Träning

 
Hampus var och åt lunch med Oscar idag och jag passa på att träna då! Har inte tränat något under praktiken då de inte funnits så mycket tid och ork. Mitt mål med två gånger i veckan försvann men nu är jag tillbaka. Två gånger denna veckan och det ska bli mycket i sommar. Ska nå mina mål :) Har så mycket ledig tid nu så bara att börja kämpa! 

Jag må du leva uti hundrade år


Ett jobb!

Idag var min första dag på GULDFYND! En lättnad att jag lyckades få ett jobb i sommar i nästan sista sekund. Det har hängt över mina axlar ett bra tag. Vill jobba mer på skolor men under sommaren är ju inte det lätt. Så av kontankt och lite så och erfarenhet av smyckesbutik innan så blev det Guldfynd. Det är inte heltid med bra extrapengar i sommar som gör att man inte blir helt pank. +- noll kanske man landar på eller lite + ska jag försöka :) Det gick bra idag i alla fall och tror det kommer bli bra framöver också, det kändes bra! 

Sista rycket i skolan

Denna dagen skulle blivit mer fullspäckad från början. Men igår kväll kom det upp att föreläsningen som skulle vara idag mellan 10-12 var borttagen, inte ens inställd utan borttagen. Vilket jag tyckte var skit! Än så länge har inte någon föreläsning gett mig något alls till detta sista arbete och denna verkade bra, men nej.. tack så mycket för att ni tog bort den! Så då blev det att bara åka ner mellan 13-15 för en obligatorisk diskussion om praktiken och om man inte kom där så skulle man skriva ca 2 sidor och skicka in istället med utgång i några frågor. Det orkade jag verkligen inte så var inställd på tåget kl 12 ner mot Malmö. Men när jag vaknar till när Hampus skulle dra sig mot jobb så var jag riktigt pigg så låg inte i sängen mer än 10-15 minuter efter att han gick. Drog mig upp till datorn och en timme senare hade jag skrivit klart de två sidorna så jag åkte inte ner till Malmö. Tittade sen lite på tv och sen försökt sätta mig in i arbete, åh så svår det är :/ Är ganska stressad och tillät mig själv att träna igår men nu finns det inte tid till det eller jag ger mig inte den tiden. Måste läsa läsa läsa läsa läsa! På fredag har vi sista seminariet om detta arbete och måste verkligen ha något att komma med då, gah! Imorgon är det jobb för första gången på nya jobbet med som gäller så fokus hoppar över lite där, men det ska bil jätteroligt! ♣
 
            
Bilder från min VFU (verksamhetsförlagd utbildning)

Berlin del 4

♦ Brandenburger Tor - väldigt vackert! 
♦ Parlamenthus eller något liknande, riktigt maffig byggnad.
♦ Sen gick vi vidare och "hittade", var inte planerat att vi skulle dit men där var ett memorial monument för alla judar som dog under världskriget. Häftigt och fint, ett par tusen kuber och marken gick upp och ner så när man  var där nere kunde man lätt komma av sig och självklart skrämma varandra! 
♦ Vandrade sen vidare till Check Point Charlie eftersom vi visste att där fanns en Mc Donalds. Där blev det lunch ute på deras "tak" eller vad man ska kalla det. Underbar utsikt och jättemysigt, skönt att sitta där efter att säkert ha gått 1 mil. 
♦ Sen tog vi oss till Kurfurstendam igen med tunnelbanan! 

Prints

      
      
 
De här bilderna är så himla vackra! När vi flyttar ska jag försöka få ihop en snygg tavelvägg med olika prints. Bland annat ska en och annan trollslända få hänga med, eller i alla fall minst en. Tillsammans med lite abstrakta grejer och någon bokstav och världskarta som är så fint med. Jag längtar så! 
 

