mig själv. Nu ska jag bara kämpa mig igenom denna sista termin och bli klar med det här förbaskade examensarbetet, ha 4 veckors praktik och sen sista kursen i svenska. Hejja hejja! Jag längtar efter ett välförtjänt sommarlov om man säger så!

Testar Paella igen

 

Har haft en supermysig helg! Jag berättar mer om den imorgon då jag har något väldigt roligt att berätta 😃 Idag lagade vi i alla fall Paella som ni ser på bilden och det blev så himlans bra! Har testat göra det en gång innan men den blev lite för tomatigt men efter mycket googlande på bästa receptet så blev det att vi inte hade någon tomat i alls och att man ska inte röra i den, bara låta riset suga i sig buljongen, vet inte hur den hade kunnat bli bättre, så jäkla gott! Precis som i Spanien! 

 
Nu ropar sängen och en stunds mys med korsord. Vårt kvällsnöje sedan en vecka tillbaka, ganska roligt, hjärnan får jobba lite och man blir ganska trött. Även ett sätt för att hålla sig ifrån telefonen ett tag innan man sover :) Godnatt på er! 

Friends

 

 

Jag älskar denna bilden. Den betyder mer idag än då. Ellinor bor för tillfället väldigt nära mig men hur tråkigt är det inte att vi inte har fått ihop att träffas? Förrän i veckan, vi åt en god sallad på holy greens och sen satt vi ute i solen med vars en smoothie, vårtecken på att man kan sitta ute ett slag eller? Sen gick vi hem och satt och snacka hela eftermiddagen. Så härligt, behöver mer av den varan! Nu ska jag hoppa in i duschen och denna dagen bjuder också på skojsigheter 😊

 

Hej på er!

Tycker själv att det är tråkigt att bloggen kommer bredvid. Jag hoppas på att bloggen är något som kommer hänga med mig alltid, som en dagbok för mig själv och ni som tittar in ibland :) 

 
Sista terminen i skolan så det är full rulle och inte alls roligt. Jag tänkte att man skulle vara med peppad än någonsin för att det är sista taget men nej, det har varit ett jobbigt år. Jag vill bara att allt ska vara slut nu och att jag får ett långt och härligt sommarlov med många veckors ledighet. Tre veckors garanterad sol blir det i sommar i alla fall när vi åker till Spanien! Tre hela härliga veckor med sol och bad, jag längtar. 
 
 

RSS 2.0