Sista dagen i oktober

 
 
 
 
Hej på er! Det blev inget plugg idag men äh ibland blir det så :) Jag gick upp vid 9 tiden och satte mig i soffan och titta på lite tv och bokade en restaurang till när jag och Hampus ska till Wien. Det var så konstigt bokningssystem på deras hemsida så jag ringde upp kundservice på American Express och fick (har alltid fått) så bra hjälp av en trevlig tjej. Det är guld att ha den möjligheten att de kan rekommendea restauranger och boka till en och ibland när man själv ringt och inte finns bord på en restaurang kan man be dem ringa istället och oftast kan de fixa för det finns bord som är reserverade för Amex-kunder. 10 av 10 stjärnor till det! 
 
Jag har ätit lunch och ska snart ta bilen och köra till jobb. Jag brukar ta tåg/buss men mitt busskort gick ut i helgen så idag får det bli bilen. Behöver tanka också så gör det på vägen :) Hoppas ni fått en bra start på veckan. Vi hörs! 

Tacos

 
 
 
 
Kvällens middag!

MAJS

 
Jag älskar verkligen majs. Det är liksom det viktigaste i tacosen, måste finnas i en sallad (när jag gör sallad själv), bästa tillbehör när man har kött och bea, perfekt till lunch, gott till tonfisk, gott till paj, grillad majskolv med salt osv osv. Ska laga tacos idag, har varit iväg och veckohandlat och klart så glömde vi MAJSEN. På burk då, inte kolvar. Så har precis varit på Lidl och handlat, där de har bästa och billigaste majsen! Tips! Köper alltid majs där, halva priset och goda, inget sånt som märket som heter budget på citygross eller som icas egna, dessa är jättegoda. Har testat från många olika märken men dessa är tipptopp! Köpte på oss riktigt mycket idag, som ni ser haha

Bortbjudna

 

Igår var vi som sagt bortbjudna på middag. Vi var hos Hampus kompus Oskar och hans fru Isabelle :) Jättetrevlig kväll som vanligt! Blev bjudna på en jordärtskockssoppa med bacon till förrätt. Har aldrig ätit det förr och inte ätit jordärtskockar för den delen heller, men det var jättegott. Sen blev det en favorit till huvudrätt, WALLENBERGARE med alla goda tillbehör. Sen som ni ser på bilden, glass, flarn och bär till efterrätt. Guld så skönt det är att inte behöva laga mat själv på helgen haha och mysigt att gå bort på middag. Tummen upp för en bra kväll.


Höst i Helsingborg

 
 
 
Igår blev det en sväng på stan. Det utlovades en höstmarknad så jag och Hampus traska ner dit för att kika lite. Riktigt mysigt på en innergård, fick lite julkänsla över det hela. Det var fint väder och mycket folk. Blev bjudna på glögg från Sofiero (som vi köpte) och honung från Landskrona med olika smaker (som vi också köpte). En fin gåbort present blev det av glöggen och honungen också :) Sen tog vi en tura innan vi gick hem för att göra v oss för att sen gå bort på middag :)

Den sjätte

8 dagar kvar till min födelsedag! Wiho!

Håret

 
 
 
Igår var jag hos frisören och slinga håret och klippte av en liten bit (3 cm). Jag blev aldrig helt nöjd förra gången så jag rätta till det igår och nu är jag jättenöjd. Mycket bättre :) Det mörka blandades upp med ljusa slingor så nu är det lite blandat i färgerna och det ser inte rött ut i starkt ljus. Nu är jag redo för att bege mig ut... synd bara att det ska blå så mycket! Även om det är 11 grader så gör blåsten att det blir mycket kallare. Men ändå en finare höstdag idag för solen är framme och himlen är blå. Trevlig helg på er!

Äntligen helg

Satt uppe till klockan 23 igår och skrev på mitt arbete, fick ihop tre sidor men svarade bara på 3 av 5 frågor. Så fortsätter med arbetet igen på måndag, kan vara skönt att komma ifrån det lite och sen köra på det i nästa vecka igen och bli klar :) Har ändå ganska mycket tid på mig. Äntligen så ser man ett slut på denna kurs, har varit så himla tung och nivån har verkligen förändrats nu när kurserna är på avancerad nivå, vilket jag i för sig kunde räknat med. Något annat hade varit konstigt! 
 
