Praktik

Om något år i alla fall

I måndags så började praktiken som ska vara vecka 18-21. Tyvärr blir det inte 20 dagar som förhoppningen var. Två röda dagar, två studiedagar och en dag för summering av praktik i Malmö (det sistnämnda är så onödigt). Tråkigt så 15 dagar får jag vara med barnen. Har samma klass som förra året och man ser stor skillnad på många, utveckling och storlek. Roligt! Det blir upp tidigt på morgonen en bra tid fram över, kvart i 8 ska man vara placerad på skolan. Slutar vid fyra och halv tre under veckorna. Är riktigt trött när jag kommer hem. Idag blev det en tidig dag dock, kvart i två, för jag inte fick (inte mån om plats) följa med till en föreläsning. Vilket var synd för det Barbro Westlund som prata om läs och skrivinlärning. Men allt kan man inte få :) Snart kommer Hampus och vi ska grilla, mys! Sen bara slappa framför tvn, vilket behövs! Är så trött. 

Berlin del 2

 
♦ En sväng in på Rolls Royce showroom, fräcka bilar. Fanns självklart nya varianter utöver de jag har på bild här :) 
♦ Tog oss till KaDeWe som vi missa förra gången, stort shoppingcenter med alla fina dyra märken, typ som NK i Stockholm. Gick upp till mat/dryck delen och heminredningsdelen. Alltid så himla fint och liknar mer en saluhall över hela våningen. Titta in alla Le Creuset grejer, så fint! :D Både jag och Hampus älskar det!
♦ Gick förbi Moëts bar och där slängde jag ut ur mig att jag aldrig smakat den champagnen och då var Hampus snabb med att "Men då måste jag få bjuda på ett glas!" Vars ett glas Grand Vintage från 2006. Wow så gott!
♦ Tog oss sen hem till hotellet och skulle boka ett bord på en restaurang i närheten och stannade på en bar utanför, det var så fint väder och där satt folk och såg så trevligt ut. Det var det! Vars en Caipirinha och vi mös så mycket, underbart! 

Berlin del 1

 
 
 
 
 
Jag vill för min egen skull skriva och lägga upp bilder från vår fantastiska resa till Berlin men hoppas även att ni är spända på att få se lite bilder. Ni som inte är vän med mig på fb har ju inte fått se något än :) Jag radar upp lite som vi gjorde för att inte skriva hur långa inlägg som helst. Fanns så mycket fantastiskt med den resan så kan skriva hur mycket som helst :)
 
♦ Börja dagen på båten (kl 05.30) med frukost, 2 röda och 1 grön meny var.
♦ Tog sen tåget till kastrup och där hade vi med oss lite bubbel och mös där när de flesta andra kom och skulle åka till jobb kl 6 på morgonen ;)
♦ På kastrup så slog vi oss ner i loungen ett tag innan planet skulle gå kl 9. Där fick jag också ett par fantastiskt fina örhängen av Hampus! Min fina älskling, så fin med sina överraskningar!
♦ Tog oss till hotellet med buss från flygplatsen Tegel. Bodde på Hilton, jättefint hotel. Perfekt läge! 
♦ Åkte sen nästan direkt till Kurfurstendam och hittade ett jättebra ställe för en lunch. Rakt i solen mitt vid stora gatan och underbart god mat! Solen stråla på oss hela dagen och jackan fick man sen lägga av sig!

21 april


Sitter just nu på föreläsning om Språkutvecklande undervisning som slutar klockan 12. Efter det blir det en god lunch, i form av spagetti och körtfärsås som jag lagade igår. Efter det blir det ett handledningstillfälle och sen drar jag och Rebecca oss till Helsingborg och finslipar på vårt arbete som ska redovisas på torsdag. En presentation och diskussion på 20 min om nyanlända elever och inkludering och hur man möter dessa elever etc. Intressant! Kommer säkert gå bra, vill bara få det överstökat och sen kunna fokusera på 4 veckors praktik! Hoppas ni får en fin dag!

Smygtitt på köket




Nu börjar det nästan kännas som vi är på g. Det har velats mellan två lägenheter, båda som mamma & pappa har, om vart vi ska bo. Man får tänka långsiktigt också och vi har turen att ha lite valmöjligheter. Planen är att stanna tills jag pluggat klart där vi ska flytta in nu och sen blir det större. Låter helt underbart och hoppas det blir så. Att bara om ca två år ha ett tillräckligt stort hem för att bo länge i och sen kunna få barn och bo kvar där och med bästa läge. Jag längtar så. Så igår var jag och Hampus i lägenheten och vi har konstaterat sedan innan att köket är underbart men handtagen måste bort så det löste vi snabbt och lätt. Blev jättebra! 

Lassange



I torsdags när jag ändå väntade in Hampus att komma hem från jobb börja jag med maten tidigt. Gick och handla för att göra en lassange! Det som är så gott! Hampus orkade inte laga det men jag försäkra honom om att han inte behövde göra ett smack, det tar ju sin tid faktiskt, först en körtfärsås och sen göra formen och in i ugnen 40 min. Den blev perfekt i alla fall! Och majs och gurka till det. 

