Nu är det helg!



Salstentan igår och inlämningen av den individuella texten är klara! Så i förmiddags kl 11 så tog jag helg! Så himla skönt. 3 stora examinationer denna vecka, hoppas på bra resultat. Myste till det extra ikväll med en jättegod middag, en god köttbit och massa tillbehör till det. Fredagsmys! Imorgon så blir det en dag med mamma och sen ut på middag med Rebecca i stan på kvällen och fira att kursen är slut och tjoa in den nya kursen! Ska bli trevligt! Nu ropar snart sängen, både jag och Hampus har varit vakna sen kvart i sju imorse och imorgon ringer klockan ganska tidigt. Så efter fotbollen (Sverige - Moldavien) så landar huvudet på kudden, är så trött! 

Slutspurten



Såhär såg frukosten ut idag hemma hos Lisa. Några minuter innan nio knacka jag på dörren och hade bullar med mig. Tog ett tag innan vi kom igång med pluggandet, kunde inte inte njuta av frukosten liksom. Men vi pluggade på till  kvart över 12 och det känns okej, ska läsa ett kapitel i en bok nu innan jag ska sova. Imorgon står klockan på 5:45 och provet börjar 8, måste få bra sömn! Mycket om plugget nu men denna vecka och kurs har varit intensiv, rolig, jobbig, stressig och intressant. En okej kombo :) 

Plugg inför tenta


Igår blev det en tur in till Landskrona för att sitta och plugga någon timme med Bea och Lisa inför vår salastent som vi har imorgon. Ska köra dit om en timme igen och även sitta denna förmiddagen. Man får ha med sig böcker och anteckningar från lektionerna till provet så det känns lite lugnare, men där är fortfarande folk som kuggar fast man har alla hjälpmedel så ska bara luska idag var allt finns så man snabbt kan nå infon i böckerna :) Även plugga på ordklasser och sånt som är lite oklart. Har "bara" 4 timmar på oss på provet så bra att ha roddat lite innan så man slipper slå upp i böckerna allt för mycket, tar tid. Hoppas det kommer gå bra! 

Brunch

 
Idag blev det brunch för mig och Hampus på Madame Moustache med Oskar och Isabelle. Trevligt initiativ av dem! Det var riktigt gott, allt från himmel och jord nästa. Tillräckligt för mig verkligen, varmt och kallt, fisk och kött. Pålägg och röror och smörrebröd. Köttbullar, korv, ägg m.m Pannkakor, våfflor, frukt, paj och kaka till efterrätt. Mumma det var riktigt gott. Rekommenderas! 175 kr men värt det! Matkoma efter vi gick hem därifrån. Tog sen en sväng på Hornbach och kolla lite badrum och kök och nödvändigt till Hampus badrum för att fixa till lite och nu blir det bara en vårrulle och soppa från thaistället till kvällsmat. Kycklingsoppan ska jag testa :) 

365 dagar med körkortet


Haft mitt körkort i 1 år idag! :D tiden går så jäkla fort! Känns som det var precis som jag kämpade med flera dagar i veckan på körskolan och prov efter prov hemma på datorn, men allt blev grönt efter hand och på första försöket både på teorin och uppkörningen så klarade jag det :D Har aldrig pluggat så mycket och har aldrig haft så mycket nytta av det jag lärt mig som när jag tog körkort. Jag var så emot det i början för det var verkligen inget som intressera mig eller ett behov för mig. Men tackar min mamma och mig själv, även Hampus som hjälpte mig så mycket, för att jag har det idag, hade inte klarat mig utan det när Hampus bor här i stan och inte har bil själv. Buss/tåg är bra men bil underlättar och går snabbare i många lägen! 

Tjugo böcker

 
Detta är alla böcker som jag har köpt eller lånat från biblioteket under denna kurs i svenska. 20 böcker och där har säkert varit någon mer och där är några böcker jag ska använda från den förra kursen i svenska. Var och lämnade tillbaka 6 stycken igår och nu ska jag sätta mig med resten (nästan alla) och börja skriva på vår individuella hemtenta som ska in nästa fredag men skönt att få det gjort eller i alla fall att ha påbörjat. 
 
Solen skiner ute och är lite avundsjuk på de människor som kan ta en promenad och njuta som den svensk man är, riktar huvudet upp i solen, stannar en lite stund och njuter av värmen. Haha alla gör sådär! Till och med jag igår, för ja, det var helt underbart! Är det lika fint väder i eftermiddag ska jag gå och möta Hampus när han slutar jobba och promenera längs havet och njuta. Men nu --> åter till plugget. 