Jag gick precis upp ur sängen och ska sätta på en kopp te nu och börja röjja undan lite här hemma inför helgen och sen vid halv 1 tiden ska jag bege mig ner till tåget med Linnea och åka till Lund och förhoppningsvis fika med både henna och Fay (om hon inte sitter till sista minut på sin tenta hehe). Mysig fredag! & ikväll ska jag och Hampus mysa med en bra film och thaimat. (om inte planerna ändras). Har inte haft så mycket tid tillsammans i veckan känns det som, så denna fredag är välbehövlig! 
 

Fler Youtubers

 
 
 
 
För ett tag sedan gjorde jag en liten lista på några av de Youtubers jag följer och det har ökat på med några. Letar efter fler för tycker det är väldigt roligt och bra tidsfördriv och ja... bara skojj! Några ni tittar på? Tips på någon annan? Roligt att även följa de som inte är de största som kanske blir större och större så man följer dem från starten :) Precis som många bloggar man följt i många år och som nu är stora/större. Detta är som att läsa blogg fast i videoformat :) 

Domedagen här...?

Bildresultat för teenager post
 
Idag känns det som domedagen. Jag har ett arbete på 4-5 sidor att skriva som ska in nästa fredag men imorgon så går det att göra en "delinlämning" typ isch, så att man får tillbaka kommentarer på det. Men jag har inte börjat, knappt, och vill självklart kunna få en liten kommentar i alla fall för att se om man är på rätt spår. Så minst 2 sidor ska jag få ihop idag är mitt mål, det ska man väl klara? Ska gå och börja nu och sitter kanske två timmar innan jag ska äta någon lunch och sen kanske två timmar till innan jag ska till frisören och sen hela kvällen. Passar perfekt att Hampus är borta ikväll så att jag får tid och inte blir distraherad av att han är hemma och vilja vara med honom istället :) 
 
Varför tar det där steget till att verkligen börja med något så lång tid?!? Jag är så trög i starten men sen med lite press och stress så klarar jag det. Inte en metod som håller i längden egentligen haha. Kids, don't do that!

Missoni

 
 
 
 
Dessa fina Missonikuddar fick jag av Hampus som present. Han är tokig. Passar perfekt i vår soffa och jag
har pratat om dessa kuddar lite innan, men inte denna modellen/färgen/strukturen. De flesta är så blanka
med mycket mer skarpa färger som jag vet inte hade passat hemma hos oss. Men dessa blev helt perfekta!
Lite dov i färgen och mer luddig och gosig. Fin kvalité! Så tacksam ♥ Kanske blir någon gång i framtiden att 
införskaffa sig filten som finns i samma serie! 
 

Vår mysiga dag

 
 
 
 
 
 
 
 
I måndags firade jag och Hampus 3 år tillsammans ♥ vi pratade om att gå ut och äta men på en måndag är det inte så roligt så vi valde att lyxa till det hemma. Vi öppnade en flaska Moet som jag har fått i studentpresent, så det var ett perfekt tillfälle att öppna den nu innan den blir dålig. Vi åt räkor till förrätt, oxfilé med potatisgratäng till huvudrätt och glass med varma bär till efterrrätt :) Jättegott och en jättemysig kväll med den bästa människan i hela världen! ♥

24 oktober 2016

 

Bad Moms

Bildresultat för bad moms
 
Har precis tittat på Bad Moms, den var riktigt bra! Sjukt rolig och att Mila Kunis ska framstå som ful och sjavig går ju knappt haha när hon är så snygg hur hon än ser ut. Tips tips tips om du vill få ett gott skratt. Samma som har gjort Hangover så kan ju knappt bli dåligt :) 

AW

Hampus ringde precis

H: Vad gör du älskling? Pluggar?
Jag: Sitter och tittar på lite Youtube, orkar inte plugga för haft så mycket i huvudet idag och ingen feeling.
H: Förstår. Det är ju väldigt fint väder idag, ska vi ta en after work?
Jag: OH YES!
 