Förra veckan



I torsdags och fredags blev det plugg. Börja torsdag morgon hos Rebecca med stor frukost och sen satt vi fram till 2 tiden och fick en hel del gjort. I fredags skippa vi lektionen och satt effektivt och skrev ihop vårt underlag till examinationen som är på torsdag eller fredag. Skolan är ju så bra så de har fortfarande inte meddelat tid och dag, snällt! Efter det tog jag mig helg och en sväng på stan. Fyndade jättefint förkläde med matchande grytlapp på Hemtex kostat 139 kr och nu 34 kr, helt OK :D jättefint! Köpte också lite nya underkläder, perfekta fina från h&m. Var jättefint väder och fin dag så strosade runder där ett bra tag. Fick med mig en ny foundation på kicks också, min är helt slut. Dock blek nu så i sommar blir den inte så bra, får köpa en annan då och spara den andra till hösten, kör oftast bara på solpuder också på sommaren :) 

Sen åkte jag och Hampus hem till mig och grillade! Mumma vad gott det var, med sallad, bea och potatisgratäng. Längtar tills vi flyttar och vi kan stå i trädgården under och grilla själva när vi vill! 

Namnsdag

 
Oliwia dagen! Mormor har ringt och kom ihåg det och inte förrän hon gjorde det kom mamma och pappa på det :) Fått två sms också. Även fast jag påminde pojken min igår så har han ännu inte kommit ihåg det ;) Min namnsdag "firar", (brukar inte fira) jag med att ha blivit megaförkyld... inte alls roligt. Började igår känna att allt inte var så bra, hängig och maten smakade inte. När jag vakna fick jag ett kvitto på det, helt slut, satte klockan på 9:40 men gick inte upp förrän närmre 12. Hade ingen ork! Åt två knäckebröd med ost och gick och la mig igen. Tittat på tv och druckit te. Fick ta mig i kragen och gå och tvätta håret och bara det och att borsta håret sen var så ansträngande. Höll mig uppe sen i alla fall så nu är det lite bättre, har tagit mig in till Hampus och ska möta honom om en stund och fota lite prylar ur en lägenhet som ska säljas :) Sen laga enkel mat = Korv stroganoff (sjukligt gott med för den delen) och sen krypa ner i soffan och kurera hela kvällen. Både han och jag, han har ju klart också blivit förkyld så vi kan gnälla tillsammans ♥

Vår fina säng



Häromveckan så köpte jag och Hampus en säng :D Vi skulle egentligen kört till Höganäs men planer blev ändrade så föreslog jag att vi kan titta på lite sängar för någon gång inom en snar framtid ska vi faktiskt köpa en. Men det slutade ju med att vi köpte säng den dagen! Inte planerat men när vi lyckades få ner priset med 15.000 så kunde vi inte låta bli. Finaste sängen någonsin! Får den i början på juni, vi är på gång! Får kanske börja tänka på att börja packa ner lite grejer snart? Eller städa/rensa ut en massa först och främst! Jag längtar så det kryper i mig!  

Vi åker till Berlin

 
 
På fredag så åker jag och Hampus till BERLIN! Ska bli så roligt. Fick två hotellnätter av Hampus i julklapp och nu blir det att utnyttja dem denna helg. Det blev lite dyra flygbiljetter men vad ska vi göra, nu blev det så och vi är så glada över att vi ska dit igen och mysa och få se ännu mer av den fina staden. Enligt några väderkanaler så ska det bli jättefint väder så hoppas på att man kan sitta på en uteservering och ta ett glas vin, hade varit toppen! Ska denna gång få se ett öppet Kurfürstendamm och gå på köpcentrat KaDe We och se Brandenburger Tor, det missa vi förra gången så det ska vi göra nu bland annat. Vi hörs kanske där nerifrån annars skriver jag om Berlin när vi kommer hem och visa bilder. Ska upp tidigt på fredag och ta båt och sen tåg till Köpenhamn och är väl på hotellet vid 11 tiden kanske :) Ska bo på Hilton - ett av de finaste hiltonhotellen i europa!

Lilla skrutten

 
Det var ett tag sedan. Det går verkligen upp och ner med bloggen. När jag inte är hemma alltid, eller vad/var är mitt hem egentligen? Vill bo med Hampus och är mest hos honom förutom att min garderob är på ett annat ställe. Jaja, snart ändras det och då blir det ändring här med. Kommer ha kameran mer till hands och mer tid och lust till att skriva. 
 
Påsken har i alla fall varit bra och jag har faktiskt haft lite lov. 7 hela dagar och började precis ny kurs så har inte haft så mycket att göra så har bara kunnat slappna av! Riktigt skönt! Max, Malin och Mattis kom ner till Skåne vilket var så underbart, saknat den skrutten så mycket. Inte träffat dem sen i början av januari. Han har blivit så stor nu, 7 månader och är med och är en jättesnäll bebis. Inget gnäll och kan va hos alla, jätterolig bebis. Han var med hela påskafton, sov ingenting förrän på kvällen. Som ni ser på bilden så är han lite större sen senast, jättego när han satt i sin fina stol och lekte! 

April


RSS 2.0