En tur till Malmö

 





I lördags var jag och Hampus i Malmö och mös. Denna månaden när man har ett jojoperiodkort så får man bjuda med någon under helgerna så vi passade på och ta en tur ner i landet. Tog tåget kl 10 och gick i butiker när vi kom dit, jag fick med mig en födelsedagspresent till mamma och en bh till mig. Sen gick vi och åt på Casa Mia. Var för kallt att sitta ute på lilla torg och även dyrt. Blev lassange för mig och pizza för Hampus :) jättegott! Gick sen vidare och shoppa lite, gick mot caroli city och hitta lite nya ställen på vägen, hitta en poppupp store  med grejer från Bubbleroom så köpte en riktigt fin klänning där! Och bra priser var det också! Vi gick sen tillbaka till stan igen och satte oss på lilla torg för lite vin, de hade igång sina värmare så kunde sitta där under utan jacka, eller jag i alla fall, Hampus var ganska frusen haha :) åkte hem och var hemma till halv 5 tiden och tittade på några avsnitt game of thrones, mysig dag! 

Nu är m&p hemma


Haft en otroligt härlig vecka med min älskling. Mamma och pappa har varit i Spanien i 9 dagar och jag och Hampus har levt samboliv i det stora huset under tiden. Planerat veckans middagar, handlat smart, samåkt till jobb/tåg/skola, parerat när vi kommer hem, förberett mat osv allt sånt mysigt jag bara längtar efter när det bara ska vara han och jag i vår gemensamma hem. Bara och bara det är inte så bara i för sig!! Så fort skolan är slut den 29 maj så ska jag åka och köpa flyttlådor och börja packa en del. 

Vecka 3 av 4 har påbörjats på praktiken. Dock en väldigt kort vecka på bara 3 dagar. Röd dag på torsdag och ledig på fredag. Sen en studiedag på måndag då vi ska rätta nationellaprov hela dagen. Ännu en dag som försvinner där med barnen :/ det är dock roliga dagar som väntas med bland annat öppet hus, bakning och avslutande dag med massa tävlingar med hela skolan, Alléspelen :) kommer sakna det! 

Första middagen ute


Igår blev det premiär för att sitta ute och äta middag. 8 maj. Inte varit lika fin vår i år som förra året tyvärr men igår så njöt vi verkligen. Det blev grillade högrevsburgare med de klassiska tillbehöret och glass med rabarberkompott till efterrätt & en flaska skumpa till det. Använde mina fina glas från Carolina Gynning design, för första gången. Önskade mig en uppsättning av dem i studentpresent och fick det men de blev nerpackade i flyttlådor för sitter inte direkt och dricker med dem själv, men igår tog jag fram två. Så himla fina! Riktigt bra färgklick i en enkel dukning. Satt ute ända till klockan 21 utan att frysa, blev kallt när solen gick ner och då gick vi in :) 

1,5 år


För typ två veckor sedan så firade jag och denna underbaring 1,5 år tillsammans, shit vad tiden går! Känns dock som jag har kännt honom hela livet, som det inte är, men som det kommer att bli. Ännu bättre :) Älskar dig så mycket! 

Mot Landskrona



Sitter just nu och väntar på tåget som tar mig till Landskrona och sen vidare med bussen mot centrum. Andra veckan snart slut på praktiken och det är roligare än någonsin. Mer av det här = orkar inte gå tillbaka till skolan.. Tur att det bara är en vecka kvar efter praktiken men innan det ska 2 arbeten in och en tenta göras. Satsar på att ta sommarlov den 29 maj om jag har disciplin till att lämna in ett arbete 1 vecka innan sista datumet.. Brukar inte sluta så haha. Hoppas ni får en bra dag! 

Berlin del 3

 
♦ På väg till restaurangen i min nya fina skjorta! Underbart väder! 
♦ Åt en fantastisk Schnitzel på Lutter & Wegner på klassiskt vis enligt dem. Mycket gott! 
♦ Vaknade och gick och njöt av den fina frukosten, en av de bästa frukostarna på något hotell någonsin! Bästa baconet vi ätit och utsikten var inget att klaga på! 
♦ Började vår dag med sightseeing. Torget utanför hotellet, Gendarmenmarkt, var helt fantastiskt, mycket folk och häftiga byggnader!

RSS 2.0