Det kan nog ha vara något av det bästa förslag han kommit med denna vecka. Haha. Det är liksom 14 grader ute och bara sitta här inne hela kvällen ska jag inte göra. Maten vi har planerat att äta går fort att laga så en timme ute på stan tackar jag inte nej till. Älskar mitt i veckan mys i denna fina fina stad! 
 
 
Ser ju hellre att jag hade suttit i Krakow en varm sommardag som
på bilden ovan men en fin höstdag är också ganska mysigt! 

Godkänd på seminariet

Kom hem från skolan vid två tiden och har bara tagit det lugnt sedan dess. Åt lite lunch och har nu tittat på ett avsnitt Top Model. Jag behöver plugga men jag har varit så stressad idag eller haft mycket i huvudet så var skönt att lugna ner sig lite efter seminariet som JAG KLARADE! Väldigt skönt och hade inte behövt analysera uppgiften så mycket och vara orolig för jag hade gjort helt rätt och det gick jättebra! 

 

 

Höst

 
 
Nu är det skolan som står i fokus, bortsett från pausen att skriva lite här. Jag har kommit igång och satt i 7 timmar i måndags i köket och skrev mycket och fick en tung teoridel avklarad. Idag ska jag försöka få klart prov2 och även förbereda mig inför seminariet imorgon :) Det har blivit höst på riktigt och jag har kommit ut på två korta runder för att möta Hampus efter jobb. Passa bra när man suttit många timmar inne framför en dator. 
 
Nu ska jag lägga manken till i 2,5 timme innan Hampus kommer hem över lunchen och äter med mig :) 

Hej på er

Har inte prioriterar bloggen i helgen som ni ser :) i lördags gick jag upp och jobbade och efter det körde jag hem till mamma och pappa och Hampus anlände en stund senare dit också. Började med att titta på damerna i truppgymnastik-EM och dom tog GULD!!! Så himla roligt och vilken nagelbitarsituation när de skulle få sina sista poäng! Drack lite bubbel och åt en liten förrätt samtidigt, riktigt mysig :)

Satte sen lite senare igång grillen och åt en jättegod middag. Satt kvar i köket hela kvällen och spelade Bingolotto allihopa. Utan vinst tyvärr! Jäkla skit. Fyra lotter och ingen vinst...




Fredagsmys

En flaska Prosecco, världens godaste potatisgratäng, mört och fint kött, god bea, majs och en cole slaw. Detta är min absoluta favoritmiddag. Köttbit med bea och någon typ av potatis. Fredagsmys. Jag har precis druckit upp en liten Baileys med is och vi kollar på idol och myser med massa massa tända ljus!




Nya

 
Dessa fina formar från Le Cruset var i paketet som vi hämtade igår!
Ska inviga den mindre ikväll med en potatisgratäng! 

AloeVera - päron

I LOVE THIS ONE!

 

Ska köpa en till nästa gång jag handlar, den har bara kostat 10 kr senaste gångerna på city gross (vet i för sig inte vad den kostar egentligen hehe) 10kr känns billigt i alla fall. Denna är med päronsmak och det är min favorit. Jag har alltid tyckt päron är den godaste smaken på MER och Festis. Drack alltid det när jag var sjuk när jag var liten. Mamma och pappa tjata och tjata om att dricka vatten men det ville man ju inte ha så fick välja vad jag ville, bara jag fick i mig vätska och då sa jag alltid grön/päron festis eller mer. Som tur så kopplar jag inte päron/grön-grejen till när jag var sjuk, tycker fortfarande om dem men det var nog snart 8-10 år sedan jag drack en festis... 

 

Denna är så god i alla fall, sitter och njuter! Inte alla som tycker om AloeVera för att där är bitar i den, men jag gillar det! 