Whaddup girl?



Att vara 5 dagar sen är inget roligt! Hade gärna fått det där smset i förberedande om att det kommer, var lugn, men klart man blir lite orolig. Tacka gud för mens ibland haha! Skönt att det inte är så många måsten denna vecka förrutom plugg men kan vara hemma och ta det lugnt och plugga, mysa ner mig i Hampus soffa, sitta vid hans helt perfekta skrivbord, ligga i min säng, sitta i köket hos mig ja, men helst åker jag hem till Hampus så ska göra det i eftermiddag och sitta där hela dagen imorgon med :) 

Nu ska jag kliva upp, efter 10 timmars sömn som var välbehövt, och kanske äta lite frukost och sen börja plugga lite.

Mycket motion



Igår efter skolan åkte jag och träna, slutade 12 och var på gymmet lite efter 13. Körde 83 minuters intensiv träning, riktigt skönt! Lyssnade på podd samtidigt och tittade på halva familjen annorlunda som jag hade missat :) Kom hem lagom till att börja med maten så den var klar när Hampus kom hem från jobb :) Köttfärsås lagade jag och den blev jättegod! Åt ganska tidigt och eftersom jag brände lite på spisen tog vi en tripp ner till stan och köpte en sån skrapa på Clas Ohlsson och sen tog vi en lång promenad ner om hamnen och ut mot gröningen och tågabacken hem. Jättefin kväll, så fint väder och väldigt stilla. Dock inget folk ute, konstigt nog när det var så fint :) Så igår blev det mycket motion! Tummen upp! Myste sen hemma och bokade av ett hotell och bokade ett nytt till Berlin, kommer bli så perfekt! Längtar så! Kan visa någon bild sen.

Focus



Förra helgen var jag och Hampus på bio och såg FOCUS med Will Smith bland annat. Den var riktigt bra! Rolig i vissa delar också, han är en bra skådespelare. Den tycker jag att ni ska se! :) Handlar om att han är bedragare och träffar en tjej som får jobb med honom, hon tror det är mer än bara jobb men han bedrar henne och sen möts dem flera år senare igen i ett nytt uppdrag :) 

Hej igen på er

 
Har varit väldigt tyst här en tid nu, men inte haft någon motivation till att skriva. Det har både hänt mycket och lite :) Kuggade på vår redovisning tyvärr men förstår helt, vår bakgrundsfakta framgick inte helt så det blev en liten komplettering men den klarade vi alla galant så nu är det godkänt och fixat. Sen har det varit en del grupparbete och vi har gjort en film till nästa examination, som är om en vecka. Nu är det bara att läsa en massa och få in allt i huvudet så ska tentan och seminariet fixa sig och måste börja på min text med! Ah det är många bollar i huvudet nu! Men det är faktiskt bara 74 dagar kvar till sommarlov så ska väl klara det :D och där i är det 4 veckors praktik också. Sitter på tåget nu till skolan, tidig morgon idag men ska ha "pree-visning" av vår film och få lite feedback och obligatoriskt var det med, får se hur de går. Efter skolan drar jag mig till fina stan och tränar och sen hem till Hampus :)

Lägenhet i Helsingborg


Hej igen


Inte så roligt att blogga när det inte händer så mycket. Ledig i måndags och tränade då. Sen har det varit fullt upp i skolan och grupparbete. Har redovisning imorgon så idag måste allt vara spikat. Det får ta den tid det tar, men vi ska väl klara det :) 

Igår så lagade jag och Hampus så jäkla god middag. Det ni ser på bilden. Helstektryggbiff med pommes, sallad och bearneise. Dock ingen hemmagjord sås men det var klart gott ändå :) väldigt mycket onsdagslyx! Tog det sen lugnt framför tvn med mästerkocken och Renées brygga. Somnade vid 11 men är så trött idag, behöver en lång sovmorgon på lördag! Imorgon går det icke för då börjar jag klockan 8... 

Ha den med min pojkvän

 
Är hemma hos Hampus och röjjer för fullt. Varit en sväng på IKEA och handlat bla flyttlådor. Vi börjar bli ganska klara nu, bara tvätta lakan som återstår, men har inte tvättstugan förrän kl sex eller sju. Imorgon kommer fotograf och fotar lägenheten och sen kommer den ut till försäljning. Detta är verkligen sant, till sommaren är vi sambos, så underbart! ♥

Ny månad



RSS 2.0