Spanien

Hola från Espana! Solen gassar på oss, vattnet svalkar, en lätt varm bris, huden doftar solkräm, drinkarna är goda och maten är juvlig. Livet på en pinne! Dagen spenaderas vid poolen och ikväll ska vi testa ett nytt tapasställe i stan. Oh vad det är skönt med semester. 



Onsdag

Uppe med tuppen idag, för jag ska jobba! På mitt riktiga jobb jobb, det är 3 planrings/fixa/alltmöjligt-dagar och det ska bli så roligt. En fågel viska mig i örat att vi ska möblera om en hel del och rotera på någor klassrum och så idag och fixa biblioteket m.m. Så frågan om vilket utav de två klassrumen där ettorna ska vara, vilket jag ska ha ska nog bestämmas idag. 
 
1. Lite mindre med fin utsikt och mer ljus.
2. Lite större men utan utsiken och lite mörkare.
 
och ja det går att diskutera utsikten för det är så vackert, ut över hela sundet, men jag tror nog ändå på det lite större klassrummet. Får se vad Ida säger haha! 
 
Hoppas ni får en fin dag! 
 
Bild från middag i måndags med alla fina kollegor, väldigt mysigt!

Born in Sweden

 
Dessa två vackra vaser från Born in Sweden fick jag i examenspresent och jag älskar verkligen dom! Väldigt fina och fördelar blommorna vackert och detaljen med kulan i vasen gör det lite extra. Nu har blommorna (som jag också fick på examen) vissnat så till helgen ska jag se om jag får med mig en bukett blommor hem och pynta i lägenheten. 

Wilmas student

I fredags tog lilla kusin Wilma studenten. "Herregud vad tiden går", men ja hon har alltid varit lilla Wilma men som nu är vuxen och redo att hitta på lite annat kul än att plugga. Grattis! ♥ Fick riktigt tur med vädret och hade en mysig dag/eftermiddag/kväll med massa mat och skoj. 
 

Sommarlista

Vad gjorde du förra sommaren?

– Var på semester i vårt älskade Spanien och även på Mallorca + Berlin. Nog den bästa semestrveckan någonsin jag varit på, det var så annorlunda från vad jag varit på innan och jag är helt föräldskad i Mallorca, vill så åkta dit igen!!  Besökte även London en helg. Jobbade en hel del och hade en mysig sommar och taggade inför sista året på högskolan!

 

 
 
 
Planer för sommaren?

– Åka till paradiset i Spanien. Sen ska jag endast jobba 4 pass till och efter det ska jag ha ett efterlängtat och härligt sommarlov. Ett sommarlov på riktigt! och den 7 augusti börjar jag jobba som lärare! :D Min bror med barn och sambo kommer ner så ska hänga med dom en hel del. Ska gå på ett bröllop också. Men har inte så många andra planer men det blir nog en massa roligt och mysigt. 

 

Bästa sommarstället?

– På en uteservering i kvällssolen. Både i Sverige och i Spanien. En riktigt varm svensk sommarkväll är underbar men också doften av utomlands och en annan kultur är så underbart.  

 

Här badar du helst?

– I havet och speciellt havet på Mallorca, så jäääääääkla fint. Finare än många ställen i Thailand. Så friskt, klart och salt. 

 

 

Hur länge ska du vara ledig?

– Ehm typ i 7 veckor, hehe så lyxigt! 

 

Bästa sommarmaten?

– Grillat är en favorit, melon och skinka är sommrigt och gott och svenska jordgubbar!! 

 

 

Vad ser du mest fram emot?

– Semestern i Spanien, vilket ger en säkert fint väder, men hoppas på många fina sommarkvällar i Sverige för det är så underbart. Längtar också efter brossan med sina underbara knoddar! 

 

Föredrar du sommaren eller vintern?

– Sommaren. Men tänkte häromdagen när det var fint väder "Jahapp nu är den här, det man längtat efter. Vad gör man nu?" haha, blev en sån insikt i att man längtar och längtar efter värme och ljus under vintermånaderna och sen är den här och kommer försvinna lika fort igen. Ska ta vara på det så bra det bara går iaf! 

 

 

Vad kommer du att köpa inför sommaren?

– Jag har redan köpt, ett par nya fina sandaler. En bikini har jag också köpt, ett måste varje sommar. Vill dock hitta den där perfekta bikinin utan axelband, har en bild i huvudet men hittar inte the one. 

 

Bästa sommardoften?

– Nyklippt gräs, grillat och solkräm.  

 

Vad ser du fram emot just nu? 

– Att det ska sluta regna så jag kan ligga på balkongen och sola!  

 

Hur kommer du att minnas sommaren 2017?

– Mitt första riktiga sommarlov! 


Lagmarks

I fredags var jag och Hampus ute och firade min examen, bara han och jag ♥ Jag fick välja vart vi skulle gå så det blev, efter mycket letande, en sommarmeny på Lagmarks. Vi är ganska ofta på lagmarks men då för att ta ett glas vin och kanske en gourmetas, men vi har inte ätit middag där någon gång. De fick väldigt bra recensioner av hd för några veckor sedan. Sommarmenyn var vars 2 gourmetas till förrätt, sen en fisksoppa, sen blev det grillfat med massa tillbehör och en efterätt för 395 kr per person. Jättegott och en väldigt mysig kväll. 
 
Vi började eftermiddagen / kvällen med ett glas Cava!

Tavlor / poster

 
För exakt två år sedan skrev jag om dessa tavlor/posters som jag blev kär i då. Men då hade vi inte flyttat in än så köpte inte dem i förväg. Har också tyckt att de varit lite dyra men nu äntligen har vi faktiskt slagit till och köpt dessa. Men vi har svart ram. Blev inte så fint som jag hade hoppts på men ändå okej, då vi har en tavla om var sida av fönstret i köket, men tavlorna är väldigt fina i sig. Kommer bli bättre om man sätter ihop dem bredvid varandra, någon gång i framtiden när man bor någon annanstans :) SOON I HOPE!

Vilken härlig fest!

Tack så otroligt mycket för uppvaktningen på min examensdag! Hade en underbar fest och tur med vädret hade vi också. God mat, gott sällskap och alldeles för mycket fina saker, tack ♥
 

Jag har tagit examen!

IDAG HAR JAG TAGIT MIN EXAMEN!! 😍 17 år i skolan som avslutades med 4 år på högskolan och jag kan nu titulera mig som lärare! Så lycklig! Haft en mysig dag med en ceremoni i Malmö, lunch med mamma och pappa och en mysig middag med min fästman ikväll. Imorgon blir det fest med släkt och vänner!

 

 

Budapest

28 april - 1 maj BUDAPEST 
 
Prestige hotell Budapest
 
Lite bilder från en mysig valborgshelg i Budapest! 

Sommar

Bildresultat för hello june

RSS 2.0