 

 
 

Fredag

Jag har gjort vid mig, duschat och tvättat håret och är redo för helg. Dock inte en så avslappnad sådan då jag ska föröka plugga på söndag (och har det i huvudet hela tiden, vilket skapar ångest) och jag ska jobba imorgon mellan 10-14. Jag längtar bara förbi dessa tre kommande veckorna.. vill att detta ska vara över! 

 

Ska snart åka och handla till kvällens middag som blir potatisgratäng med något gott kött. Skulle kört för en halvtimme sedan men när det blåser så sjukligt mycket ute så är man verkligen inte sugen på att bege sig ut! Hade det inte blåst hade det ändå varit okej för det är 10-11 grader ute :) 

 

Trevlig helg på er! 

 

 

Vilken smak är er favorit?

Nu har jag testat den tredje och sista av de tesorter som jag tog med mig hem från något hotell för att jag ville smaka men inte hann där :) Detta var den absolut godaste! Jättegod verkligen, önska jag hade fler... men, så hittade jag bland allt te i skåpet en som heter forest fruit från lipton men inte är någon "exclusive selecion" så den är säkert likadan eller väldigt lik :) 

 

 
Dricker ni te? Vilken smak är er favorit? Min absoluta favorit är blackcurrant (svarta vinbär)

22:02

Jag tog mig ner till stan ändå, skönt med en liten (med betoning på liten) promenad och frisk luft! När vi kom hem började vi på middagen som är nog den enklaste rätten och även den godaste av de enkla. Stroganoff med biff. Koka ris, steka lök och kött, på med milda och ketchup, salta peppra och det är klart. Gurka brukar vi ha till också men glömt köpa så fick bli utan idag :) Hade en stor köttbit så blev till 4 portioner så lunch till oss båda två imorgon, toppen!

Nu ligger vi i sängen, nyduschade och i en nybäddad säng. Bästa känslan! Godnatt på er!


Spola tillbaka så jag får mer tid

Har suttit här i för många timmar... men tillåter inte mig själv till att göra något annat när jag sitter här och varvar nytta med nöje. Nytta att jag skriver typ i 10 minuter varje timme på någon av mina texter och sen gör jag massa annat som jag inte borde. Tittar på Youtube, bloggar, läser bloggar, planerar andra saker, kollar facebook och allt annat roligt man kan göra istället för att plugga. Till och med roligare att diska och gå ner i tvättstugan, än att plugga. Mitt "inre jag" säger att jag ska hoppa av skolan ett år men har jag kommit såhär långt så kan jag inte ge upp! Jag vill bara vara klar nu, somna och vakna igen när det är maj och snart slut. 

 

 
 
Mjukiskläder för all del, men de som hade kunnat leva i det förstår jag inte. Nästan så att jag hade varit mer produktiv om jag klädde på mig "ordentliga" kläder än att  jag sitter i detta och ändå känner att "äh jag behöver inte göra något". Knasigt. Just nu står jag i valet och kvalet mellan att göra vid mig på 20 minuter så man ser skaplig ut och möta Hampus på ICA i stan för att hämta ut ett paket till oss eller sitta kvar här... 

Turtles-Mattis

Hur söt är han i sin nya Turtles-pyjamas? Som han fick av oss när vi var där ♥ Haha han är lagom glad när jag bombade med bilder men ändå lite roligt var det när man kunde se sig själv på skärmen som man kan vända upp. Jättemysigt att vara med honom och bara 2 år gammal... vilken ålder! Gosigt när de är små små bebisar men när man kan leka och springa runder så som vi gjorde så blir det något helt annat. Skönt för en kväll haha men förstår ju att man blir trött som förälder när man har ett livligt barn, hur underbart det än är, så vet man ju innan man skaffar barn att det är tufft! Men jag älkskar´t! 

 

 

Middag

Detta var middagen i tisdags som jag skrev om. Det blev så sjukligt gott och jag älskar denna typ av mat.

