ekologi

Längsta och sista skoldagen för denna vecka ;) Mår gott med mitt schema, dock hade det kunnat vara så mycket mer och en förkortad utbildning men vad ska jag göra åt det nu liksom? Så jag är nöjd med det vi har :) Idag blev det en lektion med mycket tittande i en lupp på bland annat jord och gråsuggor. Analysering och upptäckande och undersökningar. Sånt man kan arbeta med med barnen och eventuella frågor och hur en gråsugga kan leda till fler frågor om naturen och djurliv. 


Så nu är vi alla experter på gråsuggor ;) visste ni att de andas med något gälliknande som sitter vid rumpan! 14 ben har dem och har inget skelett, lägg detta på minnet ;) 

Kl 12 tog vi lunch och fortsatte sen med gruppuppgifterna vi har till nästa och nästa vecka igen. Skulle se om olika greje löser sig i vatten, rita med färger på melittapåse och se om de löser sig och mäta temperatur i vatten. Och analysera lite och diskutera ;) flummigt! Även analysera ett kastanjeträd om knoppar, vikt, hur de växer etc. 


De kör stenhårt ut med naturkunskapen och redan nästa vecka ska vi ut i skogen och laga mat på stormkök. Livet som lärare and i löv it! 

Kommentarer
Postat av: Sabina

Härligt :)

2014-09-04 @ 15:56:00
URL: http://minegensite.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0