Såsen var jättegod och hade till och med kvar lite till lunch igår som jag njöt av :D

 

 
 

Onsdag

Sitter här och pluggar. Läser intruktionerna om och om igen och blir inte klok på det. De utbildar oss att bli så himla pedagogiska och tydliga men så gör de tvärt om själv. "Detta bör ni göra" Varför gör ni inte så då? Förstår inte. Så mycket energi de går till att de ska svara på 1000 frågor som vi ställer. Alltid samma visa till varje uppgift. Så säger läraren "uppgiften är ju självklar"... men är den verkligen det när 30 stycken ställer 10 frågor var?

 

Jag ska snart göra lite lunch i alla fall och göra vid mig lite för kl 13 ska jag bege mig mot tåget för att åka och jobba lite. Skönt att det inte är stängning idag! Kommer hem en timme tidigare och behöver inte stressa för att hinna bussen :) 

 


Green Tea Mandarin Orange

 

Idag testa jag ett nytt te. Men det föll inte mig alls i smaken. Luktade jättegott men mandarin/apelsin-grejen var inte min grej. Låter ju sjukt gott men gula saker som apelsingodis och citrogodis är inte mina favoriter och väljer inte dem i första hand så kunde nästan räkna ut att detta inte skulle vara något jag tyckte om. Tog i lite extra honung så det fick en annan smak :) Varm blev jag i alla fall.

Tycker, tänker, vill, gör, ska

Jag har insett att min senaste kyss: var med den som jag vill dela mitt liv med ♥

 
 

Jag lyssnar på: surrande/knarrande ljudet från timern til lampan

 

Jag pratar: när jag känner mig bekväm och trygg

 

Jag tycker om: min allraste bästa fina vän

 

 

Jag avskyr när folk: är falska och riktiga kärringar, fega.

 

Kärlek är: det absolut bästa jag vet!

 

 
 

När jag borstar tänderna: sköljer jag tandborsten både innan och efter jag tagit på tandkräm.

 

När jag lagar mat: finns det alltid disk överallt. "Diska under tiden när något är klart och ska bli rent" osv. ja.. men hur kul är det?

 

Jag tänder på: Hampus

 

 
 

Jag är rädd för: att inte ha Hampus i mitt liv, att någon närstående ska gå bort och att jag någon gång i framtiden måste dra ut någon visdomstand. 

 

Den värsta känslan är: när man tror man har glömt något viktigt och kan inte komma på det och kan inte heller vända om för att kolla upp det, känslan när man har blivit sviken och när man är orolig för någon annan.

 

Den bästa känslan är: när man vaknar upp ur en hemsk dröm och förstår att det inte hänt på riktigt och att vara kär är det bästa som finns! 

 

Jag är bäst på: att hitta på allt annat än det jag ska/måste/behöver göra. 

 

Jag är sämst på: att börja plugga i tid

 

 

Jag kommer alltid vara: trogen min sambo och alltid vara där för de människor som finns för mig.

 

Det finaste som finns: kärleken, famijen och vänner

 

 
 
 

I vinter ska jag: upptäcka två nya städer!

 

Sist gången jag grät var: i förrgårs kväll

 

Jag älskar: min fina Hampus

 

Jag kan inte: ens tänka tanken på att inte bo i Helsingborg (kanske utomlands någon gång i 1 år osv. men alltid ha något kvar i Sveriges vackraste stad!)

 

 
 

När jag vill tänka: sätter jag mig vid datorn och surfar runder. 

 

När jag vill baka: vill jag äta upp smeten istället för det färdiga resultatet.

 

Min mobiltelefon: använder jag alldeles för mycket.

 

När jag vaknar på morgonen: snoozar jag oftast 1-2 gånger.

 

Innan jag går och lägger mig: pussar jag Hampus godnatt och säger att jag älskar honom

 

Just nu tänker jag på: att jag ska göra mig en kopp te och fortsätta att läsa på min 300 sidor långa artikel...

 

 

Bebisar är: något jag vill ha inom 10 år. 

 

 

Idag har jag: levererat lunch till Hampus och hans kollegor på jobb.

 

Ikväll ska jag: måla mina naglar

 

 

Imorgon kommer jag: att jobba 3 timmar

 

Jag vill verkligen: åka till Asien snart igen.

 

 
Ett inlägg med lite frågor och blandade gammla bilder som passade in. Hoppas ni gillar´t ♥

Varit och handlat

Har ganska nyligen kommit hem från City Gross där jag varit och handlat till dagens och onsdag och torsdagens middag. Brukar veckohandla på söndagar men denna vecka fick det bli idag. Handlar annars middag till sön-tors och sen på fredag och lördag kanske det lyxas till lite och ibland hämtmat eller att man är bortbjuden så handlar på de dagarna då istället. Idag köpte jag bland annat grönsaker, ketchup, salt, nudlar, nötfärs, potatis, balsamico och det tråkigaste av allt att lägga pengar på... städartiklar. Klorin behövdes det denna gång. 

 

Ikväll ska vi äta nötfärsbiffar med klyftpotatis och morötter och en kall sour cream & chili sås till det. En kryddblandning man bara häller i creme fraiche eller gräddfil, som jag köpt på Borgebykryddgård. Så roligt att gå runt där och bara välja bland alla sorters kryddor och där finns godis, te, nötter, torskad frukt, pasta m.m också. Det ska i alla fall bli jättegott. Trots att jag precis åt upp min lunch så är jag så hungrig på detta... 4-5 timmar kvar ca. Hej på er!

 

 

Bunga bunga

I Stockholm gick jag och Hampus på en bar som heter Pressklubben. Väldigt trevligt ställe nära hotellet vi bodde på. Insåg när vi kom till baren att de var mycket öl och i alla dess former. Jag dricker gärna en öl man jag kan inget om öl. Så jag hade likaväl kunnat gå på den finaste etiketten där bakom glasdörrarna. Men jag fick hjälp och drack en jättegod ljus Apa. Tummen upp!


Flygchill

Planet gick tillbaka ner till Skåneland kl 13:55. Satt en stund i loungen på Arlanda innan flyget gick. Titta på alla plan som lyfte och landa och drack lite vin och åt lite snacks och mat. Sen på planet blev det också lite gott. En polarrulle, smoothie, vin och choklad!

Landade i tid och allt, tog det lugnt på flygplatsen för det var en stund innan flygbussen skulle komma. Så går Hampus på toaletten och jag sitter och väntar i en soffa, så hör jag/vi i högtalaren att de säger att flygbussen går nu. Vi springer snabbt ut, när Hampus kommer från toaletten, och ser att bussen har redan kört iväg och är långt bort. WTF liksom?! 10 minuter innan den skulle gå. Hur jävla förbannade var inte vi då? Vi ringde och pratade med personal på flygplatsen och bussföretaget sa att vi fick vänta till nästa avgång 2 timmar senare... och en ringde till chauffören och han insåg att han hade gjort fel. Men han Kunde inte vända för han var redan på motorvägen. Vi fick ta en taxi hem och ska ringa och skälla ut dem imorgon och kräva ersättning. Lagom kul!

Hoppas er helg varit bra! Vi hörs imorgon!




Mattis & Mimmi

Igår var vi hemma hos min bror och mös med barnen och åt en god middag! Fantastiska små gullungar, Mimmi är så lugn och tittar runt på allt och är nöjd med det mesta. Hennes bror tar mycket plats så hon tyckte nog det va urmysigt att få så mycket uppmärksamhet hon fick av oss ❤️ Mattis är ett busfrö som inte kan sitta still, hur go som helst! Lekte cowboys och laga pizza hela kvällen haha! Synd att dom ska bo här uppe i "Norrland"!






Restaurang AG

Har kommit hem från en helt fantastisk middag på Restaurang AG. Det är Johan Jureskogs köttrestaurang här i Stockholm. Vi var på hans andra restaurang Rolfs Kök förra gången så var tvungna att testa hans köttrestaurang denna gång... och vi är inte besvikna!! Så otroligt gott. Fällmans grillade bacon till förrätt och sen en sirlion köttbit på 300g till huvudrätt. Hampus åt entrecote som faktiskt var ännu godare än min köttbit. Men överlag var allt så himla bra och cool miljö och bra/kunnig personal! Tips för en köttälskare!







In the air

Bildresultat för sas
 
En tripp till i hufvudstaden väntas!

Rött är sött

Jag kan gå hemma en hel dag med bara mjukiskläder och göra typ ingenting men ångesten man har efter eller? Även fast klockan är mycket och man kanske inte ska hitta på något så känner man sig piggare och att man har "gått upp" om man sminkar till sig (för mig), tar på sig "ordentliga" kläder och fräschar till sig lite. Men idag ska jag faktiskt göra något, jag ska snart ner en sväng på stan och hämta ett paket från Cocopanda och sen träffa upp Hampus och hans pappa och ta ett glas vin på Lagmarks. Mys! 

 

 
 
 
 
Idag har jag på mig min nya tröja som är köpt i Berlin på COS. Urmysig och trivs väldigt bra i färgen! 

Håruppsättning

 
Hur fin håruppsättning hade jag inte när jag och Hampus var på bröllop förra sommaren? Jag går till två frisörer och klipper och fixar håret och denna gång var jag hos Trude & Co på Kullagatan. Nästan längst bort, vid Haket. Hon är så himla duktig! Hon gjorde min balfrisyr också som jag ÄLSKADE! Hon ska helt klart få göra min bröllopsfrisyr med :D 

Unga föräldrar + noll motivation

 
Jag tycker detta programet är så mysigt. Någon mer som tittar? 
 
Sitter i köket nu och surfar runder lite och har ångest över att jag har mycket plugg men noll motivation och egentligen för mycket tid till annat... Gah. Starten på denna termin har inte blivit bra. Tråkigt nog. Ska försöka vara lite duktig i alla fall och skriva ut tre artiklar som jag kan läsa på flyget imorgon. Tycker inte om att läsa via telefonen eller datorn, blir så rörigt ofta. Pappersform är bättre :) Ska göra mig några sugersnaps nu och titta på unga föräldrar och sen ska jag packa min väska och hoppa in i duschen. 

World Teachers' Day

Bildresultat för world teachers day 2016
 
Hejja hejja! Grattis (ska man säga så?) till alla lärare idag! Ni är fantastiska ♥
Jag är där själv snart :D 

Har du inte i för lite socker?

Gick upp strax efter 8, åt frukost och började med baket. Glömde först sockret i degen så fick ha i det i efterhand haha, mamma bara "har du inte för lite socker i?" när hon smaka på degen. Jo, jag hade ju inget alls i. Sen blev det något fel med mängden mjöl. Fick ta i hur mycket som helst till efter jäsningen. Annars var det så kletigt så det inte gick att arbeta med. Men tillslut så blev allt bra (glömde pensla några hehe men de blev goda ändå) och saftiga blev dom. 80 bullar, tur man inte ska äta alla själv! 

 

 
 

5 olika bilder från 2015

 
Min lilla loppa var så fin så på midsommar! 
 
 
Denna bilden är från när jag och Linnea var och röjde i LONDON! Jättemys! 
 
 
En väldigt fin bild på mig och Hampus i Spanien. Har även denna bild på kylskåpet. Här skulle vi gå ut och äta på en lite finare restaurang för att vi firade vår dag. 
 
 
En av de mysigaste sommardagarna. Min bror och lilla Mattis, som inte är så lite längre. Badade och myste hela dagen lång! 
 
 
En bild från i julas på mig, mamma och mormor. Tre genearationer i en bild! 

Hej på er

Bildresultat för godmorgon tumblr

Middag

Panerad kycklingfilé med ris och tomatsås!


Kanelbullensdag

 
Idag är det Kanelbullensdag!! *fanfar*
 
Men eftersom jag kom hem från skolan för snart exakt en timme sedan och tycker det blir för sent att börja med det efter middagen så ska jag gå upp imorgonbitti och baka istället :) Jag är hemma hos mamma och pappa idag eftersom Hampus är i Stokholm på en kurs. Så ska äta middag och sova här inatt hos dem. Ledig imorgon och mycket mer plats här så blir perfekt att baka kanelbullar då och så att Hampus får (nästan) helt nybakade bullar när han kommer hem imorgonkväll är inte fel ♥

Gulleplutt

 
 
Myser med mitt lilla hjärta! ♥

Nya pengar

 
Igår var det de sista nya pengarna som kom ut i handeln :) Jag vet inte om man ska skratta eller gråta med tanken på att försöka leta rätt på alla mynt man har innan de gammla försvinner. Jag har blivit en människa som nästan endast använder kort numera men jag vet att jag har mynt lite här och var i alla mina väskor och i bilen ligger där alltid lite i alla fack. Tur dock att det inte är så mycket pengar haha om man inte hinner hitta rätt på alla, inte förrän nästa sommar som det är sista dagen att använda dem. Hade varit värre om man gick miste om en femhundring!! Vad tycker ni om de nya sedlarna & mynten? Hundringen ser lite ut som en monopolpeng tycker jag men annars så är de fina :) tycker dock inte om kopparmynten och femman. De silvriga var väl hur bra som helst och varför ska vi ha en 2 krona? 
 
Tänkt att man måste byta ut alla parkeringsautomater och andra automater bara för att mynten har bytt storlek, tänk den som får det jobbet!?

Måndag

 
Här sitter jag just nu och knaprar på lite sugarsnaps och tittar på youtube. Har varit i skolan mellan kl 8-10 och kom hem strax efter 11. Sitter i köket med mjukiskläder och en filt runt mig, har inget riktigt skrivbord där jag kan sitta med min dator men jag tycker om att vara i köket så räcker med det lilla skrivbord vi har med Hampus stationära dator, där jag också sitter ibland :) Men jag ska nog förflytta mig mot soffan om en stund och försöka läsa lite, antagligen efter att jag har gjort mig någon lunch. Sen vid halv 3 ska jag bege mig till tåget igen och åka och jobba! Ganska lugn vecka men att börja 8 en måndagmorgon gör att man redan är trött från hela starten på veckan och vill bara att det ska vara fredag NU, det vill jag i och för sig extra mycket ändå för då ska vi åka till Stockholm! 

Risotto

 
En kväll i somras så lagade jag och Fay en så sjukligt god middag! Baconlindad kycklingfilé med svamprisotto och sallad till det. Risotto låter svårare än vad det är, rör man mycket, har ett gott vitt vin och en fin ost så blir inte mycket fel. Varför gör man inte det oftare? Så himla gott, vi gjorde lite svamp vid sidan av och hade i också, blev jättegott. Tummen upp!

08:08

Kalla, regniga och grå dagar som denna längtar man verkligen till värmen. Hösten har precis börjat och man är (snart) redan trött på det. Men när man går upp 05:40 och det är så dåligt väder så ser man inte fram emot den riktiga hösten och sen mörka vintern.


2 oktober

Har idag varit hemma hos mormor och morfar. Mormor har kommit hem från sjukhuset och är uppe på benen och allt har gått så bra hittills. Vi är så glada allihopa! ♥ Mamma och pappa hade fixat kalops som vi åt till middag, åt ganska mycket och typ en konstig tid så jag och Hampus ska bara steka vars en chorizo nu till kvällsmat :) Försöker att hitta någon bra film att se men herregud... det finns ju bara skit överallt? Så tråkigt. Eller är det jag som inte är på 100% bra humör. Har varit så trött idag och fryser och mår illa.. Men om ni har något tips på bra filmer som finns på netflix eller viaplay så dela gärna med er! 
 
 
Morfar skulle skriva upp en mailadress... hahah snabela... "Det var ju så han sa" sa morfar. 

Party

Ska snart bege oss bort mot Hampus lillebror som fyllde 20 i veckan och fira honom 😊 igår var en lugn kväll och idag ska det bli gott med några glas vin. Hoppas ni får en fin lördagkväll!

 

Hösten är här

Bildresultat för hello october
 
September har bjudit på fint väder, men nu när det är oktober så är det verkligen höst på riktigt. Mig gör det inget, finns inte så mycket att göra åt det, så får hoppas på en mysig höst och det vankas födelsedag för mig om ca 5 veckor! Wiho!

RSS 2.0